REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Brancardierul care a DECONECTAT o PACIENTĂ de la APARATE a fost ELIBERAT

Brancardierul care a DECONECTAT o PACIENTĂ de la APARATE a fost ELIBERAT

Replica API 13 decembrie 2020 | 02:51 3031

Brancardierul din de la Spitalul Victor Babeș din București care a deconectat de la aparate un pacient a fost plasat sub arest la domiciliu. Măsura a fost luată de magistrați, după ce acesta fusese reținut pentru audieri.

Conform sentinţei postate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au respins ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive şi au dispus, în schimb, luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 zile, relatează News.ro.

Pe lângă interdicţia de a păsări domiciliul, bărbatului i s-a interzis să ia legătura cu mai mulţi martori din acest dosar.

Soluţia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

El a deconectat o pacientă COVID de la aparate, iar aceasta a murit. Bărbatul și-a transmis „regretele” către familia victimei. Pacienta, internată cu Covid-19, avea 65 de ani și era la secția ATI a spitalului din 25 noiembrie.

Brancardierul ar fi intrat singur în salon ATI, fără să-și aştepte colegii, și depășindu-și atribuțiile, a scos sonda de intubare de la o pacientă pe care a confundat-o cu o altă pacientă care decedase.

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele doup paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai așteptra pe ceilalți, și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a fost eliberat ci sa inlocuit cu masura arest la domiciliu. Tot o masura de retinere
1
0
SA IL ARESTEZE PE CINE LA PUS .
1
0
Nu a fost pur si simplu eliberat Este sub control judiciar ceea ce nu inseamna libertate A fost eliberat din arest PREVENTIV pentru ca nu exista un pericol de a mai deconecta vreun bolnav de la aparate A fost dat afara Cu siguranta in final va fi gasit vinovat si va fi condamnat
1
0
Deci daca sunt in sistemul medical pot sa omor oamnei fara consecinte indiferent de functia care o am. Taaaareeeee...!!!!
3
0
s-a spart conducta cu putoretul ce si-au cumparat diplomele,singura lor grija e sa poarte stetoscopul pe umar si buzunarul larg deschis,e normal sa-i numim eroi in incercarea lor de a face o meserie de care sunt total straini.Asistentele si brancardierii le fac meseria,la ordinul domnului doctor erou.Sfat pt pacienti-aflati cand au luat diploma,si la ce varsta,..e important sa ramai in viata
6
0
Mai mult ca sigur omul nu a facut treaba asta cu deconectarea celod decedati pentru prima oara si nici nu a facut-o ca asa i-a venit lui. A fost pus de cineva,in contextul puzderiei de pacienti la un numar foarte mic de cadre medicale.Sistemul tembel impus cu staruinta dementa de politruci lipsa testarilor inca de multe luni,a facut sa creasca numarul de pacienti in stare grava si uite,sa apara si situatii ca asta.Pacat de pacienti,pacat si de cadrele medicale ucise de boala asta,din cauza celor care nu au gestionat situatia,de fapt refuza sa o faca.
5
1
De frica virusului marii medici si vajnicele asistente nu mai vor contacte cu pacientii si trimit cu misiuni medicale oameni care au alte atributii. Mai sunt si criminalele ventilatoare care trebuiesc supravegheate special si nu sunt, injectomatele, instalatiile de oxigen nesupravegheate corect , lipsa tratamentelor pentru alte boli, tratamentele indoielnice pentru covid, si ce am mai vazut prin ce a mai scapat cu greu prin presa. Oameni platiti regeste ca sa...ce? De fapt vinovati sunt altii nu acel neinstruit.
14
0
l.au gasit pe acarul paun.De unde sa stie ca babornita nu crapase jnca? asistoantle faceau blow medicului mengele in camera de garda,nu ies de acolosi l.au gasit pe asta! bouarilor care nu respectati distantarea,uite ce se poate intimpla.mai scapam dreq demvoi,sinteti prea multi!
8
2
A omorat cu zile un om .Se numeste CRIMINAL.
3
7
bravo, nenorocitii aia de asistenti si medici , stateau la tigara si la tv probabil, la suete, si l-a bagat pe asta la inaintare sa se duca. Omoara oamenii pe banda rulanta. Ventilatoru ala e invaziv. 9 din 10 pacienti pe ventilator mor. Pai daca ii omoara, de ce il folosesc si nu gasesc alta solutie?
12
0
Criminal in libertate Era treaba asistentei
12
1
Au bagat brancardierul la inaintare sa scape medicii si asistentele.Nici nu are voie brancardierul,infirmiera sa puna mana pe aparate.De multe ori vin cu mainile din baie si opresc perfuziile.Mai nou la urgenta infirmierele merg cu fisele si cu bolnavii la investigatii.Infirmierele trebuie sa ingrijeasca pacientii sa fca curat,nu sa plimbe 8 ore cat are programul foile pacientilor.Asistentele ce fac? Care sunt fisele de post ale acestora? Ce atributii au? Maine auzim ca infirmiera a operat pacientul.
13
0
Au bagat brancandierul la inaintare sa-si acopere greselile lor de eroi.
18
0
Unde erau, cine nu a stat prin spitale poate crede orice dar cei care au avut grija de un membru al familiei stiu ca asistentele si medicii sunt ucigasi pe banda rulanta, nu le dai bani nu traiesti
13
0
In sistemul de sanatate si politicienii s au impartit in gasti si isi impart ciolanul, adica tara. Oamenii mor, justitia oare va condamna un prapadit de brancardier fara sa se atinga de doctorii care sunt adevaratii vinovati? Stati in casa romani! Dar sa nu aveti pretentii ca sunteti calacati in picioare de politicieni!
13
2
exista monitoare pe care se poate vedea o asistolie ,nu mai apare pe acel monitor nici puls,nici saturatie de oxigen,nici tensiune arteriala,in cazul unui decedat,mi-e greu sa cred ca nu am mai vazut un monitor!! Pare omor cu premeditare
8
5

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620