REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Bulgaria s-a desprins decisiv de România: bulgarii trec la moneda euro

Bulgaria s-a desprins decisiv de România: bulgarii trec la moneda euro

Mirela PASCAL 20 martie 2024 | 08:40 1502

Este foarte posibil ca Bulgaria să îndeplinească criteriile pentru zona euro și să adere anul viitor, a declarat președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe. "Cred că este foarte posibil ca Bulgaria să îndeplinească criteriile la un moment dat în acest an. Dar ceea ce este cel mai important este când va atinge criteriile", a spus el în cadrul emisiunii „120 Minute” de la postul bTV.

Bulgaria s-a desprins decisiv de Romania: bulgarii trec la moneda euro

În paralel, România are cel mai optimist termen pentru aderarea la moneda euro anul 2028 sau anul 2029.

Întrebat dacă este posibil ca Bulgaria să adopte euro în 2025, acesta a răspuns: „Depinde de când vor fi îndeplinite criteriile. Cred că este foarte posibil ca Bulgaria să adopte euro anul viitor, dar ca acest lucru să se întâmple, trebuie mai întâi îndeplinite criteriile. Oricum sunt în interesul țării, indiferent dacă veți adera la euro".

Cheia este inflația

Inflația rămâne cheia, de aceea Bulgaria trebuie să demonstreze că o poate controla la nivelurile medii pentru Uniunea Europeană. Totuși, potrivit lui Donohoe, autoritățile bulgare sunt pregătite să lucreze pentru acest criteriu.Donohoe a spus că a observat că leva este extrem de importantă pentru bulgari și înlocuirea ei cu moneda euro stârnește îngrijorări, dar a asigurat că moneda europeană are oportunități incredibile. El a dezmințit și îngrijorările legate de o creștere bruscă a prețurilor după aderarea la zona euro - există riscuri nu foarte mari doar în primele câteva luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania este neacceptata in UE de zeci de ani.Ne da de gandit,ne arta,ne demonstreaza foarte clar ca nu suntem bine-veniti in Uniunea Europeana. Ne indepatreaza zi de zi din ce in ce mai mult catre rusi,chinezi,indieni.Ne boicoteaza toti, sa intram in UE si ne arata in acest mod in ce parte trebuie sa o luam.Asta face sa ne indepartam de zeci de ani de UE.UE ne da de inteles ca noi trebuie sa ne indepartam de ei ca nu avem ce cauta in UE.Noi ne indreptam usor usor cu pasi repezi spre rubla,yuan si ce-o mai fie rupie.Oriunde avem acces, numai la euro si in zona UE avem interzis.Aceasta"uniune europeana" ne-a aratat si demonstrat"uniunea lor... europeana" doar cu numele ne-a arat ura lor.Nu sunt mai departe cu democratia lor.Aceiasi politica comunista sub alta forma o au si tarile din UE care nu ne vor de zeci de ani. Nu sunt mai departe nici de rusi,chinezi sunt toti la fel regim de comunisti imbracati in forma asa-zisei "democratii UE."UE ne ingradeste drepturile de cetateni UE.
2
1
ne-au luat-o inainte atat la politica fiscala cat si la colectarea tva de cativa ani acum cu escrocii care ne conduc noi am ramas ultimii din ue, cei cu lanterna rosie, nesimtire si magarie la maxim in mafia psdnl ca de rusine nu s-a auzit acolo
4
0
rapandulele nicu si marcel, nu se ocupa de politica externa. de justitie si servicii, nici atit!
4
0
Cu rapandulele ciuca si marcel avem cea mai mare inflatie din ue
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245