REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cannes 2023: Al cincilea film din franciza cinematografică ''Indiana Jones'', prezentat joi în avanpremieră mondială

Cannes 2023: Al cincilea film din franciza cinematografică ''Indiana Jones'', prezentat joi în avanpremieră mondială

A.F. 19 mai 2023 | 00:00 235

Actorul american Harrison Ford va păşi pe covorul roşu de la Cannes joi, pentru a asista la prezentarea în avanpremieră mondială a filmului "Indiana Jones and the Dial of Destiny", cel de-al cincilea lungmetraj din cadrul francizei de aventuri "Indiana Jones", informează AFP.

Cannes 2023: Al cincilea film din franciza cinematografica ''Indiana Jones'', prezentat joi in avanpremiera mondiala

La 15 ani după precedentul film din această serie cinematografică, proiectat şi el tot în afara competiţiei de la Cannes, starul hollywoodian Harrison Ford, în vârstă de 80 de ani, interpretează încă o dată personajul celebrului arheolog aventurier, de această dată într-un lungmetraj regizat de James Mangold, cunoscut pentru filmul biografic "Walk the Line" (2005), dedicat cântăreţului country Johnny Cash. Precedentele patru filme din franciza "Indiana Jones" au fost regizate de Steven Spielberg, începând din 1981.

Grupul Disney, care a cumpărat această saga cinematografică odată cu franciza "Star Wars" atunci când a achiziţionat compania de producţie Lucasfilm în 2012, a anunţat deja că noul film marchează ultima apariţie a actorului Harrison Ford în acest rol, unul dintre cele mai marcante din cariera sa îndelungată.

În acest lungmetraj, starul american este însoţit de o distribuţie de excepţie, din care face parte şi actriţa britanică Phoebe Waller-Bridge, cunoscută din serialul "Fleabag". Ea interpretează rolul finei de botez a celebrului arheolog, pe care nu ezită să îl critice atunci când îl numeşte "jefuitor bătrân de morminte", potrivit unor secvenţe făcute publice de grupul Disney şi care prezintă o cursă de urmărire ameţitoare pe străzile din oraşul marocan Tanger, citează Agerpres.

Alţi doi actori celebri, Mads Mikkelsen şi Antonio Banderas, fac parte din distribuţia peliculei.

Publicul general va trebui să mai aştepte totuşi câteva săptămâni înainte de a putea să vizioneze filmul "Indiana Jones and the Dial of Destiny" pe marile ecrane, întrucât lansarea sa în cinematografe va avea loc abia la sfârşitul lunii iunie.

Un documentar premiat cu Palme d'Or?

În ceea ce priveşte competiţia oficială, ziua de joi va fi marcată de două lungmetraje, din care unul este "Black Flies", regizat de francezul Jean-Stephane Sauvaire.

În acest film, adaptat după romanul "911" al scriitorului american Shannon Burke, actorul Sean Penn joacă alături de un fost star al ringului de box, Mike Tyson - care nu va fi însă prezent pe covorul roşu de la Cannes -, într-un thriller ce prezintă povestea a doi medici care se confruntă cu violenţa din New York.

Cineastul Jean-Stephane Sauvaire, în vârstă de 54 de ani, a prezentat filmul "Johnny Mad Dog", despre copiii-soldaţi din Africa, în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes, în 2008.

Al doilea film din competiţie care va avea premiera joi pe Croazetă este "Youth (Spring)", regizat de autorul chinez de documentare Wang Bing, un obişnuit al filmelor-fluviu despre persoane marginalizate din ţara sa natală. În această producţie, cineastul descrie în 3 ore şi 30 de minute condiţiile de viaţă ale unor muncitori din industria textilelor care trăiesc într-un oraş aflat la 150 de kilometri din Shanghai.

După Laura Poitras ("All the Beauty and the Bloodshed"), premiată la Veneţia 2022, şi Nicolas Philibert ("On the Adamant"), premiat la Berlinala 2023, ar putea oare un documentar să câştige premiul suprem - trofeul Palme d'Or - într-un mare festival european pentru a treia oară la rând, în contextul în care 2023 este considerat anul dedicat acestui tip de producţii? Răspunsul la această întrebare va fi cunoscut pe 27 mai. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768