REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Când va repara Arhiepiscopia acoperișul ars, în urma incendiului?!

Când va repara Arhiepiscopia acoperișul ars, în urma incendiului?!

Victor ROTARU 24 noiembrie 2022 | 00:00 1332

În cursul serii de sâmbătă, 15 octombrie, un incendiu a mistuit mansarda Palatului Arhiepiscopal, distrugând aproape în totalitate podul clădirii, acesta fiind construit din lemn. Pompierii constănțeni, ajutați de cei din Tulcea și Ialomița, s-au luptat timp de patru ore pentru a lichida incendiul. În momentul de față, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, a declarat pentru Replica de Constanța că proiectul de reabilitare a acoperișului a fost deja demarat.

Sâmbătă seară, pe 15 octombrie, mansarda Palatului Arhiepiscopal a fost mistuită de flăcări, iar timp de 4 ore, pompierii din Constanța, Tulcea dar și Ialomița s-au luptat pentru a lichida incendiul. Incendiul ar fi pornit de la o lumânare uitată aprinsă, la mansarda arhiepiscopiei, care era locuită de către călugări, și care, în momentul izbucnirii incendiului, aceștia au reușit să se autoevalueze.

Când va fi reabilitat acoperișul, după dezastrul provocat de incendiu? „Suntem în curs de reparație al acoperișului. Durează un pic pentru că e vorba de arhitectură, de autorizații, e clădire monument istoric și o să dureze hârtiile ceva mai mult. Au venit deja specialiștii, au văzut ce s-a întâmplat, o să dăm drumul la proiecte, la autorizări. De costuri nu ne-au zis nimic. Banii vor venii din asigurări, dar și din alte surse de finanțare. Trebuie să facem proiect, să obținem autorizațiile, dar suntem deja demarați. Ca să autorizezi trebuie să ai ce să depui. Au venit specialiștii, au evaluat pagubele, s-a vorbit cu asiguratorul, vedem ce-o să mai fie.

Palatul Arhiepiscopal nu are autorizație de securitate la incendiu

Palatul Arhiepiscopal este o construcție ce datează încă din anul 1932. Începând cu anul 1998 aceasta are destinația de reședința a Arhiepiscopiei Tomisului. Ulterior anului 2000, a fost amenajat un spațiu funcțional în podul construcției cu funcțiunea de chilii (spatii de reședința pentru călugări).

În acest moment, având în vedere faptul că destinația este aceeași, precum și funcțiunile Palatului Arhiepiscopal Tomis, cât și a legislației în vigoare, acesta nu necesită autorizație de securitate la incendiu, fiind stipulat acest aspect la art I, lit f din Anexa nr 1 a HG 571 din 10 august 2016, cu modificările și completările ulterioare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa dea popii banii, ca au de unde, fara a mai cersi de la noi.
0
0
Nici Dumnezeu n-ui mai suporta. Credeti in Dumnezeu nu in sarlatanii astia ALEX fara Dumnezeu intradevar ai dreptate dar nu cu sarlatanii astia, Va puteti inchina si ruga la Dumnezeu la cer la o planta vie Dumnezeu este peste tot nu in biserica de ce aveti nevoie de mediatori.
2
1
Sa se duca dracului cu acoperisul lor cu tot! Bai Alex, tu chiar esti p r o s t?
2
2
Doamne ajuta ! Sa se faca cat mai repede ca fara Dumnezeu nu putem face nimic...vorba lui Tutea...fara Dumnezeu omul este un animal care vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri...
6
2
Inca nu a donat plebea suma necesara, sau faceti o invartita? Sa vanda teoDositul limuzina si gata, aveti bani pentru a reconstrui cameele pentru pomohaci. Poate de data asta intrati in legalitate cu autorizatiile, inteleg ca le era frig pomohacilor, dar faceti in plm instalatia electrica ca lumea.
6
3
ne interesant
5
1
inca nu au dat fraierii destui bani pe acatiste pomelnice apa sfintita apa tamaduitoare etc
7
3
Dupa ce toti preotii din cimitirele Constantei vor strange suma necesara. Cum ma sa fie preoti in cimitir pe care tu ii iei sa iti slujbeasca la mormint. Adica, il inchiriezi. Asa a ajuns Arhiepiscopia Constantei condusa de securistul Teodosie Spagoveanu
9
3

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513