REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
27.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Când vor lua în primire OPERATORII PLAJELE de la ABADL? Video

Când vor lua în primire OPERATORII PLAJELE de la ABADL? Video

Replica API 26 martie 2021 | 00:35 3329

Industria HoReCa a ajuns la capătul răbdării. La aproape o lună până la deschiderea oficială a sezonului estival 2021, operatorii de plajă nu știu cum se vor desfășura activitățile din acest an. În cursul zilei de joi, 25 martie, Asociația patronală RESTO Constanța a avut o întâlnire de lucru pentru a dezbate problemele întâmpinate de operatorii de plaje în acest an, în relația cu instituțiile publice. Scopul acestei întâlniri a fost de a identificare propunerile venite din partea operatorilor, și găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor. Operatorii spun că sunt într-o situație dificilă, că nu pot amenaja plajele, pentru că nu le-au preluat de la ABADL. În condițiile în care sezonul estival se deschide pe 1 mai, Apele Române au transmis că vor preda plajele după 15 mai.

.

Industria HoReCa din Constanța s-a reunit și a constituit Asociația Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor și Beach Barurilor (RESTO Constanța). Corina Martin, președintele de onoare, Aslan Egevit, președintele asociației, Roberto Tortoda, vicepreședintele RESTO pentru Comisia Beach Baruri, dar și alți operatori de plajă, s-au întâlnit joi, 25 martie, în Mamaia Nord, pentru o discuție în ceea ce privește sezonul estival care bate la ușă cu pași repezi.

Situația este gravă: nu interesează pe nimeni organizare și pregătirea sezonului estival

Corina Martin, preşedintele de onoare al asociaţiei, a precizat că situația în industria HoReCa este gravă la acest moment și că pe nimeni nu preocupă organizarea, pregătirea, dar și derularea sezonului estival 2021. ”Situația este extrem de gravă la acest moment pentru că pe nimeni nu preocupă la Constanța, nici la Ministerul Public la București, organizarea și pregătirea pentru deschiderea, dar și derularea sezonului estival 2021. Am pus întrebări Primăriei Constanța, am adresat întrebări Prefecturii Constanța, am cerut chiar și părerea celor de la ABADL pentru a știi când exact se vor preda și plajele. Răspunsul oficial în ședință a fost că nu mai devreme de 14 mai, dar, desigur, am înțeles cu toții că este posibil să se și întârzie după data aceasta, când noi știm foarte bine că sezonul se deschide pe 1 mai. Sunt deja puse în vânzare vacanțe pentru litoralul românesc, chiar și cu începere din primul weekend din luna mai.”, a declarat aceasta.

Operatorii de plajă nu știu cum își vor desfășura activitatea pe plajă

Operatorii de plaje din stațiunea Mamaia, dar și din Mamaia Nord și Năvodari, nu au primit nici până la acest teren sectoarele de plajă, chiar dacă au plătit avansul de 30% din valoarea întregului contract pe un an. De asemenea, aceștia sunt în dubii în ceea ce privește desfășurarea activității pe plajă. ,,Din păcate, nici operatorii de plajă, deși au trebuit să plătească deja avansul de 30% din valoarea întregului contract pe un an și vor trebui foarte curând să plătească și avansul următor, fără să aibă suprafețele de teren primite, nu cunosc cum își vor desfășura în acest an activitatea pe plajă. Nu știm dacă se pot presta activități comerciale pe aceste suprafețe de plajă, dar statul a încasat deja primii bani, primele avansuri.” a mai declarat aceasta.

Plaja este o componentă esențială în pachetul de vacanță pe litoral

,,Noi, agențiile de turism, nu știm ce vor face turiștii noștri pe plaje care au suprafața de 300 de metri. Cu cei de la ABADL vom continua discuția după finalizarea întâlnirii din cursul zilei de azi. La această întâlnire am invitat operatorii de plajă din Mamaia, dar și din Mamaia Nord - Năvodari, pentru că vrem să găsim împreună propunerile cu care să mergem pe masa celor de la Apele Române.

Ni se pare incredibil ca nici până la acest moment să nu reușim să reglementăm după atâția ani faptul că plaja este o componentă esențială în pachetul de vacanță pe litoral. Oricine ajunge la mare și cumpără un pachet de vacanță pe litoral, nu face asta pentru camera de hotel, nu face asta pentru restaurant, ci pentru plajă.” a încheiat Corina Martin, președintele de onoare al Asociație patronale RESTO Constanța.

Claudiu Manolache, operator plajă: nu știu cum sau dacă vom funcționa

Operatorii de plaje nu știu nici până la acest moment cum sau dacă vor funcționa în acest sezon estival. Deși, în anii trecuți, la acest moment aveau deja sectoarele de plajă repartizate, la acest moment nu știu dacă sezonul se va deschide la 1 mai. ,,Nu știm exact sub ce formă vom funcționa, cum vom funcționa sau dacă vom funcționa”.

Ce este Asociația patronală RESTO?

Operatorii de pe litoral s-au unit și au pus bazele unei aociații - RESTO-, asociație care strânge, laolaltă, proprietarii de structuri de alimentație publică și care luptă pentru drepturile acestora. Industria HORECA din Constanța s-a reunit și a constituit Asociația Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor și Beach Barurilor (RESTO Constanța). Asociația își propune să apere interesele tuturor celor loviți de coronavirus, dar și de nepăsarea guvernanților care nu s-au străduit să le sară în ajutor, spun reprezentanții ei.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Operatorii plii ! Ati lotizat plaja scarbelor la nivel de 1000mp , orice labagiu isi ia o boxa si 2 umbrele si e jupan. In mortii vostri ati vazut cum e plaja in tarile civilizate?? Bizonii dracului . Savafutrasangura de cocalari! Veniti la.mare futuvangura sa va vada lumea cat de prosti sunteti! Tatuati cu burtile peste slip si cu pizda sleampata la sacosa! Boxa pizda si lada frigorifica!
0
0
5m de la.apa la prima umbrela este spatiul pentru libera circulatie a populatiei utilajelor ABADL ..MAI ...SMURD
0
0
Care distanta intre apa si umbrele? Plaja Tuzla are intre 6 si 10m. Apoi plaja asta nu are acreditare, cum puneti voi umbrele cu plata?
0
0
...fara asa zise beach-baruri care arata ca niste adaposturi de oi...fara muzica asurzitoare...si tineti cont de faptul ca Faleza Nord este cartier al Constantei ...nu statiune ...este nevoie de limita la decibeli ...
5
0
Cand daramati constructiile fara autorizatie de la plaja tuzla si rampa aceea care da sa cada?
5
1
Sa se respecte si distanta de la apa la prima umbrela conform legii
4
0
Au uitat cum se flendureau pe la ABADL de 1-8 Martie. Cosuri cu flori si cadouri pt diverse doamne din conducere. Au tupeul sa se planga cand ei au facut deja intelegerile neoficiale cu parfumuri, vouchere si...
6
0
domnilor de la ABADL, cum ati inchiriat plaja Tuzla? Nu are dusuri, cosuri de gunoi, toalete, energie electrica. Este plina de pietre si maracini si are o latime variabila de la o saptamana la alta. O sa va chem la vara sa inotati printre fecale. Nu va mai saturati de bani!
10
2
Trebuie sa inteleaga realitatea. Revolutia verde promovata de UE atrage atentia asupra consumului nejustificat de materii prime din turism. Pe viitor vor face turism doar cei capabili sa si produca singuri energia si materiile prime. Risipa de petrol si apa antrenata de turism nu mai poate fi sustinuta.
9
0
DE CACAT..SI VITA AIA CASTRATA LA MATZ ..PENALA SUGATOARE DE PULI A LUI TITI,SE ARUNCA EA LA UN SUPT DE PULA..FA,MAI TII MINTE CAND MANCAI CA VITA SI AVEAI CHILOTII CACATI LA CUR..BUCATICOO DE CACAT
3
2
Nu a fost predata pla catre operatori??? Ce pacat.... O mare porcarie aceste contracte de inchiriere a plajelor... Cati dintre cei care au contractat initial plajele, le si exploateaza?
13
0
Plaja e multe e pt toti akum. Saracie la sezlong nu mai pupati anu asta.
6
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016