REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.4° ConstanÈ›a Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Bugetarii nu vor mai putea cumula mai multe contracte de muncă la stat. Care sunt excepțiile

Bugetarii nu vor mai putea cumula mai multe contracte de muncă la stat. Care sunt excepțiile

A.F. 2 octombrie 2024 | 00:00 392

Un proiect de lege inițiat de parlamentari ai PSD și PNL propune interdicția pentru bugetari de a cumula mai multe contracte la stat. Astfel, un angajat la stat nu va putea să mai aibă un al doilea contract tot la stat și va trebui să opteze, informează Mediafax.

Bugetarii nu vor mai putea cumula mai multe contracte de munca la stat. Care sunt exceptiile

IniÈ›iativa instituie imposibilitatea ca o persoană să fie titularul a două sau mai multe contracte individuale de muncă, rapoarte de serviciu sau să fie beneficiarul a două sau mai multe acte de numire în cadrul autorităților È™i instituÈ›iilor publice centrale È™i locale, precum È™i în cadrul regiilor autonome, societăților naÈ›ionale, companiilor naÈ›ionale la care capitalul social este deÈ›inut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, în condiÈ›iile în care acestea sunt retribuite prin indemnizaÈ›ii sau salarii de la bugetul de stat.

Bugetarii nu vor mai putea cumula mai multe contracte de munca la stat. Care sunt exceptiile

Potrivit iniÈ›iatorilor, se evită conflictul de interese - când o persoană ocupă simultan mai multe funcÈ›ii ar putea apărea situaÈ›ii de incompatibilitate sau interese contradictorii, se optimizează cheltuielile publice - limitarea numărului de contracte ar putea reduce povara financiară a bugetului public È™i se asigură o mai bună distribuire a resurselor umane.

Inițiativa prevede și o serie de excepții

„Nu fac obiectul prezentei legi, fiind exceptate, activitățile din domeniul privat (...), cumulul de funcÈ›ii bugetate de la bugetul de stat cu oricare funcÈ›ii din domeniul privat, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, persoanele alese în funcÈ›ii de autoritate publică sau demnitate publică, precum È™i cele pentru care durata mandatului este prevăzută expres prin ConstituÈ›ie”, potrivit proiectului de lege, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515