REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
24.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Budăi: Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei

Budăi: Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei

Victor ROTARU 9 februarie 2024 | 00:00 262

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Marius Budăi, consideră că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale ar fi în beneficiul democraţiei.

Budai: Comasarea alegerilor va permite o participare mai larga la vot, ceea ce este in beneficiul democratieiMarius Budăi

El a declarat că scrutine pentru Parlamentul European, dar şi pentru administraţiile locale au loc, simultan, în mai multe state ale Uniunii Europene, ţări în care "democraţia nu a murit".

"Democraţia nu a murit nici în Germania, nici in Italia, nici în Belgia, Irlanda şi alte state UE unde se comasează alegerile locale cu cele europarlamentare. Cei care contestă comasarea alegerilor îi desconsideră pe alegători. Ei spun că alegătorii nu sunt capabili să distingă între tematica locală şi cea europeană. Cu alte cuvinte, alegătorii nu ar fi suficient de inteligenţi să facă această deosebire. Există un argument viabil în favoarea acestei comasări dintre locale şi europarlamentare: vom avea o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei. O participare mai mare înseamnă mai multă legitimitate pentru cei aleşi", a afirmat Budăi.

Fostul ministru al Muncii este convins că o prezenţă mai ridicată la vot este în defavoarea unor formaţiuni politice precum Alianţa pentru Unirea Românilor sau Uniunea Salvaţi România.

"Constatăm deci că cei de la AUR şi USR se tem de o prezenţă mai mare la vot. Practic, se tem că vom avea o prezenţă mai mare la europarlamentare. Ei mizau pe absenţă, nu pe participare, şi de aceea sunt deranjaţi de comasare", a adăugat liderul social-democrat din Botoşani, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Gibilescu,dece spui ma asha cand toata tzara shtie ca Budigai a facut ceva,a exclus ONGeul ala care colabora cu ministerul munci pentru ca l-a informat despre abuzurile de la azilele groazei Voluntari,caci asha este in Romania daca spui adevarul ramai fara serviciu.
1
0
MAI NENE BUDEI...ANI DE-A RANDUL NE-AI MINTIT CU PENSIILE ...VOM FACE...VOM NEGOCIA...VOM INDEXA...VOM FACE...KAKATUL PRAF..N-AI FACUT NIMIC PENTRU PENSIONARI...ACUM TE ARDE LA PIPOTA DE...ALEGERI..
1
0
Democrația la voi e numai pentru furat. În rest e sclavie pentru pprrostimea care vă votează.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620