REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

A.F. 21 mai 2024 | 00:00 62

Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent la Festivalul de Film de la Cannes cu prilejul premierei peliculei ''Kinds of Kindness'', al doilea film consecutiv cu Emma Stone, a spus că filmele sale, deseori comedii negre, sunt mai puţin ciudate decât ceea ce se petrece în lume, scrie Reuters.

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune ca lumea e mai ciudata decat filmele saleYorgos Lanthimos

Lanthimos este cunoscut graţie unor comedii absurde precum ''The Lobster'', în care persoane celibatare se transformă dacă nu-şi găsesc un partener, sau ''Poor Things'', un film inspirat din povestea lui Frankenstein. Nici noul său film, selectat în competiţia oficială de la Cannes, nu este o excepţie.

''Kinds of Kindness'' este o poveste în trei părţi, cu fire epice diferite, dar cu aceeaşi actori şi teme, printre care paranoia, dinamica puterii în relaţii şi pragul de violenţă.

''Nu vi se pare că e ceva în neregulă cu lumea? Poate într-o mai mare măsură decât filmele pe care le facem'', a spus Lanthimos în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc sâmbătă, la o zi după premiera filmului.

''Munca mea şi munca altor oameni probabil reflectă lumea şi încercăm să facem acest lucru pe cât de bine putem'', a spus el la conferinţa de presă la care au participat, pe lângă Emma Stone, şi actorii Jesse Plemons şi Willem Dafoe.

Cronicile primite de film au fost în mare parte favorabile: Variety l-a denumit ''un amestec confuz menit să uimească şi să încânte în aceeaşi măsură'', în timp ce The Guardian l-a descris ca un ''triptic macabru, absurd'' şi i-a oferit patru stele din cinci.

Filmul a fost inspirat iniţial de excentricul împărat roman Caligula şi de ideea ca un singur om poate avea un control complet asupra altuia, a spus Lanthimos.

Cu toate acestea, regizorul nu a oferit mai multe detalii şi a spus că procesul său de creaţie este mai degrabă instinctiv decât intelectual.

''Şi cred că e mai valid ca oamenii care privesc filmul să-şi formeze propria viziune'', le-a spus regizorul jurnaliştilor.

''Kinds of Kindness'' este cea de-a treia colaborare dintre Emma Stone şi Lanthimos după ''The Favourite'' şi ''Poor Things'', peliculă care a obţinut mai multe premii Oscar anul acesta.

''Sunt atrasă de poveştile lui. Sunt atrasă de filmele lui. Sunt atrasă de felul în care el vede lumea şi personajele, precum şi de felul în care abordează lucrurile'', citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510