REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cannes 2024: Brazilianul Karim Ainouz propune thriller-ul erotic ''Motel Destino''

Cannes 2024: Brazilianul Karim Ainouz propune thriller-ul erotic ''Motel Destino''

A.F. 25 mai 2024 | 00:00 109

Regizorul brazilian Karim Ainouz revine la Cannes cu "Motel Destino", unul dintre cele mai erotice filme din cursa pentru Palme d'Or, cu numeroase scene de sex filmate cu ajutorul unei coordonatoare de intimitate, o profesie din ce în ce mai des întâlnită în industria cinematografică, notează AFP.

Cannes 2024: Brazilianul Karim Ainouz propune thriller-ul erotic ''Motel Destino''Karim Ainouz

"A fost minunat să lucrez cu o coordonatoare de intimitate. Coregrafia (scenelor de sex) şi respectul intimităţii sunt două faţete ale unei aceleiaşi piese", a explicat regizorul în vârstă de 58 de ani pentru AFP.

"Este foarte important, au fost atâţia ani de relaţii sexuale abuzive în cinema, de abuz de putere, încât trebuie să facem un fel de act de reparaţie istorică. Nu am ajuns la aceste situaţii de abuz sexual din întâmplare", a adăugat el.

Coordonatorii de intimitate sunt din ce în ce mai prezenţi pe platourile de filmare, în special la Hollywood, dar nu toţi regizorii îi folosesc. Prezent şi el în competiţie la Cannes, americanul Sean Baker a explicat pentru Variety că nu are nimic împotrivă, dacă un actor îl solicită, dar că nu a fost cazul în filmul său "Anora".

Filmul lui Karim Ainouz "Motel Destino" prezintă un triunghi amoros într-un motel părăginit de lângă ocean, pe un fundal de sex sordid şi delincvenţă, într-o atmosferă uşor suprarealistă. Întors în Brazilia natală, cineastul vede filmul său ca pe o întoarcere la viaţă după mandatul preşedintelui de extremă-dreapta Jair Bolsonaro (2019-2022).

"Am vrut să fac un film erotic, senzual, dar o senzualitate care să celebreze viaţa, nu una care vorbeşte despre moarte. Pentru mine, acest lucru este foarte important, după atâta timp petrecut sub un regim autoritar în Brazilia, un regim terifiant a cărui adevărată obsesie era moartea. Am vrut să fac un film în care oamenii să celebreze viaţa. Cred că nu există nimic mai vital decât sexul", a declarat Karim Ainouz, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510