REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Căminele de bătrâni private, o afacere bănoasă, care te bagă în faliment

Căminele de bătrâni private, o afacere bănoasă, care te bagă în faliment

Replica API 21 iunie 2022 | 21:15 7297

În România, să întreții bătrânii poate fi o slujbă destul de bănoasă. Acesta este și motivul pentru care s-au înmulțit căminele de bătrâni private. Prețurile pentru găzduierea unui vârstnic încep de la 3000 de lei pe lună și pot ajunge până la 4000. Toate astea depind de afecțiunile pe care le are respectivul bătrân.

Știm cu toții că în țările europene este o modă să ai grijă de bătrâni, iar România nu face excepție de la regulă. Și pe litoral devine deja o mare modă să îți lași rudele în etate la o casă de bătrâni ca să poți să-ți vezi de viață liniștit, fără să te preocupe starea lor de sănătate. Într-adevăr, personalul este bine pregătit și gata să ajute orice bătrân care este adus într-un astfel de centru.S-au deschis pe bandă rulantă cămine în Lazu, Eforie, Corbu, Cernavodă, Mamaia Sat...

Bătrânii: îngrijiți ca la carte

Pentru bătrânii duși la centrele de îngrijire, cel care îl lasă acolo trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 3700 de lei. În acest preț intră neurolog, reumatolog, psihiatru, fizioterapeut, doctor de familie, 3 mese pe zi și două gustări și bineînțeles, cazarea. Bătrânii stau câte 3 în camere în cele mai multe dintre azilurile din Constanța, dar la unele dintre ele, bătrâni pot alege să stea și singuri într-o cameră, bineînțeles pentru încă câteva sute de lei în plus.

Pe lângă toată îngrijirea pe care o primesc, bătrânii mai au parte și de diverse activități cum ar fi gradinărit, mers cu bicicleta, club de lectură, gătit și altele de acest gen.

Prețurile mari, agitația copiilor

Copiii vârstnicilor sunt singurii chinuiți în tot acest proces. Ei suportă cheltuielile, care nu sunt deloc mici. Să-ți permiți să ții un bătrân într-un astfel de cămin, salariul minim pe economie nu o să junga niciodată. Prețurile prea mari pentru România îi copleșesc pe cetățeni din toate punctele de vedere și 3000-4000 de lei pentru aceste servicii nu-s deloc de colo. Unii dintre oameni nici măcar nu au salariul atât. Ca să nu mai vorbim că fiecare dintre cetățeni are și alte cheltuieli.

Așadar, căminele de bătrâni sunt un lux. Nu toți își permit să plătească, dar mulți sunt doritori, deoarece fiecare are treaba lui și nu mai au timp de grija persoanelor în vârstă din familie. Totuși, cei care optează pentru această soluție au parte de multe facilități și știu sigur că rudele lor vor fi în siguranță.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pretul nu este mare pentru pensionarii cu cetatenie romana - care var sa se reintoarca in ROMANIA daca serviciile sunt asa cum ar trebui ...si spatiul pe masura pretului .
0
0
stau acum intr-un rehab - casa de batrini - in montreal canada - la o pensie de 1300 $ cad - chiria si serviciile sunt de 1450 $ cad - din partea batrinului - restul pune primaria - si completeaza in caz ca pensia nu ii ajunge ... deci nu e deloc SCUMP - daca serviciile sunt bune - si hrana naturala - aici mincarea este sintetica - si congelata - fara vitamine - buna la gust si insufucienta ( portii mici ) la fel si lichidele - daca tinem cont ca batrinul nu ramine cu nici un ban . din cite stiu exista o formula dar pe mine ma depasesc toate calculele astea . deci sa fiu clar - ce vad pe internet NU ESTE SCUMP pentru pensionarii din CANADA
0
0
ai mei sunt basarabeni prin nastere - inregistrati la VADUL LUI VODA - basarabia - deci din cite stiu - ma pot numi VOIEVOD - am reinviat a doua oara - spital st mari - montreal - se poate controla - unde am ajuns - decedat - mort - cu certificat - de la ambulanta montreal - si politia - montreal - atestat si de medicii din terapie intensiva - unde am zacut citeva zile - dupa care am fost pus pe picioare - si dus in sectia - cardiologie - geriatrie - totul poate fi controlat - am fost vazut de zeci de medici montrealezi - prima data decesul s-a produs in bucuresti - la athenee palace - unde mi-am taiat venele public peste 20 de ani in urma - am fost dus la spitalul de urgenta - iar dupa 45 de minute - am inviat - cred ca fisa medicala inca exista ION DRAGOS SIRETEANU
0
0
felicitari - va pot face un cadou - pentru cei din virsta a treia un $) 5 discount - la COSTCO PRICE CLUB - antrepozite specializate in industria hotel restaurant sunt o persoana privata - si un tinar pensionar - am oensie buna - si nu vreau sa fac din asta o afacere - deci discountul meu este GRATUIT pt relatii - sunphoto.ro - ion dragos sireteanu
0
0
Si toti politrucii mafioti nu s au ingrijit sa construiasca azile in parteneriat, macar, public privat,nu spun de stat .Ei au avut grija sa fure, sa construiasca aiurea.Mai importante sunt prostitutia, drogurile,jocurile de noroc si economia neagra.Rusine !
2
0
Nu stiu daca in caminele de batrani sunt conditiile enumerate in articol si de facto nu doar scriptic,dar cand vorbim de 3000 --4000 nu se spune ca in articol:"uni dintre romani nu au salariul asta net"ci majoritatea nu doar uni care inseamna,cativa acolo o minoritate a salariatilor din Romania.
0
0
la stat toleram lipsurile dar la privat ridicam pretentiile ca sa le falimentam
0
0
in majoritatea caminelor de batrani nu exista asemenea tratamente. astea sunt doar pe hartie...neurolog, fiyioterapeut, etc...doar pt reclama....adevarul este altul. Nu mai mintiti Replica !
3
0
In caminul de stat din strada Unirii de ceva vreme este un jeg de nedescris.Au mai multi angajati decat batrani.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513