REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Canel Puștiul, din Henri Coandă, face bani, de mic copil... la semafoare. Video

Canel Puștiul, din Henri Coandă, face bani, de mic copil... la semafoare. Video

Deria ISLEAM 3 august 2024 | 00:00 546

Canel are 16 ani și locuiește în cartierul Henri Coandă. Încă de pe vremea când era un copil, cutreiera tot orașul, încercând să facă un ban. A reușit să atragă simpatia constănțenilor prin modul lui de a fi, tot timpul cu zâmbetul pe buze și dornic să presteze mici servicii pentru cei care îl recompensau.

Canel Pustiul, din Henri Coanda, face bani, de mic copil... la semafoare. VideoCanel I.

Povestea lui Canel

Canel este foarte îndrăgit de tinerii constănțeni care, practic, au crescut alături de el. Serile de vară au fost întotdeauna cele mai prospere pentru Canel, întrucât străbate orașul pe role sau pe jos, în speranța că va primi câte o mică atenție de la trecători. Mulți tineri îl trimit la magazin să le cumpere câte un suc, o înghețată, iar restul primit rămâne al lui. Canel spune că a fost trimis la cerșit încă de mic și că părinții lui opreau o parte din banii pe care el și frații săi îi făceau. La școală nu a mai mers de ani buni, nu-și permitea nimeni să-l trimită. Avem tendința să-i judecăm pe cei care cerșesc însă, de multe ori, în lumea în care aceștia au trăit, nu s-a întrezărit niciodată o altă opțiune sau șansă.

Canel Pustiul, din Henri Coanda, face bani, de mic copil... la semafoare. VideoCanel I.

Mulți copii sunt, pentru părinții lor, doar surse de venit

Mulți dintre copiii și adolescenții pe care îi vedem pe la colțuri sau prin intersecții cerșind nu o fac de plăcere și nici nu au de ales. Majoritatea sunt obligați de părinții lor care, din nefericire, îi și aduc pe lume cu acest scop, pentru a le produce lor o sursă de venit. Fiind obligați să facă lucrurile acestea de mici, este greu să-și schimbe singuri destinele. Nu este imposibil, dar acelea sunt excepții, cazuri mult prea rar întâlnite.

Astăzi, Canel este adolescent, are 16 ani și ar fi trebuit să meargă la liceu. În schimb, el este seară de seară „la muncă”, pe străzile care l-au adăpostit de mic copil. Potrivit informațiilor noastre, a avut și probleme cu legea pentru o perioadă, cum era de așteptat. Cu toate acestea, el este în continuare zâmbitor, reține numele și numerele de înmatriculare ale multor constănțeni care îl ajută de ani de zile și este, practic, „informatorul” orașului, fiind la curent cu tot ce se petrece.

Canel Pustiul, din Henri Coanda, face bani, de mic copil... la semafoare. VideoAnul 2020, Constanța

Constănțenii îl îndrăgesc!

„Îl cunosc pe Canel de vreo 6-7 ani. Ieșeam cu prietenii prin oraș, dădeam ture sau stăteam prin parcări la vorbă. Mereu apărea și Canel. Pe vremea aceea, era doar un copil simpatic. Acum cred că-i este mai greu să facă bani, nu prea mai atrage mila așa ușor. Are noroc cu noi, care îl știm de atâția ani și nu putem să-l refuzăm. Știe și el asta, e și isteț. Dacă îl întreb ceva de vreo persoană din Constanța îmi dă informații. Îmi spune că ăla era cu aia, în seara X, în locul Y. Noi îl iubim pe Canel, e al nostru.” spune o localnică.

L-am surprins și noi în intersecție, noaptea târziu. Întrebat ce face pe stradă, cu zâmbetul pe buze Canel ne-a spus că face bani.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si ce vrei ba sa moara de foame. Statil trebuia sa ai a grija
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768