REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

CÂND se vor MONTA REFUGII în stațiile de autobuz!?

CÂND se vor MONTA REFUGII în stațiile de autobuz!?

Replica API 3 februarie 2021 | 16:08 3457

În ultimele zile, în Constanța au început să dispară refugiile pentru călători din stațiile de autobuz, unul câte unul. Panicați de faptul că vor fi nevoiți să aștepte în ploaie, constănțenii s-au revoltat și cer autorităților locale stațiile înapoi. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au declarat faptul că municipalitatea va amenaja noi refugii pentru persoanele care stau în stație și așteaptă autobuzele. Când? Nu se știe.

Constănțenii care călătoresc cu mijlocul de transport în comun au constatat faptul că în ultimele zile au început să dispară refugiile din stațiile de autobuz de pe străzile municipiului, fapt ce i-a supărat foarte tare. „Noi, cetățenii nu mai înțelegem nimic. De ce li s-a năzărit lor pe stațiile alea acoperite nu știm. Zilele astea a fost ceață, burniță, ploaie, dacă vor continua și zilele următoare unde să ne adăpostim? Foarte prost gândită această măsură! Să le pună la loc mai repede, sau poate or vrea să le schimbe cu altele mai moderne, că a înnebunit lumea cu modernizarea… Noi suntem săraci lipiți și ei tot fac modernizări”, ne-a declarat o femeie, în vârstă de 58 de ani.

Nu toate stațiile aveau refugiu pentru călători

Totodată, trebuie să menționăm și faptul că nu toate stațiile de autobuz aveau refugii pentru călători ci doar cele de pe arterele principale ale municipiului Constanța. Astfel, în ziua de marți, 2 februarie 2021, au fost adunate mai toate refugiile din principalele zone ale orașului, urmând ca în zilele viitoare să fie strânse toate.

De ce au fost strânse aceste refugii de călători?

Refugiile din stațiile de autobuz din municipiul Constanța sunt montate și administrate de firma Seaview Media. Astfel demontarea acestora pare să fie strâns legată de desființarea panourilor publicitare de pe principalele artere ale municipiului, deținute de aceeași firmă. Astfel, se denotă faptul că refugiile pentru călători au avut ca scop principal afișarea de reclame, nu și protejarea cetățenilor în caz de precipitații.

Cristina Rizea: „firma cu care Primăria PSD a avut contract de 15 ani”

„Construcțiile care apărau călătorii de ploaie, vânt sau soarele puternic nu erau nici vechi si nici nu reprezentau vreun pericol public. Refugiile au dispărut pentru că, surpriza, ele nu erau nici ale Primăriei Constanța, nici ale CT BUS, ci ale unei firme de publicitate, cu monopol în domeniu, în epoca Mazăre-Făgădău: SC Seaview Media SRL, firma cu care Primăria PSD a avut contract de 15 ani și care amplasase (fără autorizație) câteva refugii în stații bine poziționate din punct de vedere al expunerii media.

Acum, autoritățile locale trebuie să înlocuiască cât mai repede refugiile demolate și să se asigure că toate stațiile din oraș pot oferi o minimă protecție împotriva intemperiilor iernii dar și puțină umbră, în zilele toride ale verii.

Am discutat această problemă cu reprezentanții USR-PLUS din consiliul local pentru ca împreună să găsim cea mai bună soluție astfel: pe de o parte să avem în cel mai scurt timp un minim refugiu în fiecare stație din oraș, pe de altă parte să ne asigurăm că asemenea situații nu se mai repetă.

Nu putem lăsa confortul și siguranța călătorilor la voia arbitrară a unor firme cu alte interese care îi lasă pur și simplu pe oameni în ploaie când încetează contractul”, a declarat Cristina Rizea.

Primăria va amenaja noi refugii pentru călători

Contactat fiind, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța ne-a declarat faptul că municipalitatea se va ocupa de amenajarea unor noi refugii. „Cu siguranță se vor amenaja noi refugii pentru persoanele care stau în stație și așteaptă autobuzele, însă deocamdată nu vă pot oferi mai multe detalii”, a declarat Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Nu e bani". Nu se monteaza deci curand. Pana acum era un fel de troc greu de inteles de unii. Primaria dadea spatiile ei montau refugiile in care se puneau reclame. Asa, primaria sa plateasca cascarabete noi. Primaria adica noi cetatenii. Pana atunci stam in ploaie.
0
0
S-a schimbat conducerea, se schimba si refugiile dn statiile de autobuze.Oare de ce le schimba ,daca tot se vaita ca nu sunt bani la buget?Cineva are interes sa iasa un mic comision!
2
2
alta stire nu aveti, in pandemie trebuie sa pastrezi distanta, in acele refugii cate persoane credeti ca puteau intra in conditii de siguranta, maxim 4 persoane, iar restul tot in ploaie stau
0
2
Se vor monta camd ii se aporba proiectul lui Fagadau, actualul primar vad caa face doar proiectele lasate de fagadau
4
1
nu are ce face cu ele, le-ar fi vandut insa mai mult ca sigur pe un pret egal cu valoarea neamortizata, daca ii intreba cineva. Asta daca pe cineva din primarie l-ar fi preocupat confortul calatorilor din spatii.
2
0
se vor monta niciodata
2
2
Mai stati pe acasa, hoastelor, lasati atata plimbare cu CT Bus...
2
3
Acum iarna i-a gasit modernizarea ----Trebuiau inlocuite in aceeasi zi decimai intii le procuri pe cele noi si apoi le schimbi
7
0
2221 102 2018 Tribunalul Mures
2
2

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365