REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Candidează sau nu Dacian Cioloș la președinția României?! Vezi ce zice!

Candidează sau nu Dacian Cioloș la președinția României?! Vezi ce zice!

Virgil STOIAN 21 octombrie 2023 | 00:00 1204

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE) s-a reunit în zilele de 19 şi 20 octombrie 2023, la Luxemburg. Nici de această dată aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen nu a fost pe agendă. Replica de Constanța a vorbit cu europarlamentarul Dacian Cioloș despre motivele pentru care aderarea României nu a fost pe agendă dar și despre eventuala candidatură a acestuia la Președinție.

Candideaza sau nu Dacian Ciolos la presedintia Romaniei?! Vezi ce zice!Dacian Cioloș

Dacian Julien Cioloș este un politician și inginer horticultor român, a fost cel de-al 64-lea prim-ministru al României, fost Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, fost lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European și fost președinte al USR. A fost ales europarlamentar din partea Alianței USR-PLUS, pe 26 mai 2019.

Candideaza sau nu Dacian Ciolos la presedintia Romaniei?! Vezi ce zice!
Fostul premier crede că aderarea României la spațiul Schengen va fi pusă pe agenda JAI doar atunci când va fi garantat un vot pozitiv: „Eu nici nu cred că o să se mai pună pe agendă aderarea României la spațiul Schengen decât atunci când președinția consiliului de miniștri va avea garanția că va fi un vot pozitiv. Altfel, doar așa ca să fie pus și să fie discutat din nou, nu are sens. Acum se știe care sunt statele membre care se opun și până nu își schimbă opinia aceste state nu cred că se va putea face ceva. Oponenții sunt Austria pentru România și Olanda pentru Bulgaria. Cele două nu ar putea fi luate separat pentru că au frontieră comună.”, a declarat acesta.

În privința candidaturii la președinție, Dacian Cioloș a transmis că este pregătit pentru candidatură, urmând să o anunțe la o dată ulterioară: „Nu mi-am anunțat candidatura la președinție, pentru că asta e o treabă serioasă. Am zis că sunt pregătit pentru asta și că o voi anunța atunci când voi avea elementele pentru asta.”, a încheiat Cioloș.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu dobitocul. Va candida. Vrea ciolan
4
3
Poate sa incerce, este dreptul sau. Intrebarea este: Ce il recomanda pe domnul Ciolos pentru o candidatura? Eu zic ca nimic relevant, trecem peste mizeriile dansului respectiv invercarea de introducere pe tacut a propagandei LGBTQ+, Woke si pro imigratie musulmana. Mare caracter...mici realizari. Apropo, este la al 3-lea partid? Am inteles ca in primele doua nu ii incapea aroganta.
5
2
Dacian crede ca una sau alta,noi suntem siguri ca el nu este bun decat poate ca agricultor. Mare pacat ca se irosesc bani cu asa specimene in politica.
6
3
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
2
4
Normal ca la alegeri participa toate panaramele
6
4
Care suge banii țării DEGEABA...
8
3
Ăsta mai lipsea din gașca de papagali care candidează pentru Cotroceni. Cât de idiot pot să fiu să mă duc să votez tot pe ei ? „Pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi votăm ca proștii” !
9
6
Asta ce sa caute in fruntea Romanilor?
11
7
Scursura asta antiromaneasca a adus otrava in Romania in 2009. Sa ne pișăm pe el
12
8
Un șobolan caută ceva de ros foamea e mare
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510