REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
18.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Bulevardul MADRID este tot mai aproape să devină REALITATE!

Bulevardul MADRID este tot mai aproape să devină REALITATE!

Replica API 21 decembrie 2021 | 00:18 11466

Realizarea unui nou bulevard care să vină în sprijinul locuitorilor din cartierele Palazu Mare și Tomis Plus este tot mai aproape de realitate. Este vorba despre Bulevardul Madrid care ar urma să decongestioneze traficul de pe bulevardul Tomis, singura alternativă de intrare în orașul Constanța pentru cartierele amintite anterior. Astfel, primii pași încep să fie făcuți. În cursul zilei de luni, 20 decembrie a.c., Primăria Constanța a eliberat certificatul cu numărul 3882, ce prevede elaborarea studiului de fezabilitate a bulevardul Madrid. Atât Vergil Chițac, primarul orașului, cât și viceprimarul Ionuț Rusu au abordat subiectul în cadrul unor interviuri Replica.

Una dintre problemele cu care se confruntă locuitorii cartierelor Palazu Mare și Tomis Plus este legată de timpii mari de așteptare pe care trebuie să-i îndure pentru a intra în oraș. Singura posibilitate a acestora, în prezent, de a ajunge în oraș este bulevardul Tomis, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din municipiu. Primarul Vergil Chițac a promis soluționarea acestei probleme prin alternativa bulevardului Madrid, bulevard ce ar urma să pornească din spatele căii ferate de la Ovidiu, după cartierul Tomis Plus și se va descărca, cel mai probabil, în sensul giratoriu de la Vivo. Iată că primii pași încep să fie făcuți, iar în cursul zilei de luni, 20 decembrie a.c., Primăria Municipiului Constanța a eliberat certificatul de urbanism cu numărul 3882 ce prevede elaborarea studiului de fezabilitate pentru bulevardul Madrid.

Bulevardul Madrid a fost aprobat prin Anghel Saligny

Prezent în studioul Replica de Constanța, primarul municipiului a discutat despre posibilitatea proiectului intitulat bulevardul Madrid, despre care a spus că a fost aprobat la Anghel Saligny. ,,Proiectul bulevardului Madrid a fost aprobat la Anghel Saligny. Avem niște sume predestinate la Anghel Saligny pentru municipiul reședință de județ și ne-am ales noi proiectele pe care vrem să le finanțăm de acolo. Este vorba despre 2 proiecte legate de rețeaua pluvială pentru cartierul Veterani și pentru Baba Novac, și al treilea proiect îl reprezintă strada Amsterdam în continuare cu bulevardul Madrid, ca să decongestionăm intrarea în oraș din Ovidiu. Este aprobat pentru finanțare, îi dăm drumul, avem studiu de fezabilitate. E puțin mai greu pentru că trebuie făcute exproprieri, dar îl vom face.”, a spus primarul Chițac.

Bulevardul Madrid va veni în sprijinul locuitorilor din Palazu Mare și Tomis Plus

Prezent în cadrul unui interviu în studioul Replica de Constanța, Ionuț Rusu, viceprimarul orașului, a declarat că bulevardul Madrid ar urma să vină în sprijinul locuitorilor din Tomis Plus și Palazu Mare. ,,Se ia în calcul lărgirea bulevardului Tomis, înspre Carrefour, și amenajarea unui nou bulevard, Madrid, care va veni în sprijinul celor care locuiesc în cartierul Tomis Plus. Oamenii din Palazu sunt foarte nemulțumiți pentru că singura posibilitate de a ajunge în oraș este bulevardul Tomis. Vergil Chițac împreună cu echipa ne-am asumat să ducem la bun sfârșit acest proiect cu bulevardul Madrid. Acest bulevard se va realiza, bulevardul Tomis nu va mai fi încărcat. Ar porni din spatele căii ferate de la Ovidiu, după cartierul Tomis Plus. Se va descărca, probabil, în sensul giratoriu de la Vivo. Aceste proiecte nu se pot face de pe o zi pe alta, sunt de durată, dar lucrurile sunt demarate în Primăria Constanța. Avem multe proiecte vizavi de drumuri pentru că altfel traficul nu își va reveni. Trebuie să umblăm serios la infrastructură, iar orașul Constanța va fi un șantier continuu tocmai pentru a se dezvolta”, a spus Rusu.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi dau seama cat va duce capu sa decongestionati traficul daca singurul nume pe care l-ati gasit pentru un bulevard este madrid
0
0
Mai exact unde in Palazu sta Rusu? Palazu Mare sau ala Mic? Daca ai informatie sigura de ce nu dai adresa, chiar si aproximativ. Cum zicea coana mare: "Dovada? "
0
0
Aurel Vlaicu trebuia sa fie dublat pe partea cu Metro de o strada cu doua benzi pentru traficul local. Dupa ce Tomis Plus si Palazu Mare au depasit 50000 locuitori care vin aici numai sa doarma, ar fi necesare 4 benzi pe sens. Noroc cu pandemiile astea...
3
0
Sunteti senili. In Tomis plus nu exista parc, scoala, gradinita, dispensar. Iar strazile sunt niste cratere
11
2
si cu drumu'ala din spate de la tomis plus?nu faceti nimic cu el?!
7
0
Eu zic sa se numeasca Bulevardul Pindu ca acolo locuiesc cimpanezi.
19
2
Vuie Mergil
18
1
Oricum, tot in Aurel Vlaicu se descarca traficul. Deci nu va fi nici o imbunatatire, doar o coada lunga de la Vivo pana la Palazu.
18
0
De ce Madrid si nu Cipanu ?
25
1
acolo se construieste noul training center stargate
15
3
In Palazu locuieste Rusu si are interes sa isi faca bulevard.
20
5

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303