REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Când se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanța?!

Când se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanța?!

Maria ONICA 23 februarie 2023 | 00:00 1744

Numeroase persoane se înscriu periodic la cursurile de voluntariat desfășurate în cadrul SAJ Constanța. Ultima grupă de voluntari formată, încadrată în perioada 1.10.2022 – 31.12.2022, așteaptă de luni de zile să fie chemată pentru vizita medicală și celelalte proceduri care se impun a fi efectuate în vederea continuării cursului și, implicit, pentru desfășurarea activității pe ambulanță. Voluntarii au asaltat cu mesaje grupul de WhatsApp, creat de organizatori  în vederea informării, nerăbdători fiind să continue activitatea de voluntariat și să-și aprofundeze cunoștințele medicale și, mai ales, cele care vizează acordarea primului ajutor.  Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, explică de ce există această întârziere și transmite cursanților să se înarmeze cu răbdare în perioada următoare.

Cand se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanta?!
Serviciul de Ambulanță Județean Constanța organizează periodic cursuri de voluntariat. Cei mai mulți dintre cursanți sunt, fie absolvenți ai unei postliceale sanitare sau absolvenți ai unei facultății de profil, fie elevi sau studenți.

Deși, în trecut, etapele cursului se desfășurau destul de rapid, se pare că, ultima grupă de voluntari, încadrată în perioada 1.10 2022 – 31.12.2022 bate pasul pe loc. Voluntarii au fost chemați în luna septembrie a anului 2022 să susțină un curs de prim-ajutor, de câteva ore, urmând a fi contactați pentru următoarele proceduri, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Cand se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanta?!

 

Cursanții au insistat cu nenumărate mesaje pe grupul de WhatsApp, creat de organizatori  în vederea informării, pentru a afla în ce stadiu a rămas desfășurarea cursului, însă fără răspuns.

Cand se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanta?!

Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, anunță cursanții să se înarmeze cu răbdare pentru următoarea perioadă

Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța, a specificat reporterilor Replica de Constanța că persoanele înscrise în cursul de voluntariat din ultima grupă formată vor fi contactate pe rând în perioada următoare pentru semnarea contractului, urmând ulterior să-și înceapă activitatea pe ambulanță.

Cand se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanta?!Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța


Potrivit acesteia, procedura este una mult mai complexă, fiind formată din mai mulți factori care fac posibilă începerea cursului.
În cursul zilei de marți, 21 februarie a.c., a fost alocat bugetul, se fac niște calcule pentru că trebuie achiziționat echipament pentru cadrele medicale și cursanți. Aceștia vor fi programați la o vizită medicală urmând să fie sunați și chemați pentru semnarea contractelor, dar treptat“, a precizat Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ.

Cand se reia cursul de voluntariat la SAJ Constanta?!
Aceasta a semnalat faptul că, există un număr mare de voluntari, întrucât mulți cursanți din grupele precedente și-au reînnoit contractele.
Sunt mulți voluntari din grupele precedente. Când se face un curs de voluntariat, mulți nu mai vin, iar cei care vin sunt voluntari care vin de ani de zile la voluntariat și și-au prelungit contractele. Nu putem să renunțăm nici noi la ei.

Claudia Tatrici: „Mulți voluntari vor în Constanța, și aceasta este o problemă“

 ”Mulți voluntari vor în Constanța să urmeze cursul, și aceasta este o problemă. Dacă ar fi mai mulți care ar solicita urmarea cursului la stațiile din județ, ar fi mult mai ușor. În Constanța, pe o tură sunt 10 echipaje. Mai mulți de 10 voluntari nu ai cum să pui“, a conchis Claudia Tatarici.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166