REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Budeanu, figurație în șlapi îmblăniți, pe plaja din Monaco alături de actrița Sofia Vergara și Puiu Popoviciu

Budeanu, figurație în șlapi îmblăniți, pe plaja din Monaco alături de actrița Sofia Vergara și Puiu Popoviciu

Mariana MURAT 1 august 2024 | 12:04 3908

Dana Budeanu a fost văzută ținându-se după actrița americana Sofia Vergara prin Monaco. Budeanu a ajuns în compania faimoasei actrițe prin intermediul Anastasiei Soare și a milionarului Puiu Popoviciu.

 Budeanu, figuratie in slapi imblaniti, pe plaja din Monaco alaturi de actrita Sofia Vergara si Puiu Popoviciu

Într-una dintre imaginile surprinse de paparazzi cu Sofia Vergara, în Monaco, apare și Dana Budeanu în coada actriței. Ea avea șlapi cu blană. Budeanu a ajuns în compania actriței americane cu ajutorul Anastasiei Soare. În fotografiile postate de Soare apare și Puiu Popoviciu, faimosul milionar roman iertat recent de justiția romana.

Ce mică este lumea milionarilor din Grupul de la Monaco. Pentru ca mandatul european de arestare a fost anulat, Puiu Popoviciu poate sa părăsească acum Marea Britanie când vrea contul lui bancar umplut cu mare grija de Statul Roman. S-a tot plimbat prin lume, și-a revăzut toți tovarășii, am înțeles ca a ajuns chiar și-n Serbia, nu am date mai multe, dar este totul bine, o sa-și anuleze rapid și condamnarea definitiva de 7 ani de închisoare din dosarul Băneasa. Este chestie de câteva luni.

 

 Budeanu, figuratie in slapi imblaniti, pe plaja din Monaco alaturi de actrita Sofia Vergara si Puiu Popoviciu

Noua Justiție a stabilit ca afacerea Băneasa a fost una legala, chiar dacă milionarul ia chirii frumoase din terenuri (profiturile anuale sunt de vreo 30 de milioane de euro), iar Universitatea de Agronomie nu primește nimic. Și pentru ca avea bani de cheltuit, Puiu Popoviciu a fost în sudul Franței,împreună cu iubita lui, Dorothy Constantin. Apar în fotografiile postate de Anastasia Soare& friends pe Instagram, care în aceste zile se afla într-un tur al Europei cu Sofia Vergara.

În fotografii și-a băgat capul și Dana Budeanu, iubita lui Andrei Hrebenciuc, fosta soție a milionarului Radu Budeanu. Chiar amețita de Dana Budeanu, cea care vitupera împotriva Justitiei, la RTV-ul lui Sebastian Ghiță”, a relatat Ionel Stoica, fost jurnalist specializat pe justitie, pe Facebook.

Curtea de Apel București a anulat, pe 12 iulie, condamnarea de 7 ani închisoare primita în anul 2017 de Gabriel Puiu Popoviciu si a dispus achitarea omului de afaceri pentru fapte de corupție în legătura cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicina Veterinara din Capitala, pentru un teren de 224 de hectare.

 Budeanu, figuratie in slapi imblaniti, pe plaja din Monaco alaturi de actrita Sofia Vergara si Puiu Popoviciu Sofia Vergara, Puiu Popoviciu și Dana Budeanu

Decizia vine după ce judecătorii i-au admis lui Puiu Popoviciu o cerere de revizuire a sentinței de condamnare. Temeiul indicat de magistrați pentru achitare este ca fapta nu exista.

 Budeanu, figuratie in slapi imblaniti, pe plaja din Monaco alaturi de actrita Sofia Vergara si Puiu Popoviciu Puiu Popoviciu

Admite cererea de revizuire formulata de revizuentul Popoviciu Gabriel Aurel, ale cărei efecte au fost extinse și cu privire la inculpații Alecu Ioan Niculae, Bejenaru Andrei Mihai, Diaconescu Ștefan, Serban Ilie Cornel, Pitcovici Petru Daniel, Luican Mihai Ion Florin, Toader Gabriel Rasvan, Todiras Ioan, Minea Lizeta, Petrulian Gheorghe. Anulează sentința penala nr.115/F/23.06.2016 pronunțată de CAB în dosarul nr. 9577/2/2012, definitiva prin decizia penală nr.266/A/02.08.2017 a ICCJ și în, rejudecarea laturii penale reunite cu latura civila ce face obiectul dosarului penal nr.46/1/2020: În temeiul art. 396 alin.5 Cpp rap. la art.16 lit.a, achita pe inculpatul Alecu Ioan Niculae, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în forma calificata întrucât fapta nu exista. Achita pe inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu în forma calificata și pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mita, întrucât faptele nu exista”, se arata în sentința CAB.

De asemenea, ceilalți inculpați din dosar au primit decizie de achitare.

În plus, magistrații au respins, ca neîntemeiate, acțiunile civile formulate în cauza de statul roman prin Ministerul Finanțelor – ANAF si USAMV, fiind ridicate măsurile asiguratorii dispuse în cauza fata de persoanele responsabile civilmente SC Băneasa Investments SA, SC Băneasa Bussines&Tehnology Park SA, SC Băneasa Rezidențial SRL, dar și fata de inculpați.

Decizia nu este definitiva și poate fi atacata cu apel.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a primit pe 2 august 2017 o condamnare definitiva de 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. În același dosar, au mai fost condamnați Cornel Șerban (fostul șef DGIPI) – 2 ani și 6 luni cu executare, Ioan Nicolae Alecu (rectorul USAMV București) – 6 ani de închisoare cu executare, Petru Pitcovici (fost șef în Direcția Generala Anticorupție din MAI) – 2 ani cu suspendare, Ștefan Diaconescu – 5 ani cu executare și Andrei Mihai Bejenaru – 6 ani cu executare.

Gabriel Puiu Popoviciu a plecat din Romania înainte de pronunțarea sentinței, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autoritățile romane au încercat fără succes sa îl extrădeze. Inițial, el a fost reținut la Londra, însa a fost eliberat în schimbul unei cauțiuni de 200.000 de lire sterline.

 Budeanu, figuratie in slapi imblaniti, pe plaja din Monaco alaturi de actrita Sofia Vergara si Puiu Popoviciu

Ulterior, în 2021, Înalta Curte de Justiție a Marii Britanii a respins definitiv cererea României de extrădare a omului de afaceri, judecătorii britanici motivând ca Popoviciu nu a fost judecat de un Tribunal imparțial în România și „a ‘suferit o negare completa” a drepturilor sale la un proces corect, asa cum sunt ele protejate prin articolul 6 al CEDO.

Potrivit DNA, în perioada 2000 – 2004, rectorul USAMV București, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport natura la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlata de omul de afaceri Puiu Popoviciu.

În condițiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publica a statului, conform legii, nu putea sa facă obiectul vreunei tranzacții și, în plus, a fost  subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, terenul a fost evaluat la valoarea de un dolar/mp, în timp ce valoarea de piața de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a orașului București, se învecineaza cu DN1 București – Ploiești, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru și sediile unor importante societăți comerciale”, susțineau procurorii.

Inițial, Popoviciu, în înțelegere cu rectorul, a creat posibilitatea Încheierii unui contract de asociere în participațiune în condiții nelegale, introducând în acest mecanism societatea SC Log Trans, devenita ulterior Băneasa Investments.

Potrivit contractului, trebuiau dezvoltate activități de pomicultura, viticultura, creșterea animalelor pe terenurile fermei Băneasa.

Fără a avea acordul membrilor Biroului de Senat și al Senatului USAMV București, Ioan Alecu și Gabriel Popoviciu au stabilit procentele de participare în cadrul asocierii, respectiv 49% pentru Universitate și 51% pentru SC Log Trans. O evaluare asupra terenurilor în suprafața de 224 ha și a imobilelor aferente care urmau a fi aduse în asociere nu fusese făcută. Prin urmare, acceptarea unei cote de participare de 49% de către Universitate nu s-a făcut în condiții legale. În plus, aportul de 51%, sub forma de bani, ce revenea celeilalte părți, a fost doar formal, sumele de bani doar tranzitaâd conturile societății”, au mai indicat procurorii.

Conform acestora, pentru a pune în aplicare înțelegerea ascunsa cu omul de afaceri, rectorul i-a indus în eroare pe membrii Senatului USAMV București, prezentându-le date neadevărate și impunând chiar modificarea Cartei Universității. De asemenea, a susținut ca se vor mari salariile cadrelor didactice, ca universitatea va câștiga fonduri bănești cu ajutorul cărora se va dota unitatea de învățământ, pentru asigurarea unor condiții decente de studiu, ca vor fi construite garsoniere pentru a fi închiriate de preparatori, asistenți, doctoranzi etc.

Inculpatul Alecu a fost de acord ca sus-menționatul contract de asociere în participațiune sa fie conceput și redactat de Popoviciu și de avocații acestuia, fără sa participe consilierul juridic și economistul Universității. Contractul a fost semnat la USAMV București în condiții improprii de reprezentare a universității. În 3 august 2000, încălcând hotărârea Senatului USAMV, inculpații Alecu, Popoviciu si Bejenaru au aportat dreptul de folosința asupra unui teren de 174 hectare (parte din suprafața de 224 ha a fermei Băneasa), împreuna cu imobilele aferente, la capitalul social al SC Băneasa Investments SA (SC Log Trans). După aportarea dreptului de folosința, clădirile aferente fermei Băneasa au fost demolate”, se arata în rechizitoriu.

La solicitarea rectorului Alecu, Popoviciu i-a promis ca îl va sprijini sa obțină titlul de proprietate pe terenul aferent fermei Băneasa, iar astfel, în condiții nelegale, îi cursul anului 2001, la propunerea subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 (a fondului funciar), comisia municipiului București a eliberat titlul de proprietate pentru USAMV București.

După eliberarea titlului de proprietate, Ioan Alecu, în înțelegere cu Popoviciu, a aportat dreptul de proprietate asupra suprafeței de 174 ha la capitalul social al SC Băneasa și dreptul de proprietate asupra clădirilor edificate pe acest teren, deși Hotărârea Senatului USAMV interzicea acest lucru.

 Budeanu, figuratie in slapi imblaniti, pe plaja din Monaco alaturi de actrita Sofia Vergara si Puiu Popoviciu

În acest context, terenul a fost subevaluat, iar ulterior, în 2004, a fost aportata și diferența până la 224 hectare la capitalul social al firmei, în condiții de subevaluare.

Practic, în urma tuturor acestor activități, Universitatea de Științe Agricole nu a avut niciun beneficiu, dimpotrivă, a pierdut suprafața de teren aferenta fermei Băneasa pe care o avea în administrare și în exploatare, inițial. Ca urmare a eliberării titlului de proprietate pe suprafața de 224 ha a fost cauzat statului un prejudiciu de 335.387.260 lei. Prejudiciul cauzat USAMV București se ridica la suma de 619.472.218 lei și se compune din valoarea terenurilor aportate prin subevaluare la capitalul social al SC Băneasa Investments SA și din scoaterea din societate a sumelor de bani care fuseseră aportate la capitalul social, lipsind societatea de capital de lucru”, mai spuneau procurorii, conform aktual24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta,nu este aia care apare pe toate posturile TV?A-și da cu părerea despre toate,zici ca e Messia.Antrun cuvânt,tot o tata,manelista,și analfabeta. Ne am saturat de genii stil ,madam opărite.
5
1
O țărancă bășinoasă!
7
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513