REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cannes 2023: Serialul TV ''The Idol'' a inflamat atmosfera de pe Croazetă

Cannes 2023: Serialul TV ''The Idol'' a inflamat atmosfera de pe Croazetă

A.F. 24 mai 2023 | 00:00 338

Producţiile de televiziune au şi în acest an un loc de onoare la Festivalul de Film de la Cannes: noul serial HBO "The Idol", cu Abel "The Weeknd" Tesfaye şi Lily-Rose Depp în rolurile principale, a beneficiat de o prezentare realizată cu mare fast pe Croazetă, unde primele sale două episoade au fost proiectate luni seară, informează AFP.

Cannes 2023: Serialul TV ''The Idol'' a inflamat atmosfera de pe Croazeta

Publicul larg va trebui să aştepte însă până la începutul lunii iunie pentru a descoperi povestea personajului Joselyn (sau "Joss", interpretată de Lily-Rose Depp), o vedetă pop care încearcă să revină sub luminile reflectoarele după perioada dificilă prin care a trecut în urma morţii mamei sale. Ea îl cunoaşte pe Tedros (Abel Tesfaye), care îi va bulversa complet revenirea în vârfurile ierarhiilor artistice.

Anunţat ca un serial şocant, atât prin conţinutul său cât şi prin pre-producţia sa tumultuoasă, "The Idol", ce are în total şase episoade, dezvăluie foarte repede elementele care l-au făcut să fie considerat o producţie controversată: scene de nuditate, fotografii intime cu Joss care devin virale, secvenţe cu masturbare explicită.

Totuşi, ar fi exagerat ca întregul serial să fie redus doar la aceste scene. "The Idol" ştie să aducă o privire ironică asupra timpurilor noastre, ironizând rolul unui "coordonator de intimitate", care încearcă să concilieze exigenţele contractului de imagine al cântăreţei pop şi dorinţa ei de a dispune de propriul corp după bunul ei plac, sau denunţând uniformizarea producţiei muzicale actuale, citează Agerpres.

Trimiteri la diverse staruri, precum Britney Spears şi Kim Kardashian, sunt de asemenea evidente.

"Când eşti celebru, toată lumea te minte", spune Jocelyn. Ea are îndoieli în legătură cu cântecul ales de producători pentru a-i propulsa revenirea în actualitate şi se trezeşte foarte repede prinsă în reţeaua de intrigi pe care Tedros le ţese în jurul ei, în pofida avertismentelor primite de la cea mai bună prietenă a sa, care îi este şi asistentă.

Într-un registru mai general, rolurile secundare sunt la rândul lor reuşite şi aduc adeseori o tuşă de umor la nivelul întregii producţii.

Înainte să ajungă la Cannes, acest serial produs de HBO a făcut obiectul mai multor controverse.

Potrivit revistei Rolling Stone, producţia serialului a acumulat mai multe întârzieri, refilmări ale unor scene şi etape de rescriere a scenariului. Tulburările ar fi fost cauzate, potrivit aceleiaşi reviste, de regizorul serialului de mare succes "Euphoria", Sam Levinson, care a preluat atribuţiile de regizor atunci când producţia era deja aproape finalizată, optând pentru a rescrie şi a refilma întregul serial.

Nu este însă pentru prima dată când un serial TV a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes. Aşa s-a întâmplat, de exemplu, şi cu "Irma Vep", de Olivier Assayas, în 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768