REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Bubuituri puternice în timpul dimineții, în Km 4-5

Bubuituri puternice în timpul dimineții, în Km 4-5

Marieta STEFAN 6 septembrie 2023 | 00:00 5949

Liniștea dimineții de marți, 5 septembrie a.c., a fost perturbată, în cartierul Km 4-5, de zgomotul unor împușcături. La Brigada Mecanizată 9 Mărășești au avut loc exerciții de simulare, specifice, cu muniție de manevră. Locuitorii din vecinătate s-au speriat, și au sunat, rând pe rând, la numărul unic de urgență 112, cerând ajutor.

Bubuituri puternice in timpul diminetii, in Km 4-5

O pregătire temeinică pentru luptă presupune, fără îndoială, utilizarea unor mijloace moderne de instruire, desfăşurarea instrucţiei pe fundamente ştiinţifice, într-un flux continuu şi intensiv. În acest sens dotările din poligoane trebuie să-i apropie pe luptători cât mai mult de realitatea câmpului de luptă, să ajute la modelarea sugestivă şi instructivă a luptei. De aceea, periodic, în unitățile militare au loc exerciții de simulare, specifice, cu muniție de manevră. Liniștea dimineții de marți, 5 septembrie, a.c., a fost spartă de zgomotul împușcăturilor în proximitatea unității militare din cartierul Km 4-5.

Bubuituri puternice in timpul diminetii, in Km 4-5

Exercițiul militar a fost anunțat, astfel încât populația să nu intre în panică

,,Atenție, se trage cu muniție de manevră!  Mâine, 5 septembrie și în data de 13 septembrie, se va executa foc, cu muniție de manevră, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată "MĂRĂȘEȘTI"! Reprezentanți ai statelor membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) vor executa o vizită în România, în cadrul unei activități cu caracter de transparență reciprocă, organizată potrivit prevederilor Documentului de la Viena 2011, cu privire la măsurile de creștere a încrederii și securității în Europa. De asemenea, se va organiza o expoziţie statică de tehnică și echipamente din dotarea forţelor terestre, precum şi un exerciţiu tactic demonstrativ”, au anunțat reprezentanții Brigăzii cu o zi înainte de exercițiul militar. Cu toate acestea, mulți locuitori din zonă nu au avut cunoștință de această acțiune.
 
Bubuituri puternice in timpul diminetii, in Km 4-5

Probabil pe fondul evenimentelor recente, în special a războiului din Ucraina, care s-a apropiat periculos de mult de granițele României, locuitorii din zonă s-au speriat și au sunat la numărul unic de urgență 112, cerând ajutor, iar apelurile au fost redirecționate către poliție, după cum ne-au confirmat sursele noastre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poligoane pentru trageri cu armament ar trebui sa fie in afara oraselor iar unitati militare in 2023 idem cat mai departe de orase
1
0
Oliția a fost deranjată prindea somn și era pe table
6
4
Opriti razboiul de la granita tarii.oricum nu avem nici o sansa de aparare.chiar atit de naivi ne cred guvernantii?
4
8
Orasele au crescut in dimensiuni de aceea cazarmile militare trebuie scoase din localitati si mutate in zone nelocuite unde militarii se pot juca linistiti de-a razboiul sau de-a hotii si vardistii. In plus razboiul din vecinatate a aratat ca prezenta facilitatilor militare in localitati duc la distrugerea acestora din urma si la pierderea de vieti omenesti ale civililor nevinovati
21
4
S-au speriat speriatii si au cerut sa vina Politia, sa faca Armata misto de ei. Foarte tare.
20
4

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166