REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie că PSD a dinamitat alianța cu ALDE în București

Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie că PSD a dinamitat alianța cu ALDE în București

Replica API 8 august 2020 | 00:00 1327

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, la CristoiuTV, după ce și-a anunțat candidatura la primăria Capitalei, că el a fost un susținător înfocat al unei alianțe cu PSD și Pro România pentru alegerile locale, dar după retragerea Pro România de la discuții, PSD a transmis ALDE că e mai bine să meargă fiecare partid singur.

Călin Popescu Tăriceanu

„Eu am pledat cu ardoare să avem un candidat comun”, a zis Tăriceanu. El a explicat că Bucureștiul are o „valoare-simbol” care pune amprenta aspra alegerilor și oferă și un avantaj pentru parlamentare. „Eu am crezut ca ăsta e argumentul decisiv sa ajungem la o soluție comună”, a indicat liderul ALDE, scrie stiripesurse.ro.

„Din păcate, Ponta cred că se bazează foarte mult, poate prea mult, pe ceea ce arată sondajele, și este obiectivul lui cu Președinția în 2024, are alte calcule politice, nu îl acuz, e dreptul lui să își croiască drumul politic, dar influențează prost ce se va întâmpla în Capitală”, a explicat Tăriceanu.

În ceea ce privește discuțiile cu PSD, Tăriceanu a spus că social-democrații au fost cei care nu au mai vrut până la urmă alianță cu ALDE.

„Alaltăieri noi eram totuși într-o situație în care părea că lucrurile s-au convenit și că la București s-a luat decizia să mergem în alianța cu PSD. Și am avut o discuție cu cei din PSD și ei au spus că e mai bine să mergem singuri”, a relatat Tăriceanu.

El a spus că PSD nu a vrut să dea ALDE posibilitatea să-și pună candidat de primar la Sectoarele 2 și 3, unde nu are primar în funcție.

„La sectorul 2 nu au vrut, au spus că stă foarte bine Onțanu în sondaje și că îl susțin pe el. La sectorul 3 au zis că dacă punem candidat ALDE pierdem voturile celor care votează cu PSD”, a mai spus Tăriceanu.

„Noi cu PSD am făcut foarte multe concesii. Nu am condiționat. Am zis că nu mă duc la șantaj, nu mă duc la condiționare”, a spus Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orgoliul nemasurat al acestui aventurier politic a dinamitat guvernarea PSD, iar acum face acelasi lucru in Capitala... CATA NESIMTIRE IN INDIVIDUL ASTA! Ingratul uita ca a fost premier sub basescu - asa, cu b mic!- care-l manaca, altfel, la micul dejun, intre doua inghitituri de whiski, doar sustinut de PSD. Hraneste corbul si el iti va scoate ochii, glasuieste un proverb francez. Parca e facut tocmai pentru Tariceanu...
0
0
batrine , cand iti ridica astia imunitatea si te da pe mina justitiei pentru incasarea unei spagi de 800.000 dolari ? CE MAI Ce mai cauti in politica spagarule ? locul tau e linga Dragnea
1
0
Acu crezi ca noi suntem tampiti? Voi ati rupt alianta si ati iesit de la guvernare. Ca a fost bine sau rau tot tradatori ramai. Mai mult, ALDE nu a facut chiar nimic la guvernare la ministerele pe care le-a "condus". Deci ar fi timpul sa dispareti. Si apoi si PSD cu baronii lui vesnici cu tot cu oamenii care tot incompetenti sunt dar pusi de voi in functii de mari manageri. Pana nu-i fura PNL si continuam cu ei spre prostirea Romaniei.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436