REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
24.1° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Burduja propune ca zona Străzii Eforie să devină pietonală

Burduja propune ca zona Străzii Eforie să devină pietonală

Victor ROTARU 2 mai 2024 | 00:00 231

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, propune ca zona Străzii Eforie, delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei, să fie modernizată, în acord cu un studiu al Băncii Mondiale.

Burduja propune ca zona Strazii Eforie sa devina pietonala Sebastian Burduja

"Suntem în curtea lui Nicuşor Dan, primar al Capitalei, la câţiva paşi de Primăria Generală. Suntem pe strada Eforie, într-un Bucureşti istoric, într-un oraş care, din păcate, este sufocat de maşini. Oraşul modern este pentru oameni, iar maşinile trebuie parcate în subteran, mai ales în zonele centrale, pentru a le permite cetăţenilor să se plimbe (...) Această zonă delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei, parte a Centrului vechi, (...) nu a fost pusă în valoare de Nicuşor Dan", a afirmat Sebastian Burduja, într-o conferinţa de presă susţinută, marţi, pe str. Eforie nr 5, în dreptul Clădirii Curentului.

El a precizat că, într-un studiu al Băncii Mondiale, intitulat "Strategia integrată de dezvoltare urbană pentru municipiul Bucureşti", zona este "regândită". Burduja l-a criticat pe primarul Nicuşor Dan pentru că, deşi a avut la dispoziţie acest proiect, "a refuzat" să-l supună votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Neadoptând această strategie, pune în pericol programele cu fonduri europene pe care Primăria Generală le-ar putea accesa. Acum este o zonă haotică, cu foarte multe maşini (...) În Bucureştiul viitorului, aceasta trebuie să devină o zonă pietonală, cu arbori (...), cu clădiri reabillitate", a adăugat Burduja, care a prezentat şi panouri cu cadre despre cum va arăta zona renovată.

Potrivit lui Burduja, proiectul poate fi finalizat în 12-18 luni, planul său "Bucureştiul viitorului" incluzând, printre alte zone, şi Cartierul Evreiesc, care "merită să aibă parte de investiţii şi curăţenie", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620