REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ca să faci bine e nevoie de suflet! De Crăciun, Replica e alături de familii uitate de Dumnezeu. Video

Ca să faci bine e nevoie de suflet! De Crăciun, Replica e alături de familii uitate de Dumnezeu. Video

Mirela PASCAL, Emilia BABU, Andreea CONDURACHE 25 decembrie 2023 | 00:00 2645

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie și de întâlnire cu cei dragi. Ele aduc în fiecare casă un moment de pace și liniște sufletească, iar bucuria este și mai mare atunci când îi avem pe cei dragi aproape, familie, frați, surori, sau prieteni. Din păcate, spiritul Crăciunului nu se simte în toate casele. Sunt copiii care doar au auzit de Moș Crăciun și faptele lui bune, copii care n-au primit în viața lor un cadou de la Moșul drag și pentru care Crăciunul înseamnă singurătate,  foame… și dorința de a primi daruri. Dacă un adult suportă mai ușor aceste lipsuri, pentru cei mici este mult mai greu… Reporterii Replica de Constanța au fost, și anul acesta, mesagerii lui Moș Crăciun, și au adus un strop de bucurie pe chipul mai multor familii din județul Constanța. Și în acest an, zeci de personalități au susținut campania de Crăciun organizată de cotidianul Replica. Magia nu ar fi putut fi înfăptuită fără sprijinul sponsorilor noștri, cărora le mulțumim!

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. VideoReporterii Replica, pregătiți să facă fericite mai multe familii uitate de Dumnezeu

Și în acest an, în preajma sărbătorilor de iarnă, gândul nostru s-a îndreptat spre acele case unde este mai mare și mai multă nevoie de bucurie, speranță și susținerea noastră! Campania demarată de Replica i-a avut ca beneficiari pe copiii sărmani, provenind din familii nevoiașe din localități rurale din Constanța, precum Comana, Pelinu, Orzaru, Chirnogeni, Ciocârlia, și nu numai.

Video:

Trăiesc în condiții greu de imaginat. Unii dintre copii nu merg nici măcar la școală și nu se știe dacă, în viitorul apropiat, vor ajunge, iar alții au rămas repetenți pentru că au fost victimele bullyng-ului în școală, spun părinții. În fiecare familie am găsit câte o poveste tristă de viață, unde greutățile sunt la ordinea zilei, iar veniturile nu ajung suficient de mult astfel încât să-și ducă traiul de zi cu zi.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. VideoCadourile pentru copii

Așadar, transformați în mesagerii Moșului și încărcați cu o mulțime de cadouri, dulciuri și alimente, reporterii Replica au pornit în aventură, cu satisfacția că vom reuși să aduce un strop de bucurie în sufletele copiilor și un zâmbet pe chipurile lor de îngeri. Copiii ne-au întâmpinat cu brațele deschise, iar unii dintre ei ne-au mulțumit pentru cadouri cum au știut ei mai bine: recitând o poezie.

Prima oprire, satul Pelinu, din comuna Comana, la familia Spătaru. Am găsit aici două familii greu încercate de soartă. Abia se descurcă de pe o zi pe alta, se încălzesc la gura sobei, iar cei mici nu au prea multe oportunități de a-și petrece timpul liber. N-au tablete, telefoane sau laptopuri, dar își doresc.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videofamilia din Pelinu

Cu toții locuiesc într-o casă dărăpănată, gata să cadă peste ei, cu două camere destul de mici. Au și un brăduț în casă, singurul "accesoriu" care le amintește că-i Crăciunul, probabil donat de vreun binevoitor. În curtea destul de mică, plină de noroaie, ne-am făcut loc pentru a depozita cadourile pentru cei mici, pe care le-au primit cu mare bucurie.

Video:

Lângă locuința familiei Spătaru, am găsit și un bătrânel, care avea grijă de cei doi nepoți ai săi. Mama i-a abandonat, iar tatăl este în pușcărie.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videobătrânul crește singur cei doi nepoți, mama i-a părăsit, tatăl e în pușcărie

Trăiesc doar din pensia bătrânului, pentru că alocațiile nu le mai primesc, dat fiind faptul că tatăl este... indisponibil.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videofamilia din Pelinu

Fetița de 5 ani și băiețelul de 8 ani și-au primit și ei cadourile de la Moșul, bătrânul cu barbă albă de care au auzit doar la televizor. Sunt doi copii chinuiți, care vor avea reale probleme în viață, dacă nu vor fi ajutați la timp. Nu merg la școală, pentru că bunicul nu-și permite, iar autoritățile închid ochii și se fac că nu văd. 

Video:

De la Pelinu, ne-am oprit în satul Orzaru, din comuna Comana. Într-o casă micuță am găsit un alt bătrânel, care trebăluia prin curte. Tot aici, am întâlnit o tânără mamă de 21 de ani, și pe copil ei, de 2 ani. În timp ce alte fete de vârsta ei petrec în cluburi sau studiază pentru o carieră, tânăra mama se chinuie cu greutățile vieții. Reporterii Replica i-au adus o bucurie în suflet și câteva griji in minus: are, de sărbători, ce să pună pe masă. Cât despre cel mic... are îmbrăcăminte nouă, ghetuțe noi, jucării și dulciuri. 

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videomama de 21 de ani din Orzaru, și copilul de 2 ani

Își crește singură piciul, pentru că tatăl copilului i-a părăsit și nu s-a mai uitat în urmă. Nu are sursă de venit decât alocația și își dorește să muncească, dar trebuie să-și îndeplinească obligațiile față de copil.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videomama de 21 de ani din Orzaru

Locuiesc într-o casă curată, dar fără condiții...nu are mașină de spălat, iar rufele le spală la mână, și se încălzește la gura sobei veche de 20 de ani. Nu are de nici-unele, dar nu se plânge și mulțumeste celor care-i întind o mână de ajutor.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videomama de 21 de ani din Orzaru

Video:

De la Orzaru, ne-am deplasat la Comana, unde am găsit două fetițe deosebit de frumoase. Și-au făcut de ceva timp lista pentru Moș Crăciun, iar spiridușii Replica le-au îndeplinit o parte din dorințe.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Video

Video:

Am continuat misiunea până la Chirnogeni, la familia Țugui. Părinții, cei patru copii și bunica locuiesc într-o casă care nu le aparține. Proprietarul i-a lăsat să locuiască aici, fără să plătească chirie... este o casă mică, dar primitoare.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videofamilia din Chirnogeni

Tatăl nu poate munci, este foarte bolnav și stă la pat, bunica, de asemenea, are probleme de sănătate, iar mama nu muncește, are grijă de copii. Se descurcă foarte greu, iar alimentele și cadourile primite de la Replica au fost ca o mână cerească pentru ei. Familia Țugui ne-a primit în casă și, imediat cum am pășit pragul, cei mici au început să se învârtă în jurul darurile, aruncând câte un ochi prin pachete. Nu i-am lăsat mult să aștepte, așa că au început să desfacă cadourile.

Următoarea oprire a fost la Ciocârlia, la o familie numeroasă care locuiește într-un grajd. Nu e glumă! Șase copii și părinții lor stau la mila unui afacerist din zonă, locuiesc înghesuiți în două încăperi minuscule,  pentru că nu-și permit să-si facă o casă.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videofamilia din Ciocârlia

Mama nu muncește, iar singurul venit al familiei este al tatălui și alocațiile copiilor.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. Videofamilia din Ciocârlia

Moș Crăciun a ajuns și la o copilă de 11 ani din orașul Constanța. Viața nu a fost prea blândă cu ea, mama i-a murit în urmă cu câțiva ani, din cauza unei boli incurabile, iar tatăl o crește și o îngrijește cum știe el mai bine. Însă, traiul de zi cu zi nu este unul ușor.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. VideoFlorentina

Am ajuns la micuța Florentina după lăsarea întunericului, iar când ne-a văzut încărcați cu cadouri i s-au luminat ochișorii. A bănuit că toate darurile sunt pentru ea, așa că a deschis larg brațele pentru a le primi. Anul acesta, cu siguranță va fi unul mai bun pentru ea, dar și pentru tatăl ei, care va avea ce să pună pe masă de sărbători.

Ca sa faci bine e nevoie de suflet! De Craciun, Replica e alaturi de familii uitate de Dumnezeu. VideoFlorentina

După o zi grea, dar frumoasă, reporterii Replica și-au încheiat misiunea, cu promisiunea că vom continua, și anul viitor, tradiția și vom aduce zâmbete pe chipurile altor copii uitați de Dumnezeu și de autorități.

Sponsorii care au făcut posibilă acțiunea umanitară!

Precizăm că magia a fost înfăptuită cu sprijinul sponsorilor noștri care ne sunt alături an de an: Cristina Dumitrache-deputat PSD, Horia Țuțuianu- deputat PSD, Felix Stroe-senator PSD, Lucian Lungoci-deputat PSD, Marian Crușoveanu- deputat PNL, Remus Negoi- senator USR, Mihaela Andrei -consilier local municipal PNL, Antoanela Marinescu- fost deputat PSD și fostul Consul al României la Toronto, George Vișan- directorul comercial al Portului Constanta și membru PSD,  Arimex Comexim, prin manager Petre Preda, firma care asigură hrana pacienților spitalelor din Constanța, societatea Project Resolv Consulting SRL și compania Grup Media Sud.

Le mulțumim tuturor sponsorilor celor care au contribuit la fericirea copiilor din Comana, Pelinul, Orzaru, Chirnogenu, Ciocîrlia și Constanța și sperăm să ne fie alături și în următoarele campanii! Mulțumim și celor care ne-au refuzat și, poate, la anul, își vor lua revanșa!

Video:

 

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510