REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.6° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
29.6° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Bucura-Oprescu: Avem rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European

Bucura-Oprescu: Avem rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European

Ana Maria LIPAN 29 noiembrie 2023 | 00:00 221

Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare şi promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecţie socială şi incluziune, însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul acestui sistem, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, la Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO).

Bucura-Oprescu: Avem rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenta Sociala in procesul Semestrului EuropeanSimona Bucura-Oprescu

În viziunea reprezentantei României, investiţiile sociale bine fundamentate aduc creştere economică şi productivitate, contribuind la o viaţă mai bună pentru români şi la mărirea şanselor de ocupare pe piaţa muncii.

"Este nevoie însă de o definire mai clară a investiţiilor sociale, cu luarea în considerare a specificităţilor naţionale în procesul de evaluare a rezultatelor previzionate, precum şi standarde şi metodologii comune la nivelul Uniunii Europene. România implementează reformele şi investiţiile prevăzute în PNRR privind provocările privind problemele sociale şi de ocupare. Am demarat reforma sistemului de asistenţă socială pentru a reduce riscurile la care sunt expuse persoanele vulnerabile şi pentru îmbunătăţirea serviciilor sociale. Politicile implementate la nivel naţional trebuie să asigure accesul la programe de formare de lungă durată, suport pentru ocuparea forţei de muncă, integrarea persoanelor vulnerabile şi cu dizabilităţi pe piaţa muncii, dar şi asigurarea unor servicii de asistenţă adecvate de lungă durată pentru vârstnici şi persoanele cu dizabilităţi. În opinia noastră, Semestrul European continuă să fie un instrument eficient de coordonare şi promovare a unor politici eficiente de ocupare, protecţie socială şi incluziune. Însă România are rezerve privind integrarea Cadrului de Convergenţă Socială în procesul Semestrului European. Considerăm că se impun analize privind toate implicaţiile posibile, în special cele legate de dificultăţi de ordin administrativ, dar şi de suprapunere cu instrumente de monitorizare şi raportare deja existente la nivelul UE şi la nivel naţional", a spus Bucura-Oprescu, potrivit agerpres.ro. 

Ministrul român al Muncii şi Solidarităţii Sociale a participat, în perioada 27-28 noiembrie, la EPSCO - Consiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului, eveniment desfăşurat la Bruxelles, se menţionează pe pagina de Facebook a ministerului de resort. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712