REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
5.4° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Când vor avea constănțenii căldură în calorifere? Vezi ce zice directorul Popa, de la Termoficare

Când vor avea constănțenii căldură în calorifere? Vezi ce zice directorul Popa, de la Termoficare

Andreea VLAICU 18 octombrie 2024 | 00:00 418

Societatea Termoficare Constanța a început încă de la începutul lunii septembrie să facă verificări ale instalației de energie termică în vederea pregătirii pentru sezonul rece. Directorul Liviu Popa a declarat pentru Replica de Constanța că agentul termic ar putea fi furnizat începând cu luna noiembrie. Totuși, dacă temperaturile medii pe timpul a trei nopți consecutive sunt mai mici de 10 grade Celsius, Termoficare Constanța ar putea da drumul la căldură mai devreme.

Cand vor avea constantenii caldura in calorifere? Vezi ce zice directorul Popa, de la Termoficare Liviu Popa

Din cauza scăderii semnificative a temperaturilor pe timpul nopții, locuitorii din Constanța care sunt conectați la rețeaua centralizată de energie termică au început să se întrebe când va începe societatea Termoficare Constanța furnizarea agentului termic. Aceștia se întreabă dacă vor beneficia în curând de căldură în casele lor, având în vedere condițiile meteorologice actuale

Cand vor avea constantenii caldura in calorifere? Vezi ce zice directorul Popa, de la Termoficare calorifer

Când începe furnizarea căldurii în locuințele constănțenilor?

Directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, a dat mai multe detalii privind momentul când va începe furnizarea căldurii. „Este un episod rece zilele acestea. Conform reglementării, după trei nopți în care media temperaturilor este de 10 grade sau mai puțin de 10 grade, între orele 22:00 și 6:00, sunt îndeplinite condițiile. De duminică (n.red. 20 octombrie) prognoza este în creștere. Până la momentul acesta, nu avem nicio solicitare din partea vreunei asociații de proprietari ca să pornim căldura. Estimăm că începând cu prima parte a lunii noiembrie vom începe furnizarea căldurii că deja încep să se răcească locuințele”, a relatat acesta.

Ce spune legea?

Conform hotărârii 425/1994, art. 117 începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii tip urban va avea loc după înregistrarea timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.

Cand vor avea constantenii caldura in calorifere? Vezi ce zice directorul Popa, de la Termoficare Liviu Popa

Popa: „Vor fi mai puține avarii!”

Anul viitor vor fii mai puține avarii la instalația de energie termică? Conform lui Popa, „cu siguranță vor fi mai puține pentru că până la sfârșitul acestei luni se pune în funcțiune și magistrala a doua, care  a fost supusă modernizării. Magistrala 1 a fost modernizată și rămân zonele cu probleme, zona Tomis Nord, zona străzii Nicolae Iorga până pe strada Moldovei și problemele care mai apar în incita CET-ului, până se pune în funcțiune noua instalație. În rest avem totul nou. De la anul urmează să le înlocuim și pe cele pe care nu am apucat să le înlocuim în perioada de un an și ceva, de când lucrează municipalitatea la modernizare.”

Cand vor avea constantenii caldura in calorifere? Vezi ce zice directorul Popa, de la Termoficare modernizare sistem de distribuție a energiei termice

Conducte cu durata de viață de peste 50 de ani

Directorul Termoficare Constanța a explicat și avantajele noilor conducte utilizate în sistemul de distribuție a energiei termice. „Noile conducte au o durată de viață de 25 de ani. Acum, pe sistemul de distribuție nu mai folosim conducte metalice pentru că au apărut variante tehnologice noi. Se folosesc conducte din material denumit Pex. Sunt conducte preizolate ca și cele metalice, ceea ce înseamnă că durata de viață a acestora este de peste 50 de ani”, a încheiat Liviu Popa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnul Popa nu stie pe ce planeta se afla daramite sa ne zica de unde sunt probleme, pe aleea daliei nu e apa calda la robinet de ani si ei zic ca au reparat. Un inapt!
0
0
a facut reglementarea cu 10 grade 3 nopti ? de ce nu 12 sau 14 iar daca ziua trece de 16 se poate opri foarte usor nu ar trebui sa avem 18 - 21 in locuinte in permanenta ? de ce trebuie sa tremuram cateva luni in fiecare toamna si primavara si sa punem radiatoarele ? ptr ca asa spune reglementarea ? adanc
0
0
Boule
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677