REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
20.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea vrea să realizeze un parc industrial lângă platforma Oltchim

Candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea vrea să realizeze un parc industrial lângă platforma Oltchim

Victor ROTARU 6 iunie 2024 | 00:00 75

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, actualul viceprimar Virgil Pîrvulescu, a prezentat într-o întâlnire cu presa şi cu oameni de afaceri locali proiectul unui parc industrial şi ştiinţific pe care intenţionează să-l realizeze în oraş dacă va câştiga alegerile din 9 iunie.

 Candidatul PNL la Primaria Ramnicu Valcea vrea sa realizeze un parc industrial langa platforma OltchimVirgil Pîrvulescu

"În zona în care suntem aşezaţi geografic există foarte multe oportunităţi. Toată lumea vorbeşte că nu se poate. Nu se poate pentru oamenii care nu vor, nu ştiu şi nici nu au capacitatea vreodată să gândească în viitor. O administraţie locală are atât de multă putere şi atât de multe legături cu mediul de afaceri astfel încât prin ceea ce face, prin amprenta pe care şi-o pune asupra mediului de afaceri va trebui să genereze dezvoltare. (...) Parcul industrial nu înseamnă planuri, înseamnă venituri pentru oraş, pentru comunitate, pentru oameni. Şi nu e că m-am trezit într-o dimineaţă şi am zis "ce facem noi astăzi?". Nu. Este o oportunitate fantastică pentru comunitatea noastră şi din această oportunitate trebuie să facem maximum de profit", a afirmat Pîrvulescu.

 În sprijinul acestei idei, Pîrvulescu i-a invitat la întâlnire şi pe cei care au avut, încă din perioada pandemiei, iniţiativa de a crea în zonă un hub de business.

"Marea problemă în momentul de faţă cu aceste parcuri, o sută şi ceva de parcuri în momentul de faţă în România, e că mai mult de 70% dintre ele sunt ineficiente din punctul de vedere al businessului. Sunt doar pe hârtie, sunt prea puţin operaţionale şi prea puţin atractive pentru mediul de afaceri, pentru cei care într-adevăr văd oportunitatea investiţiilor în astfel de ecosisteme de business. Aici, în Râmnicu Vâlcea, nu există aşa ceva. În centrul ţării nu avem aşa ceva şi de aici, în această zonă, oportunitatea majoră pentru a cataliza toate eforturile de business la nivel regional şi chiar naţional. Construcţia autostrăzilor din regiune, că până la urmă se vor termina, chiar dacă la noi se construieşte în ritm de melc, şi uşor, uşor vom avea şi noi infrastructura necesară, iar din această perspectivă Râmnicu Vâlcea poate să devină un loc extrem de important din punct de vedere logistic şi al spaţiului de depozitare. Asta dincolo de investiţiile Greenfield, care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie în prim planul dezvoltării acestui oraş cel puţin pentru următorii cinci ani", a precizat Adrian Negrescu, manager al unei companii specializate în servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru mediul de afaceri.

Parcul propus de candidatul PNL se întinde pe o suprafaţă de 70 hectare şi ar urma să fie realizat printr-un parteneriat public-privat în imediata apropiere a platformei Oltchim.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016