REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavodă, scoase la vânzare de lichidatori

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavodă, scoase la vânzare de lichidatori

Andreea VREJOIU 18 februarie 2023 | 00:00 8934

Mai multe bunuri ale companiei Construcții Nuclearo-Electrice SA, una dintre cele mai vechi firme din Cernavodă, au fost scoase la licitație de lichidatori. Vorbim despre o instalație de lucru la înălțime, la prețul de 12.066 lei fără TVA, dar și o pompă hidraulică și componentele acesteia, la prețul de 40.198 lei fără TVA. Vă reamintim că, în anul 2022, firma a înregistrat un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cerea falimentul. De-a lungul anilor, pe la conducerea societății care a activat pe lângă Centrala Nucleară încă de la începutul anilor '90 s-au perindat mai mulți politicieni, a căror implicare a îngropat-o însă în pierderi și datorii.

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavoda, scoase la vanzare de lichidatori

Maestro SPRL, administratorul judiciar al societății Construcții Nuclearo-Electrica SA, organizează în fiecare zi de joi, începând cu data de 2 martie a.c., în vederea vânzării unor bunuri aflate în patrimoniul societății mai sus amintite. Vorbim despre o instalație de lucru la înălțime, la prețul de 12.066 lei fără TVA, dar și o pompă hidraulică și componentele acesteia, la prețul de 40.198 lei fără TVA. Prima licitație va avea loc în cursul zilei de joi, 2 martie a.c., ora 12:00, la sediul administratorului judiciar din Constanța, urmând a fi organizate licitații în fiecare joi, până la adjudecare.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost convocată în data de 3 martie 2023, la sediul societății din Cernavodă. Ordinea de zi este reprezentată de prelungirea mandatului cenzorilor și schimbarea sediului social al societății.

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavoda, scoase la vanzare de lichidatori

Construcții Nuclearo-Electrice SA și-a cerut falimentul!

Construcții Nuclearo-Electrice SA a înregistrat pe 8 februarie 2022 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cerea falimentul, în calitate de debitor. Firma de construcții din Cernavodă a fost înființată în 1991, iar în ultimii ani a declarat o activitate mai degrabă simbolică. În 2020, Construcții Nuclearo-Electrice SA a raportat afaceri de numai 194.000 lei și un profit net de 1.493 lei. Firma a mai rămas cu numai 3 angajați și înregistrează datorii de peste 1,6 milioane de lei.

Construcții Nuclearo-Electrice SA este deținută în proporție de aproape 81% de PAS Asociația Salariaților și este administrate de Bogdan Florin Teodorescu.

Anii trecuți, firma primea contracte de la primării din județ, precum cel aproape 3,3 milioane lei de la Primăria Mangalia, în ianuarie 2015, pentru reabilitarea unor obiective din Neptun și 7,9 milioane lei de la Primăria Medgidia. În prezent, societatea se află sub incidența Legii nr. 85/2014, adică nu se află în selecțiile de firme active.

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavoda, scoase la vanzare de lichidatoriConstantin Chirilă

Firma a fost Condusă de un fost lider PDL și de un consilier județean PSD

Administratorul Bogdan Florin Teodorescu este finul fostului deputat și lider PDL Constantin Chirilă, aflându-se la un moment da și la conducerea organizației de tineret a PDL Constanța.

La un moment dat, Construcții Nuclearo- Electrice SA a trebuit să-l dea afară de la conducerea sa pe fostul consilier județean PSD Nicolae Buriac. În calitate de director general, Buriac, care era și președinte al Consiliului de Administrație al PAS Asociația Salariaților, adusese încă din anii 2004- 2005 compania în pragul colapsului, cu datorii de peste 7 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa este Memet. Candva odata aici a fost cel mai mare santier din tara, iar aceasta minunata companie a intrat pe mana politicului. Ce a facut politicul? A facut ce stia cel mai bine sa faca, a pus in posturile de la varf toti lingai si parveniti care ajunsi in varful piramidei s.au comportat ca adevarati soldatei. Dar au respectat reteta consacrata: 3 partidului 1 mica mie si iar 3 partidului si iar una mica ptr noi sa ne intretina VIATA DULCE DE LINGAI. Mare pacat.
3
0
Cel mai mare santier din tara! Am lucrat la reactorul 2 . Am avut un sindicat puternic . Am fost cu domnul Buriac la Bucuresti sa negociem salariul la ministerul industrilor am dat i un comunicat la casa presei de situatia mucitorilor din CNE Cernavoda
2
0
cat a fost la regia de drumuri nu a facut nimic , statea degeaba la subsol si facea integrame , plus ca era un puturos nespalat care mintea de rupea si umbla cu smecherii
6
3
Locurile de veci ale fam Teodorescu sint pe lista de bunuri aflate in executare? Sau manastirea nu comunica cu lichidatorul unde sau scurs banii CNE ului.
7
3
Teodorescu împreună cu consoarta doi frustrați. Amândoi de o indolenta crasa. Dovada câte procese au pe rol și ce sume de bani datorează atât statului cât și celor din jurul lor. Parveniți cu diploma. Își merita soarta. Rău de cei care mai sunt prin jurul lor.
12
4
Lui Teodorescu...Suntem doua pa na rame care am distrus două societăți prospere in Cernavodă...Eu am distrus concernul Argos-Dobroprt și finu CNE ...După noi potopul!!!
10
6
directorul Ionescu din mormânt să vadă ce a făcut BURU-BURU o p******a de director care a devenit mare director un economist la apelul de seara al bocancilor și unde a dus CNE-ul.
10
6
Asteptam comentarii nostalgice cu privire la vremurile de glorie cand painea alba era impartita de doua ori pe luna angajatilor. Bine ca se face curatenie in firmele preluate politic. Poate vedem si atragerea raspunderii patrimoniale a celor mai iscusiti conducatori care au performat pina la faliment.
12
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166