REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Bugetul pentru Programul Rabla Plus 2024 a fost adoptat

Bugetul pentru Programul Rabla Plus 2024 a fost adoptat

Virgil STOIAN 28 februarie 2024 | 19:05 1314

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că a fost aprobat Bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, prin hotătâre de Guvern, ceea ce înseamnă deblocarea Programului Rabla sau Casa Verde, pentru cumpărarea de panouri fotovoltaice.

Bugetul pentru Programul Rabla Plus 2024 a fost adoptat Mircea Fechet

Bugetul Administrației Fondului pentru Mediu a fost adoptat, a anunțat miercuri Mircea Fechet, ministrul Mediului.

”Prin HG a fost astăzi aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. Este un buget extrem de ambițios - peste 9,3 miliarde de lei cheltuieli bugetare și peste 14 miliarde de lei credite de angajament. Asta și pentru că programele pe care le propunem a fi finanțate în anul 2024 sunt unele extrem de ambițioase.

Programul Casa Verde - panouri fotovoltaice - un program foarte așteptat de către români care ajută nu doar la calitatea aerului, dar ajută mai ales la facturi mai mici pentru  beneficiarii acestui program. Orice familie cu panouri fotovoltaice pe casă are o factură la curent mai mică decât în lipsa acestor investiții.

Rabla Plus - programul prin care finanțăm autoturisme prietenoase cu mediul, fie că discutăm despre autoturisme electrice, fie despre plug-in hibrid. Avem și la acest program un buget record, respectiv un miliard de lei pentru anul 2024”, a anunțat Mircea Fechet.

”Nu ne propunem să ne prindă vara fără programele Rabla”

Ministrul Mediului a explicat reducerea bugetului programului Rabla Clasic 2024 cu peste 200 de milioane de lei, subliniind că această decizie vine în contextul unei strategii concentrate pe promovarea vehiculelor electrice pentru a îmbunătăți calitatea aerului în marile orașe.

Autoritățile și-au propus creșterea mașinilor electrice pe șosele, subliniind necesitatea unui mediu mai curat.

În ceea ce privește momentul lansării celor două programe Rabla - Clasic și Plus - pentru anul în curs, ministrul a subliniat că autoritățile nu își propun ca acestea să aibă loc în vară, ci mai devreme.

”Pentru că ne propunem ca în fiecare an să luăm o parte din banii de la Rabla Clasic şi să-i mutăm la Rabla Plus. Cu alte cuvinte, finanţăm mai puţine maşini cu combustie internă, diesel sau benzină, şi mai multe maşini electrice, mai prietenoase cu mediul, ţinând cont că avem nevoie şi de aer curat în marile oraşe şi nu doar de maşini noi pe stradă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca ați înjumătățit banii pentru toate rablele, nu vă mai rahatiti pe voi, deja la electrice și nu numai s-au redus vânzările
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510