REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cannes 2024: Mişcarea MeToo a adus o schimbare în bine, a spus Greta Gerwig, preşedinta juriului festivalului

Cannes 2024: Mişcarea MeToo a adus o schimbare în bine, a spus Greta Gerwig, preşedinta juriului festivalului

A.F. 17 mai 2024 | 00:00 131

Greta Gerwig, regizoarea peliculei de succes ''Barbie'', le-a declarat marţi jurnaliştilor prezenţi la Festivalul de Film de la Cannes că mişcarea #MeToo a adus ''o schimbare substanţială'' în bine în industria filmului, iar conversaţia pe acest subiect ar trebui să continue, informează Reuters.

Cannes 2024: Miscarea MeToo a adus o schimbare in bine, a spus Greta Gerwig, presedinta juriului festivaluluiGreta Gerwig

Mişcarea globală #MeToo, care a expus bărbaţi acuzaţi de hărţuire sexuală din domenii precum industria de divertisment, politică, afaceri, s-a aflat în centrul atenţiei la deschiderea festivalului, marţi, în contextul unor speculaţii referitoare la o serie de acuzaţii potenţial explozive din sfera #MeToo la adresa unor actori şi regizori.

''Oamenii din comunitatea filmelor şi-au spus poveştile şi au încercat să schimbe lucrurile în bine, iar ăsta este un lucru bun'', a spus Gerwig, preşedinta juriului ediţiei de anul acesta a festivalului.

Actorul francez Omar Sy, de asemenea membru în juriu, a spus, la rândul său, că e un semn bun că femeile, în număr din ce în ce mai mare, au curaj să ia atitudine şi că mişcarea devine mai puternică.

''Am văzut schimbări substanţiale în comunitatea filmului american şi cred că e important să continuăm extinderea acestei conversaţii'', a spus Gerwig, numind creşterea situaţiilor când sunt folosiţi coordonatori de intimitate ca unul dintre exemplele concrete ale schimbării.

''Face parte din construirea unui mediu sigur, aşa cum s-ar proceda şi daca ar fi vorba despre două persoane care se luptă cu săbiile'', a spus Gerwig despre regizorii şi coordonatorii de intimitate, care ajută la coregrafierea scenelor de sex sau cu nuditate din televiziune şi film şi pentru a garanta astfel că actorii nu sunt exploataţi sau făcuţi să se simtă inconfortabil.

Membrii juriului sunt de asemenea preocupaţi de responsabilitatea importantă care le revine, aceea de a alege pelicula câştigătoare.

''E un exerciţiu dificil, care trebuie luat în serios pentru că decizia ta poate schimba viaţa unui cineast'', a spus actriţa franceză Eva Green, membră a juriului, cunoscută din pelicule precum ''Casino Royale'' şi ''Penny Dreadful''.

''Acest festival de film m-a ajutat cu adevărat să mă dezvolt ca regizor iar (delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux) mi-a spus 'E timpul să vii cu ceva, să contribui' şi am simţit că, într-adevăr, este responsabilitatea mea acum'', a spus regizorul japonez Hirokazu Kore-Eda, membru al juriului, recompensat cu Palme d'Or în 2018, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677