REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.2° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Căldură extremă în România. A fost emis cod roșu de caniculă

Căldură extremă în România. A fost emis cod roșu de caniculă

Andreea VLAICU 15 august 2024 | 12:12 448

Şapte judeţe se află joi sub avertizare cod roşu de caniculă, temperaturile putând ajunge la 41 de grade. Pentru alte zone au fost emise coduri galben şi portocaliu. Şi Bucureştiul este vizat de avertizare cod portocaliu.

Caldura extrema in Romania. A fost emis cod rosu de canicula

O avertizare cod galben de căldură vizează nordul Crişanei, Maramureş, local Transilvania şi Muntenia, sud-vestul Moldovei.

„Valul de căldură se va menţine şi se va extinde în nordul Crişanei, Maramureş, local în Transilvania şi Muntenia şi în sud-vestul Moldovei, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 18 grade”, spun meteorologii.

Tot joi este valabilă şi o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru centrul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi centrul Munteniei

„Valul de căldură va persista şi se va extinde, astfel încât în centrul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum şi în vestul şi centrul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, anunţă ANM.

Judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman se vor afla sub avertizare cod roşu, fiind anunţat val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

„În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39...41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, precizează ANM.

Caldura extrema in Romania. A fost emis cod rosu de canicula

Cod roșu de caniculă, în vigoare vineri

Conform ANM, vineri, 16 august, un al doilea Cod roşu de caniculă va afecta judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Valul de căldură va fi persistent, temperaturile maxime vor ajunge la 41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016