REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
28° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cannes 2023: Wes Anderson a debarcat pe Croazetă însoţit de o ''armadă'' de staruri

Cannes 2023: Wes Anderson a debarcat pe Croazetă însoţit de o ''armadă'' de staruri

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 249

Doi obişnuiţi ai Festivalului de la Cannes, aflaţi în căutarea primului lor trofeu Palme d'Or: americanul Wes Anderson, însoţit de deja tradiţionala sa distribuţie plină de vedete, şi italianul Marco Bellocchio, intră în competiţie marţi pe Croazetă, unde un bărbat a suferit un stop cardiac în marja unei acţiuni de protest, informează AFP.

Cannes 2023: Wes Anderson a debarcat pe Croazeta insotit de o ''armada'' de staruri

Departe de covorul roşu, un miting de protest faţă de reforma pensiilor din Franţa a fost organizat la sfârşitul dimineţii de marţi în gara din Cannes, în urma unui apel al sindicatului CGT. Explozia foarte zgomotoasă a unei bombe agricole i-a provocat un stop cardiac unui trecător. Acel bărbat vârstnic, preluat "în stare gravă" de pompieri, se simţea "mai bine" la începutul după-amiezii, potrivit unei surse din Poliţia franceză.

În plus, trei bărbaţi, angajaţi ai distribuitorilor de gaze şi de electricitate GRDF, respectiv Enedis, au fost prinşi "în flagrant delict" şi plasaţi în arest preventiv, după ce au întrerupt alimentarea cu gaz şi cu electricitate într-o parte a oraşului Cannes, potrivit aceleiaşi surse. Acţiunea lor a perturbat prepararea prânzurilor în numeroase restaurante.

În ceea ce priveşte competiţia cinematografică de la Cannes, Wes Anderson, regizorul unor filme precum "The Grand Budapest Hotel" şi "The Darjeeling Limited", revine în acest an pe Croazetă cu "Asteroid City", o peliculă ce are o distribuţie impresionantă.

Din ea fac parte doi vechi colaboratori ai regizorului american, Tilda Swinton şi Jeff Goldblum, dar şi nou-veniţi precum Margot Robbie, Tom Hanks şi Scarlett Johansson, în rolul unei actriţe celebre rătăcite în deşert.

Wes Anderson s-a înconjurat încă o dată de staruri care vor atrage privirile tuturor fotografilor la Cannes, după mai multe echipe care au generat deja un interes enorm în rândul fanilor şi al presei: cea formată din Leonardo DiCaprio, Robert De Niro şi Martin Scorsese în ziua de sâmbătă şi, apoi, luni seară, de echipa serialului "The Idol", cu Abel Tesfaye (cântăreţul The Weeknd) şi Lily-Rose Depp.

Revenit în competiţie la doi ani după "The French Dispatch", cineastul texan şi-a plasat acţiunea din noul său film într-un oraş american fictiv construit în plin deşert, unde părinţi şi elevi participă la o serie de competiţii şcolare. Cu acea ocazie, evenimente neaşteptate se vor produce şi vor bulversa lumea, potrivit trailerului acestui film, ce va fi lansat în cinematografe la sfârşitul lunii iunie.

Selectat pentru prima dată la Cannes cu "Moonrise Kingdom" în 2012, Wes Anderson, renumit pentru stilul său ironic şi desuet, oferă spectatorilor filme care sunt imediat recognoscibile, ce includ o paletă vizuală retro şi o înclinaţie pentru simetrie, adeseori imitată pe Instagram.

Rămâne de văzut dacă el va reuşi să impresioneze juriul prezidat de Ruben Ostlund, care a dezvăluit că a vizionat deja mai mult de jumătate dintre cele 21 de filme aflate în cursa pentru trofeul Palme d'Or.

Un alt candidat care a intrat marţi în cursa pentru premiul suprem este italianul Marco Bellocchio, în vârstă de 83 de ani, unul dintre marii obişnuiţi ai Festivalului de la Cannes şi care a fost recompensat în 2021 cu un Palme d'Or onorific.

Autor al unor filme ce denunţă religia şi armata, el a regizat de această dată "Kidnapped", o peliculă despre povestea reală a lui Edgardo Mortara, un copil evreu convertit cu forţa la catolicism. Lungmetrajul are ca fundal cartierul evreiesc din Bologna, unde, în 1858, soldaţii Papei au pătruns în casa familiei Mortara pentru a-l lua pe fiul lor de şapte ani şi cu scopul de a-i oferi o educaţie catolică.

Ar putea Marco Bellocchio să cunoască în sfârşit consacrarea supremă la Cannes, în condiţiile în care cinematografia italiană nu a mai fost încununată pe Croazetă de peste 20 de ani?

Mult râvnitul trofeu i-a scăpat printre degete cineastului italian, în pofida celor opt selecţii ale sale în competiţie, începând cu "A Leap in the Dark" (1980) şi terminând cu "The Traitor" (2019).

Italia va avea alte două şanse să câştige trofeul Palme d'Or prin Nanni Moretti, recompensat în 2001 cu "The Son's Room" şi care revine miercuri pe Croazetă cu "A Brighter Tomorrow", şi prin Alice Rohrwacher, o altă prezenţă obişnuită de la Cannes, care va prezenta vineri, în competiţie, filmul "La Chimera, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768