REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
21.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Când era „mic“, Jean Paul Tucan și-a vândut casa, ca să ajungă mare... afacerist

Când era „mic“, Jean Paul Tucan și-a vândut casa, ca să ajungă mare... afacerist

Andreea POPA 4 septembrie 2024 | 00:00 367

Jean Paul Tucan consideră că JT Grup Oil, compania listată recent pe Bursa de Valori București, a intrat deja în liga „băieților mari“, iar de acum „lucrurile vor fi ca rachetele lui Elon Musk“ pentru afacerea sa. Tucan spune că și-a vândut casa pentru a porni business-ul JT Grup Oil la începutul anilor 2000, iar cu banii primiți acum pe bursă de la investitori primul lucru pe care l-a cumpărat a fost un vapor cu motorină.

Cand era „mic“, Jean Paul Tucan si-a vandut casa, ca sa ajunga mare... afaceristJean Paul Tucan

Controversatul afacerist și politician constănțean Jean Paul Tucan se află pe cai mari, după ce compania sa JT Grup Oil s-a listat cu succes pe piața AeRO a Bursei de Valori București, de unde a obținut 19,91 milioane de lei. Acum, firma din Năvodari care declara în 2023 un profit net de aproape 6 milioane de lei a ajuns la cota bursei cu o capitalizare de 25 de milioane de euro. 

Fostul viceprimar PNL din Năvodari și influent lider și sponsor al liberalilor PNL și ALDE este știut dintotdeauna ca un milionar de constănțenii familiari cu afacerile sale controversate, dar spune în presa centrală de specialitate că a pornit la drum cu banii obținuți din vânzarea casei, undeva la vreo 20.000 de euro.

Eu mi-am vândut casa, Bogdan (Bogdan Aldea, asociatul lui Tucan – n.red.) apartamentul și așa am început. Am făcut o stație peco, am vândut-o, am făcut un complex, apoi am început să facem distribuție la nivel mare, județean”, a povestit Tucan la Profit News.

Într-o piață în care noi eram mititei, ne doream și noi să creștem mari. Iar singura soluție era să ne batem cu jucătorii mari. Și de atunci am tot evoluat”, a mai spus controversatul afacerist. Două decenii mai târziu, lucrurile s-au schimbat: „Acum deja suntem băieți mari, ne descurcăm, ne finanțează furnizorii, avem alte pârghii prin care să dezvoltăm compania, nu mai suntem chiar așa de sufocați de sistemul bancar”.

Cand era „mic“, Jean Paul Tucan si-a vandut casa, ca sa ajunga mare... afacerist

Tucan se vede ca Elon Musk

Tucan spune că primul lucru pe care l-a luat din banii obținuți pe bursă a fost un vapor cu motorină. 

Cu banii de la investitori, a doua zi am cumpărat un vapor de motorină. I-am investit în marfă din care am avut un câștig substanțial”, a afirmat fostul politician. Visul lui cel mare însă e finalizarea propriului terminal din Portul Constanța. El adaugă că pe viitor compania va evolua „cu o săgeată ascendentă extremă de bruscă”, mai ales după finalizarea propriului terminal din Portul Constanța, cu o capacitate de 31.500 de tone și 8 rezervoare, dintre care deja 2 rezervoare au fost ridicate. 

Pentru companie acest terminal e «master of piece», este visul nostru dintotdeauna. Știam că asta e ținta noastră finală. O companie petrolieră care face distribuție, care face import fără să aibă terminal, e o companie care merge într-un picior. E exact ce îi mai lipsea companiei noastre ca să fie total integrată. Sperăm ca în februarie să aducem primul vapor. De atunci, lucrurile vor fi ca rachetele lui Elon Musk, zboară”, mai spune Jean Paul Tucan.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516