REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
21.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Când se preconizează să fie gata lucrările la pasajul pietonal de lângă Tomis Mall? Video

Când se preconizează să fie gata lucrările la pasajul pietonal de lângă Tomis Mall? Video

Ana Maria STOINA 4 septembrie 2024 | 00:00 284

Pasajul din zona magazinului Tomis Mall din Constanța a suferit, în ultimii ani, o serie de modificări. Lăsat în paragină mult timp, unde oamenii străzii își făceau veacul, în urmă cu vreo 7 ani a fost transformat în galerie de artă, dedicată lui Virgil Coman, fostul managerul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale Constanţa. Din nou, municipalitatea a decis să-l reabiliteze... iar lucrările bat pasul pe loc. Pasajul vizavi de Tomis Mall este, în continuare, închis, pentru că lucrările nu s-au finalizat. Au fost scoși și pilonii amplasați în zonă, astfel că pietonii care se plimbă, vin cu treabă sau trăiesc în zonă s-au obișnuit să traverseze neregulamentar, riscându-și viața.

Cand se preconizeaza sa fie gata lucrarile la pasajul pietonal de langa Tomis Mall? Video

A trecut și vara și lucrările la pasajul pietonal din apropierea magazinului Tomis nu s-au terminat, cu toate că necesitatea sa e evidentă.

Lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare au început în anul 2021. Zona s-a schimbat între timp și sunt multe arii de relaxare, cetățenii putându-se odihni și admira peisajul urban.  

Cand se preconizeaza sa fie gata lucrarile la pasajul pietonal de langa Tomis Mall? Video

A mai rămas pasajul care permitea traversarea în siguranță a străzii Mihai Viteazu și în lipsa acestuia, oamenii traversează neregulamentar printre mașini, oameni în vârstă, femei sau bărbați cu copii, curieri pe jos sau  cu bicicleta, chiar și copii neînsoțiți. Se pare că și-au făcut singuri „ pasaj pietonal“ pe stradă, ignorând pericolul real de accidentare sau amendă.

Cand se preconizeaza sa fie gata lucrarile la pasajul pietonal de langa Tomis Mall? Video

E adevărat că la câțiva metri e trecere de pietoni, dar cum toată lumea se grăbește spre ceva (suntem în secolul vitezei), sau doar sunt comozi, nu rezistă tentației de a se aventura pe stradă printre mașinile care circulă din ambele sensuri, strada Mihai Viteazu fiind foarte circulată.

Cand se preconizeaza sa fie gata lucrarile la pasajul pietonal de langa Tomis Mall? Video

Pasajul de la Tomis Mall a mai fost reabilitat

Pasajul din apropierea Tomis Mall, de pe strada Ştefan cel Mare, a mai fost reabilitat acum opt ani, dar, din păcate, a durat doar cinci ani ca pasajul să se deterioreze, scările să crape, tencuiala să cadă. Inițial, Galeria de artă „Virgil Coman” susținea evenimente culturale, expoziţii de pictură şi fotografie, iar oamenii erau încântați să treacă admirând creațiile, în timp ce traversau pasajul. În timp însă, mirosul de urină și prezența oamenilor străzii au determinat lumea să evite coborârea pe scări prin pasaj.

Când va fi gata pasajul?!

Întrebarea când va fi redeschis acest pasaj e pe buzele tuturor. Pasajul face parte din proiectul privind îmbunătățirea mobilității în zona centrală a orașului, iar lucrările ar trebui să fie încheiate în cursul acestui an, odată cu finalizarea proiectului acces și mobilitatea în zona centrală.

Dar cum ar putea să fie încheiate în cursul acestui an, când suntem deja în septembrie și nu se întâmplă nimic la pasaj, niciun muncitor nu se întrevede la orizont?!

Cand se preconizeaza sa fie gata lucrarile la pasajul pietonal de langa Tomis Mall? Video

Printre promisiunile că lucrările vor fi finalizate, găsim trepte și pardoseală placate cu granit și de asemenea o platformă automatizată, care să asigure accesul persoanelor cu dizabilităţi în interiorul pasajului pietonal. 

Între timp, oamenii continuă să traverseze neregulamentar iar mastodontul de sticlă uitat rămâne să planeze în centrul orașului, martor tăcut al forfotei trepidante din jurul lui. 

Video 1:

Video 2:

Video 3:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516