REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
20.4° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Burduja: România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei

Burduja: România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei

Victor ROTARU 5 decembrie 2023 | 00:00 327

România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei, studiile arătând că ar putea exploata până la 18-20 de gigawaţi de putere solară, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Burduja: Romania are cel mai mare potential solar din sud-estul EuropeiSebastian Burduja

"Studiu după studiu demonstrează că am putea exploata până la 18, poate 20 de gigawaţi de putere solară şi întregul sector a înregistrat o creştere enormă în anii recenţi", a spus Sebastian Burduja, cu prilejul semnării aderării României la Alianţa Solară Internaţională.

El a atras atenţia asupra fondurilor europene alocate dezvoltării energiei solare şi a menţionat că în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă sunt peste 460 de milioane de euro.

Sebastian Burduja a spus că numărul gospodăriilor care au pus panouri solare "a explodat" în doar doi ani. El a menţionat că în ianuarie 2022 se înregistrau mai puţin de 20.000 de gospodării cu panouri solare iar în prezent numărul acestora depăşeşte 100.000.

Nu în ultimul rând, el a aminitit de campania "Energie pentru viaţă" destinată unui număr de peste 50.000 gospodarii fără electricitate.

Ministrul Energiei a semnat aderarea României la Alianţa Solară Internaţională, duminică, la cea de-a 28-a Conferinţă a Statelor parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), care desfăşoară în Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment a luat cuvântul şi preşedintele Klaus Iohannis, care participă, de sâmbătă până luni, la această conferinţă, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,avem inca si paduri pe care le exploateaza austriecii,avem la austrieci si gazele,petrolul,avem si terenuri agricole exploatate de italieni,arabi si altii,om avea si suprafete de exploatat tot de altii. Populatia stupida si plina de lasitate se autosfasie si tolereaza sa fie exploatata si tradata sistematic de niste ticalosi ,ocupanti ai partii superioare ale piramidei sociale. Alianta soarelui ,sau galactica,nu mai conteaza,orice ar face astia de se cred semizei nu are nimic favorabil omului oboisnuit,fara basini si fite,fara aere de vedeta. Pe bune,decat sa vezi si sa auzi asa zisii demnitari cum se lauda cu nimic,mai bine te uiti cum se balega vaca.Macar balega e buna de ingrasamant. Cuvintele sefilor nu fac nici cat o basina.
0
0
Doar Rromanicca "a pus botul ( căci, are botnita)" la "aridizarea" terenurilor!!! Diplomatizarea, nu școlarizarea se vede ( și se simte)!!!!
0
0
cind a fost mitingul diasporei in vara, la bucuresti, asta a fost organizator. un bun organizator, ca nici acum nu s-a facut lumina! cu energia solara, in sfirsit....
0
0
si din 450 mil voi luati tot ?
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212