REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
19.5° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

BUȘU vrea să ajungă la o ÎNȚELEGERE cu ACȚIONARII companiei ARGUS

BUȘU vrea să ajungă la o ÎNȚELEGERE cu ACȚIONARII companiei ARGUS

Replica API 6 noiembrie 2021 | 22:38 5809

În urmă cu doi ani, s-a iscat un scandal fără precedent la Argus SA, Cristian Buşu fiind exclus din societate pentru prejudiciile aduse. Măsura a fost luată la solicitarea SIF Oltenia, care este acţionarul majoritar al companiei constănţene. După excludere, Bușu a fost acționat în instanță de ARGUS SA, în vederea recuperării prejudiciului creat. Iată însă, că părțile au revenit la sentimente mai bune, în sensul că își doresc să ajungă la o înțelegere amiabilă. Adică, Bușu să plătească banii nesilit de nimeni. Rămâne de văzut dacă vor bate palma, în cele din urmă!

Anul trecut, Argus SA a pornirea acţiunea în răspundere contra Cristian Buşu Cristian, fost Administrator, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus SA Constanţa, pentru prejudiciul creat societăţii prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate prin folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, a poziţiei şi influenţei dată de calitatea sa de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus SA Constanţa, deturnând interesul societar în interes propriu sau al altei persoane. Buşu este acuzat că a folosit în interes propriu două maşini A4 proprietatea Argus SA în perioada 7 aprilie 2017- 30 iunie 2019, cheltuielile aferente de 15.820 lei reprezentând prejudiciu adus companiei. În calitate de director general adjunct al SIF Oltenia, Cristian Buşu avea la dispoziţie în permanenţă o altă maşină. De asemenea, SIF Oltenia, acționarul majoritar al Argus SA, îl acuză pe Buşu că a aprobat deplasarea fără nicio justificare la Londra a lui Ştefan Culeţu, pe 25- 26 februarie 2018, creând astfel un prejudiciu societăţii de 388 de euro şi 200 de lire sterline.

Procesul încă este pe rolul Tribunalului Constanța și pare să aibă un final fericit pentru toată lumea. La termenul din aprilie, cauza a fost amânată pentru 29 septembrie, pentru soluționarea amiabilă a cauzei. Deocamdată, părțile nu au bătut palma, instanța stabilind un nou termen pentru 24 noiembrie.

Cristian Buşu a fost fost secretar de stat în Ministerul Energiei, dar și preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica. În vară, a primit o amendă penală de 22.500 de lei pentru fals în declaraţii, după ce ar fi declarat, pe propria răspundere, în faţa unui notar în anul 2014, că îndeplineşte condiţiile pentru a ocupa o funcţie de conducere în cadrul Electrica. Deşi nu îndeplinea criteriul prevăzut la art. 17 alin. (2) Hi. j) referitor la faptul că în ultimii cinci ani nu a ocupat o poziţie în cadrul unei autorităţi de stat centrale sau locale sau în societăţi concurente, în vederea producerii unei consecinţe juridice pentru sine.

Bușu, palmares de funcții la stat

De-a lungul timpului, Buşu a ocupat mai multe funcţii importante, printre care secretar de stat în Ministerul Energiei (2015-2017), preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica (septembrie 2014 - aprilie 2018), director economic la Fondul Proprietatea (2009-2013), consilier economic în Guvernul României (2005-2009), preşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar (ASPAAS), conferențiar universitar la Academia de Studii Economice.

A fost vicepreşedinte al SIF Oltenia şi ulterior ales preşedinte, dar nu a fost validat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prejudiciu ca a mers cu masina societatii el fiind director. Ma umfla rasul Hai pa
3
0
Daca si de asta ati ajuns sa va luati ati inebunit. A invatat ca chioru si a muncit ca nebunul
3
6
Daca si sumele alea sunt prejudiciu...chiar suntem de rasu-plansu
3
3
la cat se fura din Argus S.A. de catre salariatii de acolo, ulei imbiteliat si vrac, mai conteaza prejudiciul lui Busu? Prejudiciul este infim pentru cat fura unii salariati
3
4

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303