REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.1° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Când scăpăm de MAZ-urile de la CT BUS, vechi de când lumea și pământul?!

Când scăpăm de MAZ-urile de la CT BUS, vechi de când lumea și pământul?!

Victor ROTARU 28 iunie 2024 | 00:00 5435

Sorin Țuțuianu este directorul general al companiei CT Bus începând cu finalul lunii aprilie 2024, mandatul său fiind pentru o perioadă de 4 ani, până în 2028.  Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Sorin Țuțuianu a transmis faptul că urmează să mai intre încă 22 de autobuze electrice în flota CT Bus, iar în momentul de față, 20% din capacitatea de transport este asigurată de MAZ-uri.

Cand scapam de MAZ-urile de la CT BUS, vechi de cand lumea si pamantul?! Autobuz MAZ

Sorin Țuțuianu este directorul general al CT Bus de la finalul lunii aprilie, acesta fiind membru în Consiliul de Administrație al CT BUS din martie 2021 și până în momentul preluării funcției. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, directorul Sorin Țuțuianu a transmis faptul că în momentul de față nu sunt probleme în companie: Totul este conform așteptărilor. Ne mișcăm așa cum trebuie, avem o activitate destul de ridicată în această perioadă, am introdus și cursele de noapte, sunt 4 curse. Avem și transportul estival, chiar lucrăm la capacitate. Nu avem probleme de personal, noi am mai avut o sesiune de angajare, sunt încă 12 șoferi de angajat. Nu am prea avut doritori să se angajeze la CT Bus, am organizat destule concursuri, sunt examene care se tot țin de ani de zile și nu se ocupă“, a declarat directorul. În continuare, Țuțuianu a vorbit și despre achiziția unui număr de 22 de autobuze. „Primăria Constanța se ocupă de achiziția de autobuze. Sunt încă 22 de autobuze ce vor intra în dotarea CT Bus și pe măsură ce vor intra și acestea vom începe să retragem din vechile MAZ-uri, sunt probleme cu vechimea, uzura“, a subliniat șeful CT BUS.

Cand scapam de MAZ-urile de la CT BUS, vechi de cand lumea si pamantul?! Sorin Țuțuianu

Țuțuianu: 20% din capacitatea de transport este asigurată de MAZ

Unele dintre cele mai vechi autobuze ale flotei CT Bus sunt MAZ-urile, care însă vor mai fi pe șoselele din oraș, acestea asigurând cam 20% din capacitatea de transport: „În momentul de față, cam 20% din capacitatea de transport este asigurată de MAZ. Undeva la 40 de bucăți mai sunt operaționale. Nu funcționăm cu toate 40 odată. Deja au intrat o parte din autobuzele electrice, al doilea lot de 21 de autobuze care au intrat în aprilie, urmând ca după ce se va face achiziția celor 22 de autobuze noi să ne bazăm pe o flotă de 63 de vehicule electrice. Autobuzele electrice se descurcă foarte bine, suntem mulțumiți de capacitatea lor de transport, de starea tehnică. Din punctul nostru de vedere este bine, sperăm să nu avem probleme pe viitor.

Cand scapam de MAZ-urile de la CT BUS, vechi de cand lumea si pamantul?! Autobuze electrice

Și, pentru că ne aflăm în plin sezon estival, iar temperatura depășește 30 de grade, călătorii din autobuze s-au tot plâns că șoferii fac economie și nu pun în funcțiune aerul condiționat. Ce zice Țuțuianu? „Legat de aerul condiționat din autobuze este și un fenomen fizic la mijloc când temperaturile sunt foarte ridicate. Autobuzele au ușile acelea mari. Degeaba se răcește în interior pentru că atunci când se deschid ușile se face schimb de aer și se ridică temperatura. Frecvența stațiilor este ridicată, deci timpul în care se poate răci interiorul autobuzului nu este foarte mare. Ar însemna să fie utilizat la capacitate maximă și mult peste ceea ce avem la acest moment, dar ar avea de suferit corpul uman, este un șoc termic de la 30 de grade să coboare la 22 de grade. Noi facem eforturi să asigurăm capacitatea de transport în condițiile stabilite, facem eforturi ca instalațiile să fie funcționale, ăsta este fenomenul fizic. Nu este o situație pe care noi să nu o gestionăm bine”, a mai adăugat Sorin Țuțuianu.   

Se vor suplimenta autobuzele de noapte în perioada Neversea

Legat de festivalul Neversea, directorul general al CT Bus a transmis faptul că se vor suplimenta liniile în perioada festivalului: „Pe timpul nopții vom avea o extensie în perioada festivalului. Am înțeles că în acea perioadă va fi oprită circulația autoturismelor de la Poarta 2 spre Poarta 1. Mijloacele de transport vor avea un cap de linie și un dispecerat în portul Tomis, ne asigurăm că se va face transportul celor care participă la acest festival. Dar noi suplimentăm, în afară de cursele de noapte, cele 4, suplimentăm în perioada de festival acest transport public de călători cu un număr de vehicule corespunzător.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vom scapa de MAZ uri doar cand va reintra MAZare in puscarie si statul roman isi va recupera prejudiciul...
4
0
Pe linia 48 sunt cele mai multe rable . Noi nu plătim la fel impozite ca ceilalți constănțeni?
4
0
tramvaie si troleibuze multe decenii la rand au fost foarte bune si cel mai important incomparabil mai ieftine ca autobuzele electrice am vazut ca in foarte multe orase din vestul europei in tari mult mai bogate ca noi sunt tramvaie de ce aruncam cu banii pe ce e mai scump ? avem prea multi si ne-am rezolvat toate problemele ? sau e vorba de spagi mai mari ?
6
1
Tovarase Director nu mai mintiti ca in comunism nu mai vindeti gogosi nu mai ține. Duminica la orele 15 de la Tomis 3 pana la cet am numărat sapte autobuze galbene pe linia 102. Pe linia 48 toate autobuzele sunt vechi. Jumatate din autobuzele in circulatie sunt harburi . Aceste autobuze pot fi puse in circulatie seara si noaptea . Spuneti cinstit cate autobuze turcesti sunt in functiune si cate sunt pe butuci .A sosit a treia generatie de autobuze insa majoritatea in circulatie sunt tot cele vechi De ce ,pt ca acestea sunt fiabile cele turcesti se defecteaza repede . Dimineata am vazut pe linia 48 un maz vechi cu banci de lemn. Chitac are bani pt bairamurile din oras dar nu face nimic pt realizarea unui transport public decent . Ne coacem in autobuzele vechi deoarece bugetul se cheltuie pe toate bălăriile .
14
2
Pt Alina,Radu Mazare a incadrat pe functzii mari mackedoni in primaria Constantza pentru ca ashtia nu au nici o limita la capitolul lingusheli si servilism cand este vorba de interesul lor dar el Mazare nu este mackchidon,e adevara ca aia angajatzi de el au ramas pe posturi decamd Mazare nu a mai fost primar pentru ca locul lui Mazare a fost preluat de D.Fagadau care este mackedon si dupa Fagadau Chitzac a foat prea slab pentru ca sa deparaziteze primaria Constantza de tzantzari.
10
1
Makeedonul Mazare care a distrus orasul Constanta trebuie aa plateasca penrru ele
16
4
Soferii vorbesc nonstop la telefon.Povestesc si ce au visat.
15
2
La spărturile din oraș tot cu maz În următorii ani în CT se vor înghesui imobiliarele și spărturile fără Nr Străzile și trotuarele măcinate le rezolvă Gogu zugravu
16
4
Angajati si soferi pensionari ?
14
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515