REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
24.6° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Calypso Residences TRAGE din GREU să FINALIZEZE proiectul de pe ELIBERĂRII! Video

Calypso Residences TRAGE din GREU să FINALIZEZE proiectul de pe ELIBERĂRII! Video

Replica API 19 august 2021 | 00:36 2201

Pe strada Eliberării, numărul 48, societatea Calypso Residences SRL se tot chinuie, de ani buni, să finalizeze proiectul început. Construcția imobilelor a început în urmă cu 11 ani, în anul 2012, atunci când a fost emisă autorizația pentru construirea unui imobil de D+P+8-10e. De-a lungul anilor, societatea a primit mai multe documente de urbanism ce vizau modificarea construcției, vorbim despre regimul de înălțime, despre modificările de finisaje fațade. Cert este că, proiectul nu a fost finalizat nici până în prezent, societatea ridicând mai multe imobile. Mai nou, societatea a solicitat un certificat de urbanism pentru continuarea lucrărilor de pe Eliberării, numărul 48. În acest moment, investitorii s-au apucat deja să ridice și cel de-al treilea corp și doresc să se apuce și de cel de-al patrulea. Răspunsul Primăriei nu a fost unul foarte îmbucurător pentru administrator. În rândurile ce urmează veți vedea răspunsul oferit de municipalitate.

Administratorul societății Calypso Residences SRL, Yucetaș Nurset, trage din greu să finalizeze construcția turnului de pe Eliberării, numărul 48. Construcția imobilului a început în urmă cu mai bine de un deceniu, mai exact prin anul 2012, atunci când societatea a obținut autorizația de construire pentru blocul de D+P+8-10e. De-a lungul timpului, societatea a solicitat și obținut de la Primărie mai multe acte de urbanism pentru modificarea proiectului și a ridicat mai multe imobile. Principalele modificări au foste legate de modificarea numărului de etaje, modificări finisaje, modificări fațade și multe altele.

În anul 2018, societatea a a depus un memoriu şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. este vorba despre un memoriu de prezentare - “Modificare proiect imobil locuinţe colective D+P+11E, corp C, autorizat conform AC nr. 369/02.03.2016 “Etapizare lucrări de construire autorizate conform AC nr. 1705/28.09.2015 ‹‹Construire imobil apartamente D+P+11 Etaje›› prin modificări finisaje faţade la corp C, conform HCL 293/18.05.2017, 91 unităţi locative” prin repoziţionare imobil (conform HCL293/18.05.2017), reconfigurare soluţie arhitecturală D+P+78-10E şi sistematizare pe verticală incintă”.

Răspuns negativ pentru Calypso Residences SRL

Ei bine, iată că, societatea a obținut un alt certificat de urbanism pentru cel de-al patrulea corp, Corpul D, doar că răspunsul Primăriei nu a fost unul favorabil. Iată ce răspuns a primit societatea: ,,Prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Împrejmuire teren. Prezentul certificat de urbanism nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru: Construire imobil D+P+8E-10E+Etaj tehnic parțial - locuințe colective, corp D, faza IV, amenajări exterioare, sistematizare verticală incintă și organizarea execuției întrucât: nu se încadrează în regimul de înălțime maxim conform PUD aprobat cu HCL 265/2008, referitor la numărul de niveluri (demisolul se consideră nivel suprateran al clădirii conform prevederilor normativului privind securitatea la incendiu.”.

În prezent, la adresa sus menționată există trei corpuri, două dintre acestea fiind date în folosință, unul se află în lucru, iar pentru cel de-al patrulea, investitorii s-au apucat să strângă documentele necesare.

Probleme pe bandă rulantă pentru societate

În anul 2018, Reprezentanţii ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pe strada Eliberării, nr. 47, din Constanţa, acolo unde o persoană a căzut de pe un bloc într-un copac. Nicolae Fronescu, consilier judeţean PSD şi fost director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din cadrul RAEDPP Constanţa, s-a aruncat de la etajul al zecelea al respectivului bloc. Reamintim că, în fatidica zi, Fronescu a mers la blocul în construcţie şi a solicitat să vadă un apartament. A fost condus să vadă spaţiul locativ, moment în care Fronescu s-a aruncat în gol!

Pe lângă această nenorocire, amintim şi faptul că administratorul firmei Calipso Residences SRL, Lilian Ştefan, a intrat în atenţia DIICOT, în 2014. Potrivit procurorilor, Ştefan şi alţi afacerişti sunt suspectaţi că fac parte dintr-un grup organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni macro-economice. Aceştia au înfiinţat două firme reale şi două fantomă, prin care au derulat afaceri ilegale, afaceriştii falsificând documente de export în Republica Moldova pentru mai multe utilaje industriale, solicitând ulterior rambursare TVA-ului aferent.

Calipso Residence SRL a fost înfiinţată la Constanţa în 2009 şi îi are ca asociaţi, în prezent, pe următorii: Yucetaș Nusret, Madan Nicolae și Basconslux SRL.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118