REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Călătoriile cu CT BUS au devenit un coșmar!

Călătoriile cu CT BUS au devenit un coșmar!

Ana Maria LIPAN 4 septembrie 2023 | 00:00 7229

Comportamentul unora dintre călătorii CT BUS este pe măsura serviciilor. În timp ce marea majoritate a cetățenilor ce aleg transportul în comun constănțean, în special cei ce tranzitează zilnic orașul pe linia 2-43, trebuie să se adapteze lipsei de aer condiționat, unii dintre aceștia uită de regulile bunului simț și lasă dezastru în urma lor. Coji de semințe, gunoaie și gălăgie... sunt doar câteva dintre elementele care dovedesc lipsa de respect a acestora față de cei din jur și față de autorități.

Calatoriile cu CT BUS au devenit un cosmar! 

Călătoriile cu transportul în comun de pe timpul verii sunt o adevărată corvoadă. Căldura năucitoare este cu atât mai aspru resimțită în autobuzele vechi, unde aerul condiționat nu funcționează niciodată. Suferința călătorilor este alinată din când în când de câte un geam deschis, ce permite intrarea unei brize, dar și a particulelor de praf care au creat un nor în jurul orașului, concentrat în mod special în zonele unde se execută lucrări. 

Calatoriile cu CT BUS au devenit un cosmar!

Unii cetățeni se conformează și se adaptează condițiilor care lasă de dorit, trebuit să suporte însă, pe lângă toate acestea, și lipsa de spirit civic a unor călători. Există grupuri, care, făcând abstracție de orice regulă de bun simț, se comportă într-un mod total lipsit de respect. În unul din autobuzele CT BUS puteau fi văzute deșeuri, dar și coji de semințe, lăsate în urmă de câțiva indivizi, care au transformat bancheta în coș de gunoi. 

Calatoriile cu CT BUS au devenit un cosmar!

Potrivit Legii nr. 211/2011, privind regimul deșeurilor reglementează măsurile pentru protecția mediului și a sănătății populației, prin prevenirea sau reducerea efectelor determinate de generarea și gestionarea deșeurilor, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru următoarele fapte, printre altele:  încălcarea obligației de a colecta separat cel puțin următoarele categorii de deșeuri: hârtie, metal, plastic și sticlă; încălcarea obligației, de către titularii pe numele cărora au fost emise autorizații de construire sau desființare, de a gestiona deșeurile obținute în acest mod; încălcarea obligației de a nu abandona deșeurile; sau încălcarea obligației de a nu elimina deșeuri în afara spațiilor autorizate în acest scop.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu chiar am tot vrut sa ii întreb pe cei de la ct bus dacă pe liniile unde circula numai autobuze noi cu climatizare se plateste alt tarif, ptr ca pe liniile 2-43, 101 și 48 au lăsat numai hârburi în care mori de cald sau de frig în funcție de anotimp. Cine știe cum mai apare câte unul nou și în ala șoferul face economie la motorina și nu pornește climatizarea. Cat despre c*rățenie, asa e în tot orașul (și nu ma refer la lucrari), ar trebui sa aibă cine sa aplice acele amenzi de care pomeniți în articol. Multora le-ar prinde bine putina educație făcută cu parul.
1
0
La ce grad de civilizatie au pasagerii meritau carute cu coviltir !
5
1
Soferul nu este bodyguard , militian paznic. etc. Ochii lui trebuie sa fie in fata , atent la drum ! Cand vedeti astfel de situatii, ca cele descrise de voi in comenrarii , LUATI ATITUDINE , FATALAILOR !
4
1
Ce bine era pe vremuri când era taxatoarea in autobuz. Urcai prin spate, plăteai bilet și asta era. În Europa te urci prin fata si plătești la șofer ( în UK). Bănuiesc ca nu te lasă să urci dacă ești murdar, beat, drogat....
3
1
ADEVARAT CA MAJORITATEA SUNT TINERI SI TINERE NESIMTITE! DAR CONDUCATORII AUTO DE CE LE PERMIT? DECI? ...
1
0
Dacă am sesizat pe timpul verii ca nu este aer și deabia respiri și iarna mori de frig în ele mi sa spus când o să se înnoiască parcul auto ar trebui sa nu plătim bilet ptr așa condiții
7
0
Sa vorbim și despre comportamentul conducătorilor auto ai CT bus,limbaj suburban comportament de mahala la foarte mulți!
10
1
Zilele trecute pe linia autobuzului 48,un adolescent,maxim 14 ani se urca cu țigara aprinsă .Interesant că în momentul în care îi spun să o atingă,o face pe podeaua autobuzului ,lasand-o acolo,îmi continui discuția cu el,o ridica și o aruncă pe geam.Cel mai p*****l lucru este că nimeni din autobuz nu a luat atitudine,ba mai mult au înaintat spre conducătorul auto,care nu a luat nici dumnealui nici o măsură ,chiar daca din spatele autobuzului strigam la el.Poate ,pentru că distinsul adolescent întâlnise in autobuz alti doi adulți ,ce mergeau în aceeași zonă,Palas,și de aceea trebuie sa ne fie teama și mai bine fugim .....
7
0
De disciplina in autobuz cine raspunde? Dar pe perioada iernii cand aurolacii dorm sau se plimba cu autobuzele ca sa se incalzeasca, in timp ce noi nu putem respira in acel focar de infectie?! Scaunele sunt imputite, nu te poti aseza. Soferul trebuie sa traga pe dreapta si sa-i invite sa coboare pe cei recalcitranti, care pun muzica la boxele portabile, fac scandal sau pe aurolacii care si-au facut nevoile pe ei si urca pentru a se plimba la caldura.
6
2
Este o problema de educație atât a călătorilor cât și a șoferilor care nu intervin când sunt reclamații. Trebuie luate masuri urgente de către conducerea RATC- ului !
7
0
la trocadero nu este nici un cos de gunoi, de peste un an. sint indivizi needucati, dar aplicarea legii ii poate aduce la ascultare. daca sint dotate cu aer conditionat, de ce nu-l folosesc? amentati soferii, citi bus!
5
1
Jale,,, de ex in grecia nu da voie in mijloacele de transport cu mâncare,,, înghețată , cu nimic, e f b
7
0
Autobuzele vechi Sunt sicrie pe 4 roți șoferi de 2 lei care injura călători
11
2
Este adevarat ca nesimtirea a devenit asa de comuna,ca a ajuns sa faca parte din comportamentul obisnuit al celei mai mari parti din populatia noastra. Respect fata de autoritati? Pai respectul se castiga. Ce se impune cu forta se numeste teama,frica,nu respect. La randul lor,catatenii refuza civilizatia,educatia. Nu se respecta intre ei si nici pe ei insisi.
11
0
De cat respect sa se bucure cetatenii care nu reactioneaza la crimele nepedepsite ,in care zeci de oameni dinre ei au ars de vii intr-un Spital administrat de primaria ce a distrus la propriu un intreg oras ?Abuz in serviciu si furt din banul public cat cuprinde la aceasta administratie pazita de Institutii corupte
12
1
in primul rand ct bus trebuie sa si protejeze autobuzele , fara ele kein loc de munca , dispare inca o regie de stat . in loc sa stea la maina la control bilete , echipele mixte sa fie in autobuze pe traseu sa verifice bilete , curatenie , stricaciuni si sa i amendeze pe cei care nu se incadreaza in lege .
17
0
Nu inteleg de ce va deranjeaza niste coji de seminte... Mergeti pe alte linii - 48, 102, sa vedeti cum urca in autobuz persoane care sunt atat de murdare si urat mirositoare, indiferent de anotimp!! Oameni ai strazii, cu bagajele lor, uneori cu carucioarele pline de gunoaie adunate de la containerele de gunoi din oras, oameni care au pantalonii plini de ..... va las sa va imaginati. Ma gandeam de ce conducatotul auto ii lasa sa urce in autobuz, sunt totusi niste norme de civilatie si bun simt.
15
3
Poate se trezeste cineva din Primarie sa vina sa vada cum se lucreaza la CT BUS,cum se muta piese de pe un autobuz pe altu in loc sa aduca piese noi si multe atele,halele si conditiile de munca sunt jalnice,numai zic de echipamente de protectie pentru muncitori,care sunt doar pe hartie trecute,dar cine sa vada
14
1
Dacă aveau camere in autobuz afumații puteau primi amendă De când sa scumpit săpunul și șamponul unii miros a tomberon Sânt multi babuini rămași în urmă cu sute de ani
33
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166