REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Camera Deputaţilor: Pedepse cu închisoarea majorate pentru traficul cu produse cu efecte psihoactive

Camera Deputaţilor: Pedepse cu închisoarea majorate pentru traficul cu produse cu efecte psihoactive

Victor ROTARU 5 martie 2024 | 13:11 483

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede majorarea pedepselor cu închisoarea la trei până la 10 ani în cazul efectuării de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi eliminarea posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

Camera Deputatilor: Pedepse cu inchisoarea majorate pentru traficul cu produse cu efecte psihoactive

S-au înregistrat 250 voturi "pentru" şi 21 "împotrivă".

Proiectul completează în acest sens Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, modifică Legea nr.194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare şi completează art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Legea înăspreşte pedepsele pentru operaţiunile cu substanţe cu efecte psihoactive care, în prezent, sunt de închisoare de la doi la şapte ani.

"Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă", prevede proiectul.

De asemenea, "fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă".

"Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 2 alin 2 şi art. 3 alin 2", mai prevede proiectul.

Articole 2 şi 3 din lege se referă la pedepsele în cazul traficului de droguri de mare risc şi a traficului internaţional de mare risc.

Camera Deputaţilor este for decizional

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuie reformata radical politia si justitia ptr a avea ceva rezultate pedepsele ar fi trebuit sa fie de la 7 la 15 ani sunt tari in care se da pedeapsa cu moartea si tot se face trafic si sunt drogati ptr ca profiturile sunt rapide si imense si se vor gasi intotdeauna nebuni care sa riste parlamentul ar fi trebuit sa invete de la altii
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620