REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cannes2024: Cronenberg spune că noul său film, ''The Shrouds'', nu i-a uşurat suferinţa după moartea soţiei

Cannes2024: Cronenberg spune că noul său film, ''The Shrouds'', nu i-a uşurat suferinţa după moartea soţiei

A.F. 24 mai 2024 | 00:00 85

Regizorul David Cronenberg, un maestru al macabrului în cinema, a spus că realizarea celui mai recent film al său, ''The Shrouds'', care abordează un subiect extrem de personal, nu i-a uşurat durerea resimţită după moartea soţiei, informează Reuters.

Cannes2024: Cronenberg spune ca noul sau film, ''The Shrouds'', nu i-a usurat suferinta dupa moartea sotieiDavid Cronenberg

''Nu mă gândesc la artă şi mai ales nu mă gândesc la arta mea ca fiind cathartică'', a declarat regizorul canadian cunoscut pentru filme horror devenite clasice precum ''The Fly'' şi ''Videodrome'', marţi la Festivalul de la Cannes.

''The Shrouds'', care a avut premiera luni seară, este cel de-al şaptelea film realizat de Cronenberg şi prezent în competiţia oficială a Festivalului de-a lungul timpului.

''Filmul este atât amuzant, cât şi trist. Este o dorinţă de a mă juca cu figurinele în nisip şi de a retrăi lucrurile aşa cum o fac copiii'', a spus Cronenberg.

''Dacă eşti în doliu, nu uşurează durerea. Dar înseamnă că o abordezi şi o recunoşti şi te joci cu ea într-un fel'', a adăugate el.

Cronenberg a început să scrie scenariul ''The Shrouds'' ca un tribut adus soţiei sale, cu care a fost căsătorit mai mult de patru decenii, şi care a murit în 2017.

Vincent Cassel îl interpretează pe Karsh, un văduv care, după ce soţia lui moare de cancer, creează o tehnologiei care le permite rudelor să-şi vadă persoanele iubite în mormânt.

Soţia decedată, interpretată de Diane Kruger, i se arată sub forma unei viziuni după ce el îi observă trupul printr-o aplicaţie. Observă excrescenţe ciudate pe trup şi încearcă să găsească răspunsuri alături de cumnata lui, o pasionată de conspiraţii, jucată tot de Kruger, şi de fostul ei soţ cu probleme psihice, interpretat de Guy Pearce.

Cronenberg a spus că e posibil ca ''The Shrouds'' să nu fie cel mai abordabil film având în vedere modalitatea în care tratează viaţa şi moartea.

''Oamenii care sunt obişnuiţi cu filme obişnuite la televizor sau seriale pe platformele de streaming ar putea consideră că abordarea din acest film este neobişnuită şi îndrăzneaţă, iar eu accept acest lucru'', a spus Cronenberg.

''Majoritatea filmelor mele au avut culoare''.

Pelicula i-a dezamăgit pe critici, iar site-ul de ştiri din domeniul divertismentului Deadline a scris: ''Te aştepţi la orice de la Cronenberg ca autor remarcabil la 'un umor înţepător, un ritm cumpănit, o lamentare exultantă într-o mâzgă respingătoare', dar nu te aştepţi ca povestea să explodeze în bucăţi. O astfel de constatare este o senzaţie neplăcută''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677