REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Camera Deputaților a adoptat legea pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului

Camera Deputaților a adoptat legea pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului

Replica API 16 decembrie 2020 | 23:57 2637

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul care cuprinde măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, inclusiv pedepse cu închisoarea pentru acţiuni de ură împotriva romilor.

Potrivit Agerpres, citat de stirileprotv, s-au înregistrat 244 voturi “pentru”, unul ”împotrivă” şi 20 abţineri.

Conform proiectului, prin “antiţigănism” se înţelege atât percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiilor şi limbii romani.

O organizaţie cu caracter antiţigănist se defineşte ca orice grup format din trei sau mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antiţigăniste.

Potrivit actului normativ, simbolurile antiţigăniste sunt drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul.

Materiale antiţigăniste sunt imaginile, mesajele text, conţinutul audio-video, precum şi orice alte asemenea reprezentări care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul, stipulează proiectul.

Actul normativ prevede pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 luni şi 3 ani pentru cei care promovează, în public, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste, confecţionează vând sau răspândesc astfel de simboluri şi între 1 şi 5 ani pentru cei care distribuie sau pun la dispoziţia publicului materiale din aceeaşi categorie. De asemenea, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, la un astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public, prevede proiectul.

Totodată, nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele menţionate dacă denunţă autorităţilor existenţa organizaţiei, înainte ca aceasta să fi fost descoperită şi să fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Romani i ati intrebat ?
8
0
Dumnezeul drept ati auzit ,el este legea. Toate prostiile adtea lumesti sunt trecatoare.Au fost odata romanii si dacii .....de care cu greu isi mai aduc aminte unii si altii
10
0
Sa vezi cum apare cuvantul rasism in vocabularul ciorilor. Nu o sa mai putem sa le zicem nimic . Felicitari guvernantilor nostri ca alta grija nu aveau. Zdrentele dracu
20
0
eu impusc tigani. Si nu apartin nici unei organizatii !!! Si ca mine gandesc milioane !!!
21
0
Of Doamne, cat o mai rezista aceasta natiune umilintele la care o supun politicienii?
24
0
si asa nu aveai loc de ciori prin magazine si parcarile acestora,acum sa te tii,totusi in romanica unde legea este facuta de hoti in folosul talharilor cine a validat panarama,parlamentul vechi este expirat si numai poate legifera iar asta nou inca nu este validat
20
0
Ba esti nebun , orice considera tiganul puturos si hot , ca l deranjeaza este manifestare antitiganism , dar orice lauda pt subspecia asta e permisa ??!! Comportamental nu i nici o diferenta intre tigani si cainii maidanezi . Eu inteleg ca acum pot fi agresat legal de parazitii astia fara sa cracnesc . Romanii mai sunt in tara asta doar pt a avea cine sclavui pt simbiotii tigani ?
24
0
la sapuunnnnnn !
22
0
Dar manifestarile lor impotriva romanilor cum si cand vor fi taxate?
28
0
Deci este oficiala denumirea de tigan. Asta ca sa nu mai apara confuzie.
27
0
Daca nu eram noi astia blonzi nereusiti ,numai erati voi deputati !!!Cu ajutorul nostru si a taticului nostru Ilici sinteti unde sinteti si putrezoi de bogati...
14
0
Camera Deputatilor este pentru tiganism. Clar?
28
0
sa fii roman in Romania
27
0
Haualeu. Saracii descreminati...
23
0
asta lipsea .. dar o lege pt prevenirea si combaterea infractionalitatii etniei si analfabetismului nu exista asa ceva ca e discriminare
34
0
ala care a votat impotriva ...sa ii dea dumnezeu sanatate si viata lunga
33
0
Cand or sa plateasca curent apa gaz taxe impozite amenzi asigurari de sanatate atunci ma frecati la icre cu legea cacatului. Pana atunci sa o sugeti
41
0
deci niste tigani care hartuiesc cetateni in autobuz care scuipa pe jos jfuiesc injura urla nu se spala nu platesc bilet umilesc oameni nu platesc taxe nu respecta nimic asculta manele jegoase EU TREBUIE SA I IRESPECT SI SA II NUMESC ALTFEL DECAT TIGANI ??????? V-ati tampit romanilor ????
58
0
Populism ieftin ....coltenisme.
24
1
Ne conduc anti romani, Doamne ce vremuri
48
0
Propun sa se dea si o lege care sa ii oblige la igiena, educatie, munca. Si daca nu vor sa faca inchisoare.
51
0
aruncatorul de flacari atat pe ei cat si pe cei din camera deputatilor , trebuie sa iesim masiv in strada sa ne facem singuri dreptate ca altfel nu se mai poate
45
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436