REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
32.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Butnaru, șeful ARR, vrea să facă în locul autogării un supermarket?! Video

Butnaru, șeful ARR, vrea să facă în locul autogării un supermarket?! Video

Cristina BĂRBUCEANU 4 noiembrie 2022 | 00:00 5749

Constănțenii, dar și locuitorii din județ, sunt dependenți de mijlocul de transport în comun pentru a se deplasa dintr-o localitate în alta. Astfel că sunt foarte mulți călători care frecventează Autogara Sud, plină de microbuze cu numeroase destinații atât în județ, cât și în orașele vecine. Din păcate, aspectul autogării este deplorabil, și este așa de ani buni. Cimentul și parcarea sunt bombardate, mizeria și gunoaiele sunt pe tot perimetrul, iar mirosul este îngrozitor. Firma care deține autogara, Herli Sof, nu a mai investit deloc, ci doar a colectat banii; acum, are alte planuri. Contactat de reporterii Replica, Marian Butnaru, șeful ARR, a cărui soție este asociată în firmă, a declarat că în locul autogării se ia în calcul construirea unui magazin.

Autogara Sud – călători cu zecile în fiecare oră, suficienți bani produși, dar aspectul lasă de dorit

Autogara Sud din Constanța este mereu plină de călători. Aici sunt zeci de microbuze care merg în toate localitățile din județul Constanța și nu numai; sunt puse la dispoziție microbuze care merg chiar și până la Galați sau Brăila. Sunt suficienți bani care intră în buzunarul firmei private care deține autogara, însă acest lucru nu se vede.

Încă de la intrare în autogară, călătorii se lovesc de scările parcă sparte cu ciocanul, efectiv distruse, crăpate, fragmentate.

De ani buni, spațiul este unul mizerabil. Trotuarul și parcarea arată ca după război: cimentul este găurit, plin de gropi ca după bombardament.

Mai mult decât atât, cine trece prin zonă este lovit de un puternic miros de materii fecale și nu numai. De gunoaie nici nu mai vorbim; ele sunt la tot pasul: pe trotuar, prin parcare, lângă gard, pe băncuțele vechi de zeci de ani din interiorul autogării.

Este clar că spațiul nu este deloc îngrijit de firma care deține autogara...de reabilitat nici nu mai încape vorba.

Asocierea de firme care doar încasează banii de pe urma autogării, fără să îi și investească pentru a o întreține

Autogara este deținută de firma Herli Sof, ce are ca acționari: Marcon Star SRL, cu 50% din acțiuni, și Anagnoste Diana Florentina, Motoc Sofia Maria, Motoc Marius Cosmin, fiecare cu câte 17% din acțiuni. Diana Anagnoste este și administrator.  La rândul ei, Marcon Star SRL e controlată de Hermes SRL, cu 95%  și Marigen Prod SRL cu 5%. Firma Hermes SRL e deținută, în proporție de 100% de Marigen Prod SRL, unde acționar majoritar, cu 91% din acțiuni, e soția lui Butnaru Marian, șeful ARR. Copiii acestora, Butnaru Bianca Elena și Butnaru Dragoș Marian, dețin fiecare câte 5% din acțiuni. În anul 2021, firma Herli Sof a raportat o cifră de afaceri în valoare de 707.671 RON.

Butnaru: din autogară, magazin

Contactat de reporterii Replica, Marian Butnaru a declarat că nu are nicio legătură cu societatea care administrează Autogara Sud, deși este controlată de familia lui. Cu toate acestea, Butnaru a mărturisit că în locul autogării se dorește construirea unui magazin: „Știu din discuții, acum 8 luni, că se ia în calcul să se deschidă un magazin acolo”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Da și tu o țigară "
1
2
Toată primăria sa stea o săptămână cazata acolo. Vor găsi soluții după.
4
0
La puscarie cu hotii si distrugatorii de neam!
9
4
asanati serparia din autogara sud
6
0
cu tristul asta?
5
0
Autogara reflecta proprietarul, spațiu de rahat proprietar de kkt! "Da și tu o țigare"
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699