REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
22.6° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Buzău: Patru femei alese primar dintr-un total de 22 de candidate la nivel de judeţ

Buzău: Patru femei alese primar dintr-un total de 22 de candidate la nivel de judeţ

Victor ROTARU 13 iunie 2024 | 00:00 178

Patru femei au câştigat lupta electorală pentru funcţia de primar la alegerile locale din data de 9 iunie în comunele din judeţul Buzău, dintr-un număr de 22 de candidate.

Buzau: Patru femei alese primar dintr-un total de 22 de candidate la nivel de judet

La nivelul judeţului Buzău au candidat pentru funcţia de primar 22 de femei. La Primăria Municipiului Buzău s-au angajat în lupta pentru fotoliul de primar două femei, Carmen Ichim din partea Partidului Naţional Liberal (PNL) şi candidatul independent, Haritina Crăiţă. Pentru Primăria Pătârlagele a candidat tot un independent, Nicoleta Dorina Albu, pentru Primăria Beceni din partea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) s-a înscris Elena Hototă, Elena Carmen Badea Petre (AUR) la Primăria Berca, Elena Simona Popescu (PNL) pentru Primăria Berca şi Violeta Preda (PNL) pentru Primăria Brădeanu. Lista femeilor care s-au înscris în competiţia localelor a continuat cu Daniela Prună (PNL)-Primăria Brădeanu, Ioana Toma (PNL)-Primăria Cilibia, Maria Abageriu Mirică (ADU)-Primăria Cislău, Elena Putinică (AUR)-Primăria Cochirleanca, Mihaela Mihalcea (S.O.S.România)-Primăria Mihăileşti, Tatiana Mariana Proşcanu (PSD)-Primăria Năeni, Rodica Bârlă (PSD)-Primăria Puieşti, Domnica Vlad (PSD) -Primăria Robeasca, Luminiţa Mariana Milea (PNL)-Primăria Săruleşti, Gabriela Cristina Titirez (PNL)-Primăria Stâlpu, Constanţa Alvej (ADU) - Primăria Stâlpu, Alexandra Elena Ioniţă ( PNL)-Primăria Unguriu, Adriana Lăutărescu (S.O.S.România)-Primăria Valea Râmnicului, Alina Savu (ADU)-Primăria Vipereşti şi Nadia Mihaela Niţu (PNL) -Primăria Ziduri.

Din cele 22 de femei înscrise în cursa electorală doar patru au reuşit să se impună. În comuna Brădeanu, candidatul PNL, Preda Violeta a obţinut un scor de 47,10%, respectiv 554 de voturi.

"Am 42 de ani şi sunt asistent medical în comuna Brădeanu. Sunt căsătorită, am un soţ iubitor care mă susţine în tot ceea ce fac şi doi băieţi care mă reprezintă...Sunt persoana care am muncit din greu şi nu am să dau înapoi niciodată pentru a aduce Brădeanu pe drumul normalităţii. Ca principale obiective...îmbunătăţirea actului medical în comuna Brădeanu prin modernizarea cabinetului medical, racordarea la reţeaua de apă a tuturor gospodăriilor, reînfiinţarea echipei de fotbal, asfaltarea tuturor drumurilor comunale, introducerea unui bancomat în comuna Brădeanu şi nu numai. Mi-am propus să fiu un primar transparent...", a transmis Violeta Preda înainte de alegerile locale.

În comuna Robeasca, primarul în funcţie Vlad Domnica (PSD) şi-a adjudecat un nou mandat după ce a fost votat de 363 dintre alegători (70.76%).

"Era ultimul mandat pe care mi-l doream. În acest mandat îmi propun racordarea la reţeaua de gaze a comunei, să rezolv tot ce înseamnă utilităţi pentru cetăţenii mei... ", a precizat, pentru AGERPRES, Vlad Domnica.

Funcţia de primar al comunei Cilibia a fost adjudecată de candidatul PNL, Ioana Toma care a strâns 407 voturi (38,91%) iar comuna Puieşti va fi reprezentată tot de un candidat social democrat, Rodica Bârlă votată de 861 dintre alegători (56,57%).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016