REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
16.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Campanie de informare în rândul liceenilor constănțeni - „Sănătatea din farfurie”

Campanie de informare în rândul liceenilor constănțeni - „Sănătatea din farfurie”

A.F. 16 mai 2024 | 19:16 271

Proiectul „Sănătatea din farfurie”, derulat de Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța “Sweet Land”, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., a ajuns într-o nouă etapă: desfășurarea unei campanii de informare în rândul liceenilor, care va dura până la finele anului școlar.

Campanie de informare in randul liceenilor constanteni - „Sanatatea din farfurie”

Echipa formată din medici și voluntari, va merge în cinci licee și colegii din județul Constanța, unde învață liceeni diagnosticați cu diabet și va susține ore de educație informală, având ca temă centrală Diabetul și Alimentația sănătoasă. 

Ora de nutriție se va desfășura la: Colegiul Comercial "Carol" Constanța, Liceul "Lucian Blaga" Constanța, Liceul "Emil Racoviță" Techirghiol, Liceul Teoretic “Negru-Vodă” și Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă.

În interacțiunea de la clase, se vor folosi farfurii gigant cu imaginea alimentelor, cu ajutorul cărora vom compune meniuri sănătoase. Nu vor lipsi jocurile de rol, prin care liceenii vor vedea cum se pregătește de masă un tânăr diabetic dar nici sfaturile despre cum alegem alimentele pe care le consumăm.

Elevii se vor familiariza, în cadrul întâlnirii de o oră, cu: recunoașterea alimentelor sănătoase/mai puțin sănătoase, citirea etichetelor, nevoia nutrițională la fiecare segment de vârstă, recunoașterea conținutului alimentelor în glucide (cu absorbție rapidă și lentă), lipide, proteine, rolul zahărului în viața noastră (cu accent pe acordarea primului ajutor în scăderea glicemiei persoanelor cu diabet zaharat, folosind glucide cu absorbție rapidă).

Campanie de informare in randul liceenilor constanteni - „Sanatatea din farfurie”

Proiectul „Sănătatea din farfurie“ se derulează în perioada ianuarie-iunie 2024 și are o valoare de 12.500 lei, finanțată integral de SNN. La finalul acestuia, ne dorim creșterea numărului de persoane care dețin cunoștințe despre un stil de viață sănătos pentru a contribui la sănătatea comunității, bunăstare socială și armonie. 

Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land” este un ONG care apără drepturile copiilor și tinerilor cu diabet, oferă educație, informare, suport. Suntem sprijiniți de Coaliția pentru Diabetul Juvenil și Forumul Român de Diabet ai căror membri sunt. Toată echipa se implică voluntar.

În acest proiect, Societatea Natională „Nuclearelectrica” S.A. este partener.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275