REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Când o durere în piept poate indica un atac de cord. 7 semnale de alarmă

Când o durere în piept poate indica un atac de cord. 7 semnale de alarmă

A.F. 23 mai 2023 | 00:00 402

Medicii atrag atenţia că simptomele unui atac de cord pot fi uneori difuze, dar în cele mai multe cazuri apr o serie de semnale de alarmă, cum ar fi dificultățile de respirație, senzația de apăsare şi presiune în stern.

Cand o durere in piept poate indica un atac de cord. 7 semnale de alarma

Frecvent apare durerea în piept sau în brațe care se poate răspândi pe gât, maxilar sau spate, dar şi greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri abdominale.

Însă durerea în piept poate fi un simptom determinat de mai multe alte afecțiuni: pulmonare, afecțiune ale esofagului, mușchilor toracelui, nervilor intercostali.

Durerea toracică (anghina pectorală) care este însoțită de următoarele simptome indică un atac de cord. Cardiologul Anna Panova a dezvăluie cum se poate interpreta durerea în piept, dacă este specifică unui atac de cord.

1. Arsură și presiune

„Senzația de greutate și de arsură ascuțită, precum și presiunea excesivă în piept, este unul dintre semnele unui atac de cord”, explică specialistul.

„În unele cazuri, o persoană care se confruntă cu dureri în piept poate observa că acestea încep să se răspândească încet spre gât și maxilar, apoi spre spate sau în jos pe unul sau ambele brațe, relatează actualno.com.

Astfel de dureri toracice nu sunt normale și sunt direct legate de patologii cardiace, inclusiv de atacurile de cord”, adaugă cardiologul.

Durerea toracică care durează mai mult de câteva minute și se agravează în timp poate fi un semn de atac de cord. Acest simptom nu trebuie ignorat dacă durează mai mult de două minute.

De menţionat că următoarele simptome nu sunt asociate cu o afecțiune cardiacă, fiind caracteristice tulburărilor gastrointestinale: senzația de acru în gură, mâncare care ajunge înapoi în gură, dificultate la înghițire, durere care se intensifică la schimbarea poziției corpului, durere care se intensifică la respirație sau la tuse.

2. Dispnee

Dacă întâmpinați dificultăți de respirație împreună cu durerea toracică, acesta ar putea fi un semn al unui atac de cord iminent.

3. Transpirație

În cazul unui atac de cord, durerea în piept este însoțită de transpirație excesivă.

4. Vertijul (ameţeala)

Senzația de amețeală și slăbiciune în timpul zilei, împreună cu presiunea în piept chiar și după odihnă și un somn bun, poate fi cauzată de probleme cardiace.

5. Aritmia (bătăi neregulate ale inimii)

O creștere bruscă a ritmului cardiac pe fondul unui disconfort toracic este, de asemenea, caracteristică unui atac de cord.

6. Disfagia

Dificultatea de a înghiți alimentele împreună cu durerea toracică este un alt semn posibil al problemelor cardiace.

7. Pierderea cunoștinței

Durerea în piept însoțită de greață, vărsături și pierderea cunoștinței este, de asemenea, unul dintre simptomele unui atac de cord, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768