REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Burduja: "Există toate premisele ca România să fie un lider regional în sectorul energiei nuclear"

Burduja: "Există toate premisele ca România să fie un lider regional în sectorul energiei nuclear"

Ana Maria LIPAN 22 iunie 2023 | 00:00 190

România are toate premisele să fie un lider regional în sectorul energiei nucleare, având viziune, tradiţie, resurse şi competenţă, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Burduja: 'Exista toate premisele ca Romania sa fie un lider regional in sectorul energiei nuclear'

"Astăzi (miercuri, n.r.) a avut loc la Ministerul Energiei o întrevedere de mare importanţă pentru viitorul sectorului energiei nucleare româneşti. A fost prezentă conducerea companiei canadiene SNC Lavalin, care deţine tehnologia CANDU de producţie a energiei nucleare. Am discutat despre stadiul proiectelor de investiţii în noile Unităţi 3 şi 4, precum şi despre retehnologizarea Unităţii 1 de la Cernavodă", a scris Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Centrala Nucleară Cernavodă este una dintre cele mai performante din întreaga lume, "datorită tehnologiei CANDU şi echipei de top de la Nuclearelectrica, atât la nivel managerial, cât şi tehnic".

"Există toate premisele ca România să fie un lider regional în sectorul energiei nucleare, având viziune, tradiţie, resurse şi competenţă. Proiectele noastre pentru Cernavodă sunt complexe şi de lungă durată", a precizat ministrul.

El a subliniat că "avem nevoie de parteneri serioşi, iar SNC Lavalin este un actor esenţial pentru planurile României".

"Voi continua activ eforturile de accelerare a investiţiilor în sectorul energiei nucleare, ceea ce înseamnă energie sigură, fără emisii de CO2, bazată pe resurse româneşti. Deci motor de dezvoltare, productivitate şi locuri de muncă. România Viitorului are nevoie de energia viitorului", a mai scris Sebastian Burduja, potrivit agerpres.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699