REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

CAPTURĂ RECORD de HEROINĂ din PORTUL CONSTANȚA! Video

CAPTURĂ RECORD de HEROINĂ din PORTUL CONSTANȚA! Video

Replica API 13 noiembrie 2021 | 00:02 7279

Opt persoane, trimise în judecată

Opt persoane, trimise în judecată

Opt persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc, fiind vorba de dosarul capturii istorice de heroină, depistată în Portul Constanța. Gruparea era condusă de Karatzias Christos, cetățean grec, care este asociat, alături de Alexandru Mitrea, la S.C. Ngr Logistics Rent S.R.L., care are ca obiect de activitate: transporturi rutiere de mărfuri.

ziaruldeiasi.ro

Prin rechizitoriul din data de 5.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc.

Gruparea, controlată de Christos Karatzias

Este vorba despre: Karatzias Christos, S.C. Ngr Logistics Rent S.R.L., Leopea Marian, Mitrea Alexandru, Dumitrache Constantin Alexandru, Dumitrache Traian, Ologu Nicolae Adrian și Maxim Marius Cristian.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat, coordonat de către un cetățean grec, specializat în introducerea în Europa, prin România, a unor importante cantități de heroină, disimulate în mărfuri importate legal, atât în regim containerizat, pe cale maritimă, până în portul Constanța, cât și prin intermediul unor mijloace de transport rutier ce aduceau marfă din Turcia – autotrenuri în care au creat compartimente speciale la nivelul remorcilor, pentru a ascunde drogurile, fiind vorba de firma de mai sus, prin intermediul căreia se efectuau transporturile.

Droguri ascunse în role de bitum

Membrii grupului infracțional foloseau mărfuri legale, adesea role de bitum, piatră, lână, drojdie, care nu erau neapărat obiectul tranzacțiilor dintre importator și exportator, dar care aparțineau grupului, pentru a exista o acoperire legală atunci când efectuau transporturile de droguri.

Șoferii ce conduceau autotrenurile şi efectuau curse de transport marfă pe ruta Istanbul – Rotterdam, via România și retur erau coordonați de către un cetățean român care la rândul său le organiza împreună cu liderul grupării.

Același inculpat, cetățean român, s-a ocupat de realizarea formalităților privind importurile maritime de mărfuri în care erau disimulate drogurile şi a ţinut legătura cu comisionarul vamal pentru efectuarea demersurilor de depozitare sau scoatere a mărfurilor din Portul Constanța, apoi de organizarea transportului de mărfuri în care erau disimulate drogurile către destinațiile finale, stabilite de către lider care deținea și controla companii în mai multe state din Uniunea Europeană și pe care le folosea în activități comerciale aparent licite, menite să creeze un paravan pentru circuitul drogurilor.

Pentru transportul drogurilor, la o cursă realizată, transportatorii trebuiau să primească o sumă echivalentă cu un salariu net lunar, de aproximativ 2.000 – 2.250 euro, astfel încât să creeze aparența că banii reprezintă salariul şi nu plata transportului de droguri.

La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție asupra unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia au fost depistate și ridicate 1428,33 kilograme heroină, cu puritate cuprinsă între 54,61% şi 57,93%, având o valoare de piață de aproximativ 71.500.000 euro.

În cauză a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu asupra sumei de 60.306 euro, a unor mijloace de transport, în valoare totală de 158.180 euro, cât şi asupra a 27 echipamente de „minare” Bitcoin în valoare de aproximativ 500.000 euro.

Dosarul a fost instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța și al ofițerilor din cadrul Europol. Suportul logistic și de specialitate a fost asigurat de către Eurojust.

Video:

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București, la data de 9.11.2021. În cauză urmează să se stabilească primul termen în proces.

Citește și: Cum AJUNGEAU mii de kg de HEROINĂ în PORTUL Constanța! CAPTURĂ RECORD!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si de atunci nu ati mai scris nimic.Din cate se stie sunt liberi.
3
0
Da voi de unde stiti toate astea ,si vouă si la milițienii aia sa va dea Dumnezeu dupa suflet si dupa fapte, ca ati distrus viețile unor oameni nevinovati
4
2
Asta da captura , dar de atunci pana acum nimic?, nu prea cred ca drogangii someaza !
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303