REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
29.3° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Cancelaria Sfântului Sinod: Biroul de presă al Patriarhiei Române va fi reorganizat

Cancelaria Sfântului Sinod: Biroul de presă al Patriarhiei Române va fi reorganizat

Virgil STOIAN 29 februarie 2024 | 18:41 1158

Comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod până la reorganizarea Biroului de presă, a anunţat joi Cancelaria Sfântului Sinod al BOR.

Cancelaria Sfantului Sinod: Biroul de presa al Patriarhiei Romane va fi reorganizatVasile Bănescu

"Întrucât opiniile personale ale domnului Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de presă al Patriarhiei Române", a precizat sursa citată.

Întrebat dacă această decizie echivalează cu revocarea sa din funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a răspuns: "Nu e vorba despre demitere, ci despre asumarea comunicatelor importante de către Cancelaria Sinodului".

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit joi în şedinţă, iar unul din punctele aflate pe ordinea de zi a fost "încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică" de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

În acest sens, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis că Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost sancţionat cu dojană sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru "încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii, prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vrem aplicarea dojanei sinodale, in piata ovidiu, sau piata chiliei, folosind un bici t******c cu plumbi, sa plinga inima in teodosie de bucurie.
2
0
ca Banescu avea declaratii potrivite, insa s-a pus cu cine nu trebuia.
12
0
au gasit acarul paun pe fraierul de banescu si l-au mazilit
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712