REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Când vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video

Când vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video

Valentina CAMARA 27 februarie 2023 | 00:00 4817

Starea avansată de degradare a vechilor autobuze MAZ, din Constanța, nu mai este o noutate pentru nimeni. Cu toate acestea, ele continuă să fie scoase pe traseu deși, cunoaștem faptul că în ultimii ani CT BUS și-a înnoit parcul auto. Până când vechile autobuze vor fi scoase din uz, pasagerii își pun viața în pericol. Recent, un copil a încercat să închidă ușile unui autobuz de pe ruta 2-43, câteva stații la rând. Semn că acesta are grave probleme la sistemul de închidere a ușilor. Reprezentanții CT Bus îndeamnă călătorii să semnaleze orice disfuncție a autobuzelor și sunt de părere că acestea ar trebui să fie înlocuite... când? Nu știu nici ei.

Cand vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video

În ultimii ani, tehnologia a avansat cât se poate de mult. Ce-i drept, pe plaiurile noastre mioritice aceasta a ajuns mai greu.

Cand vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video

Dar, măcar a ajuns, căci mai bine mai târziu decât niciodată. De exemplu, parcul auto al CT BUS a fost îmbogățit cu autobuze de ultimă generație, însă au rămas pe traseu o parte din cele vechi, care au destul de multe defecțiuni, punând viața constănțenilor în pericol.

Cand vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video

Nu de mult, pe ruta 2-43, ușile autobuzului trebuiau închise manual de călători, pentru a preveni un accident. De la gară până la cap de linie, respectiv până în cartierul Cireșica, acestea au fost închise de un copil care și-a riscat viața împingând de ușă pentru a o închide forțat.

Cand vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video

Reprezentanții CT Bus afirmă faptul că aceste autobuze ar trebui înlocuite. Mihai Ochiuleț, membru în Consiliul de Administrație al CT Bus, a declarat: „Aceste lucruri trebuiesc semnalate imediat pentru a se face verificări. Pentru a scoate aceste autobuze de pe traseu ne-ar mai trebui cel puțin 20 de autobuze noi, însă deocamdată nu sunt soluții. Marea problemă la acele autobuze sunt piesele și ar trebui scoase din uz de tot, după părerea mea.

Video:

Reamintim că în decembrie 2018, Constanța s-a înnoit cu autobuze ISUZU achiziționate pe datorie, construite într-o fabrică din Turcia, cu o serie de alte facilități moderne, dar cu un consum mai mare decât cele vechi. Constănțenii au plătit pentru ele 100 de milioane de lei, bani pe care primăria i-a împrumutat de la BERD.

Cand vor fi scoase de pe traseu vechile autobuze Maz?! Video autobuze electrice

Iar, în actualul mandat, alte autobuze electrice au intrat pe traseele din oraș pe 1 octombrie 2022, înlocuind 15 autobuze de tip MAZ, urmând ca, ulterior, să intre în circulație alte 22 de autobuze electrice, care la rândul lor, vor înlocui un număr procentual de MAZ-uri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce, nu mai sunt bune Autobuzele Turcești ISUZU? Ce îndeplinesc Normele M"UE Euro, 5/6 gata trebuiesc eliminate? Da, înțelegem, bine ideia și idealurile Deci, tot ce este făcut de Jos, M"UE PSD-ul, Ciuma Roșie ca și Turismul în Acest Oraș, dar să zicem Mersi căci am Avut, iarnă Blândă căci vedeam n-oi pe Dracul pe Sarma Ghimpată Ho stați fără Grijă, căci Șoferi lor unii afirmasera că Autonomia nu este Grozavă, se descarcă Repede, și sunt mai fregvent la încărcat Iar durata ciclului de încărcare este mai mare și mai și mai lentă nu ce Spun Reprezentanți, Șefimea, Pulimea, Partidele Reprezentante în Consiliul de Administrație, #USR PLUS Minus & LGBTQ și PNL și eu ca un simplu cetățean, sau muritorul de rând am observat nu mai spun Climatizarea din Habitaclu, la cele electrice, cănd era Rece, nu porneau Căldură, de erau Aburite geamurile sau când este cald Aer, rece de ce oare, ei pentru Prostime Căci, lam întrebat pe Șoferul Autobuzului de ce nu pornește instalația de Climatizare și mi-a răspuns Sec dacă o Pornește vom rămâne se va opri în mijlocul Drumului căci se consumă repede Acumulatorii, sunt multe de Argumentat /Adăugat dar nu I-mi bat capul, cu cei care și-au făcut Multe Doze, Anticovrig
0
0
Ochiulețule, o să vă adune pe toți la Puerta Blanca să vă căutați în valize unu altuia. Boul se leagă de coarne și prostul de semnătură.... ați pus-o.
10
0
in Belgia Exista autobuze mult mai bune si tot electrice sunt: Van hool un alt producator de autobuze Belgiene!! care fac autobuze de la Seria mica de Autobuze Van hool Agg pana la Uriasul autobuz electric lung de 24 de metri articulat cu 2 burdufuri: Van Hool AGG300
6
3
Pai ce ma meritati voi mai mult? Asa oameni oasa oras. Autobuze si tramvaie ca la cj si bh vreti voi ma? Cu papuasii si cypanezii la conducere? Vise taicaaaaa
10
3
sistemul de transport in comun electric(tramvai, troleibuz), este ecologic. in orase in tara, ele au fost retehnologizate, de ex. la ploiesti, nici nu le auzi. la noi, niste golani, l-au anulat. am vazut, sint citeva autoboze electrice, am inteles destul de scumpe. la noi. nu se actioneaza in slujba catateanului, ci in interes golanesc de grup, ca si introducerea gazului in centralele de apartament, in loc sa montam la palas turbogaz siemens, produci electricitate, iar caldura reziduala era utilizata ca agent termic. se vor face la palas niste cazane, dar cu ovanezian asistent manager(avocat de formatie) si altii care sint la fel, stai si te gindesti daca noi constanteni avem toata tigla pe casa, ascultind asemenea gogomanii.
10
1
Păi v-a făcut Mazăre oameni v-a asfaltat șosele, mall uri sensuri giratorii a luat autobuze noi dar cât credeați că o să mergeți pe munca lui ? Credeați că vine amiralul cu pensii nesimțite să facă treabă ?
12
7
Vorbiti numai p****i, CT BUS, a ajuns la momentul actual sa reactiveze Autobuzele vechi cele.trase pe dreapta pentru dezmembrat,numai au masini, au 6Isuzu cu motoarele defecte si restu sunt pe linia de plutire,Dir Tehnic sta si repara masini cu mecanici ai pune sa ia piese de la una sa puna la alta,mai bine mergeti si va informati cand scrieti
9
1
Pt soferio ct bis care se cred la formulq 1 multa mu1e fara lamaie. Apropo, in statie autobisul trebuie sa fie langa bordura nu la 3m.
4
7
Poate face Chitac metrou in Constanta decat sa faca afaceri cu flocirele . Decat 25 de milioane investiti... furati mai bine zis pe flocirici si alte tampenii florareasa sefa ,mai bine investea in linii de tramvai ca oricum suntem obligati sa ne aliniem tarilor din UE sa avem transport electric.Gainareasa sefa sa se lase de gainarii.Le vor numara si lor ouale curand.Primaria nu are asemenea proiecte,n-au cap acolo... cu cine ? Cu flocireli? Aia nu stiu decat gainarii.. contracte incheiate cu cunoscutii lor cu firme de tataiat de pomi,defrisari,asfaltat si reparat strazi 10 ani o strada,luminite de milione,borduri,dale,flori,banci,cosuri de gunoi,wc-uri de 50000 euro bucata. Acolo unde se spala banii mai repede.Afaceri micute ,gainarii.Cu asta se ocupa toti care vin.Astia si primaria Constanta nu sunt in stare de nimic de 30 de ani.Ce tramvaie ...doar distrugere de 30 de ani si furat bani.Toti constantenii stim toti primariii care vin nu fac decat afaceri cu alte firme cu banci,borduri,pomi,flori,luminite de milioane de euro.Atat gandesc,atat fac primaria lui c***t.
12
2
proiectate si fabricate in China, la aceeasi companie care face scarile rulante din mall-urile chinezesti, alea de toaca clientii de vii.
13
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677