REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Când trebuie să mâncăm fructe pe parcursul zilei

Când trebuie să mâncăm fructe pe parcursul zilei

Replica API 3 iunie 2021 | 00:00 943

Consumul de fructe este recomandat de medici întrucât acestea au o mulțime de efecte benefice asupra organismului.

Sursă foto: Shutterstock

Fie că vrei să slăbești, să ai pielea mai strălucitoare și par mai des, fie că ai probleme cu hipertensiunea, fructele îți sar în ajutor, rezolvând o mulțime de probleme de sănătate.

Conținutul bogat în minerale, vitamine, flavoinoizi și antioxidanți al fructelor, fac din acestea un aliat de preț al sănătății tale, scrie doc.ro.

Când e recomandat să mâncăm fructe

Cea mai potrivită parte a zilei pentru consumul de fructe este dimineață. Consumul fructelor pe stomacul gol, imediat după ce ai băut un pahar cu apă, are efecte benefice asupra organismului, oferindu-i energia necesară pentru un început de zi reușit. Fiind o sursă bogată de antioxidanți, fructele ajută organismul să scape de efectul nociv al radicalilor liberi asupra organismului.

Poți consumă fructe și după-amiază, însă în a două parte a zilei metabolismul încetinește, ceea ce înseamnă că fructele, fiind bogate în zahăr, vor crește glicemia și vor determina sistemul digestiv să se activeze. Asta înseamnă că va apărea curând senzația de foame.

De asemenea, consumul de fructe este recomandat și între mese, acestea fiind digerate rapid. Fructele trebuie neapărat consumate pe stomacul gol, astfel încât să fie procesați toți nutrienții, toate fibrele și toate zaharurile simple cu ușurință, iar organismul să beneficieze de proprietățile acestora din plin.

Medicii nutriționișți sunt de părere că fructele reprezintă gustarea ideală între mese, fiind sărace în calorii, însă bogate în minerale și nutrienți valoroși.

După ce mănânci fructe, asigura-te că aștepți cel puțîn 30 de minute înainte de a consumă orice alt aliment. Astfel, acestea vor fi deja digerate și nu există riscul să înceapă procesul de fermentație în stomac, proces care generează balonare, flatulență și disconfort abdominal. În cazul persoanelor diagnosticate cu diabet, lucrurile stau puțin diferit. Diabeticii ar trebui să mănânce fructe la cel puțin două ore după masă și cu o ora înaintea următoarei mese.

În ceea ce privește activitățile sportive, este recomandat să se consume fructe înaintea unui antrenament, întrucât ele ne oferă o doză zdravănă de energie, care va susține efortul din timpul antrenamentului. Și după antrenament sunt recomandate fructele, pentru a reechilibra din punct de vedere energetic organismul. Banană și mango sunt fructele cele mai indicate înainte și după sport.

În timpul curelor de slăbire, ori dacă vrei să slăbești fără să ții o cură, este recomandat să consumi fructe înainte de masă pentru că fructele și apă din fructe oferă senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că nu vei fi tentat să mănânci mai mult decât e cazul la următoarea masă.

Cel mai nepotrivit moment pentru consumul de fructe este seară, înainte de culcare. Orice aliment consumat înainte de culcare va tulbură somnului.

Fă-ți un obicei din a consumă fructe zilnic întrucât sunt extrem de sănătoase, nu doar gustoase. Ideal ar fi să mănânci un singur fruct odată, să nu le combini între ele pentru că acest lucru îngreunează digestia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016