REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cannes 2023: The Weeknd şi Ken Loach, printre numele mari din a doua săptămână a festivalului

Cannes 2023: The Weeknd şi Ken Loach, printre numele mari din a doua săptămână a festivalului

A.F. 23 mai 2023 | 00:00 284

Cursa pentru Palme d'Or rămâne larg deschisă la Cannes, unde festivalul de film a intrat în a doua săptămână, cu o serie de regizori prestigioşi în program, printre care Wim Wenders, Nanni Moretti şi Ken Loach, recompensaţi anterior cu trofeul în forma unei frunze de palmier, relatează AFP.

Cannes 2023: The Weeknd si Ken Loach, printre numele mari din a doua saptamana a festivaluluiThe Weeknd

Luni, superstarul muzicii canadiene The Weeknd şi actriţa Lily-Rose Depp, fiica lui Johnny Depp şi a Vanessei Paradis, vor păşi pe covorul roşu. Ei deţin rolurile principale din "The Idol", un serial foarte aşteptat al regizorului "Euphoria", Sam Levinson, ale cărui prime două episoade vor fi prezentate în premieră mondială la Théâtre Croisette.

În ceea ce priveşte competiţia, juriul, care a putut viziona deja 11 dintre cele 21 de filme aflate în cursă, este pe cale să descopere "Club Zero", al austriecei Jessica Hausner, şi "Fallen Leaves", al finlandezului Aki Kaurismaki.

Cursa rămâne deschisă, niciun film neavând unanimitatea criticilor pentru a călca pe urmele "Triangle of Sadness", comedia cu accente noir pe tema capitalismului a suedezului Ruben Östlund, care a câştigat trofeul Palme d'Or în 2022.

Acesta din urmă este preşedintele juriului celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, ajutat în special de actriţa Brie Larson ("Captain Marvel"), scriitorul Atiq Rahimi sau actorul american Paul Dano.

Printre lungmetrajele care au impresionat cel mai mult se numără "The Zone of Interest", al cineastului britanic Jonathan Glazer, care i-a cufundat pe participanţii la festival în "banalitatea răului", relatând viaţa de zi cu a comandantului lagărului de exterminare de la Auschwitz, Rudolph Höss, şi a familiei sale.

Chinezul Wang Bing, cu "Youth (Spring)", monumentala sa frescă de 3 ore şi 32 de minute a muncitorilor migranţi din fabricile din China, a fost, de asemenea, salutat pentru ambiţia sa.

Cannes 2023: The Weeknd si Ken Loach, printre numele mari din a doua saptamana a festivaluluiKen Loach

Un premiu pentru Sandra Hüller? 

Într-un cu totul alt gen, mult mai lejer, americanul Todd Haynes este unul dintre preferaţii criticilor internaţionali datorită producţiei "May December", un joc tulbure de oglinzi în interpretarea a două superstaruri, Julianne Moore şi Natalie Portman.

În ceea ce priveşte premiile pentru actorie, Sandra Hüller a făcut dublă impresie la Cannes: în rolul soţiei lui Rudolph Höss în "The Zone of Interest" şi în calitate de văduvă acuzată că şi-a ucis soţul, în "Anatomy of a Fall", filmul uneia dintre regizoarele franceze aflate în competiţie, Justine Triet, citează Agerpres.

Un singur film întruneşte unanimitate negativă: "Black Flies", de Jean-Stéphane Sauvaire, un thriller despre viaţa unor paramedici din New York, cu Tye Sheridan şi Sean Penn în distribuţie şi considerat de mulţi critici greoi şi plin de clişee.

După o primă linie dreaptă marcată de prezentarea în afara competiţiei a unor filme-eveniment, printre care revenirea lui Harrison Ford în cea mai recentă producţie din seria "Indiana Jones" şi noua peliculă a lui Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon", avându-i în distribuţie pe Leonardo DiCaprio şi Robert de Niro, zece filme îşi vor încerca în continuare norocul în cursa pentru Palme d'Or.

Printre aceste filme se numără cele regizate de laureaţi anteriori cu celebra distincţie de la Cannes: germanul Wim Wenders, italianul Nanni Moretti şi regele britanic al cronicii sociale Ken Loach, care va încerca chiar să fie primul triplu câştigător al trofeului, după "The Wind That Shakes the Barley" (2006) şi "I, Daniel Blake" (2016).

Revenirea regizoarei franceze Catherine Breillat este, de asemenea, aşteptată cu nerăbdare, la fel ca şi starurile din distribuţia celui mai recent film al lui Wes Anderson, "Asteroid City" - Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Margot Robbie, Tom Hanks sau Scarlett Johansson - care promit o ploaie de bliţuri pe covorul roşu.

Câştigătorii urmează să fie anunţaţi sâmbătă seară. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768