REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
26.9° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

CARAIVAN s-a JUDECAT cu OPC pentru lucrările de CONSTRUCȚIE de pe Theodor Burada

CARAIVAN s-a JUDECAT cu OPC pentru lucrările de CONSTRUCȚIE de pe Theodor Burada

Replica API 5 februarie 2021 | 00:43 4994

Blue Bike Gate One SRL, deținută de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan şi Viorica Petre, a fost sancționată de Comisariatul pentru Protecția Consumatorului. Mai mult decât atât, comisarii au suspendat activitatea societății până la remedierea deficiențelor, fiind vorba de construirea unor spații locative pe strada Theodor Burada nr. 10, unde nu s-ar fi respectat suprafața minimală conform Legii nr. 114/1996. Reprezentanții societății au mers în instanță și au avut câștig de cauză.

”Admite plângerea. Anulează procesul-verbal de contravenţie. Obligă intimatul la plata cheltuielilor de judecată către petentă în cuantum de 2.020 lei, din care 20 lei reprezentând taxa judiciară de timbru şi 2.000 lei onorariu avocat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa”, potrivit minutei judecătorești.

În motivarea în fapt a plângerii, petenta, adică Blue Bike Gate One SRL, a arătat, în esență, că a fost sancționată contravențional de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, însă în mod eronat, întrucât aceasta nu are atribuții de control privind respectarea dispozițiilor legate de protecția consumatorilor, referitoare la autorizarea lucrărilor de construire imobile, verificarea calității în construcții și comercializarea bunurilor imobile si nici de a constata contravenții si de a dispune masuri de limitare a consecințelor construirii si comercializării de imobile. Petenta a mai menționat că, în sarcina sa, s-a reținut faptul că, la construirea de unități locative, nu a respectat suprafața minimală conform Legii nr. 114/1996, însă această faptă nu se încadrează în dispozițiile art.7 lit. a, a 3-a din OG 21/1992 care prevăd obligația producătorilor să oprească livrările, respectiv să retragă de pe piață și/sau de la consumatori produsele la care organele abilitate ori proprii au constatat neîndeplinirea caracteristicilor prescrise, declarate sau care ar putea afecta viața, sănătatea, securitatea ori interesul economic al consumatorilor, dacă aceasta măsură constituie singurul mijloc prin care se pot elimina neconformitățile respective. De asemenea, a precizat că nu se face vinovată de săvârșirea contravenției reținută în sarcina sa întrucât unitățile locative în curs de executare respectă întocmai caracteristicile tehnice prescrise si declarate prin documentația tehnică vizată spre neschimbare, în fața autorității locale competente sa autorizeze construirea imobilului, respectiv Primăria municipiului Constanța.

Câștig de cauză în instanță

După ce au analizat probele depuse, magistrații Judecătoriei Constanța au anulat procesul-verbal de contravenţie. Precizăm că, în iunie 2019, firma Blue Bike Gate One SRL a primit o autorizație de construire pentru un imobil cu două etaje pe strada Theodor Burada nr. 10. Apoi, pe 16 decembrie 2019, aceeași firmă a obținut un certificat de construcție privind ”modificare proiect în curs de execuție autorizat cu ac nr.930/13.06.2019, construire imobil s+p+2e - locuințe colective, împrejmuire teren cu gard și organizare de șantier, prin: supraetajare cu un nivel (etaj 3) în limita a 20% din suprafața construită desfășurată supraetajarea cu un nivel în limita a 20% din suprafața construită desfășurată a clădirilor se va putea autoriza numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării”. Apoi a urmat controlul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului și s-a ajuns la contravenții și stoparea lucrărilor.

Blue Bike Gate One S.R.L este deţinută de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan şi Viorica Petre. Caraivan a fost asociat, alături de Georgică Giurgiucanu, în Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristi Borcea, Giurgiucanu. Cei doi au fost cercetaţi în dosarul retrocedărilor terenurilor din Constanţa şi Mamaia şi, în final, au şi fost condamnaţi şi au ajuns după gratii.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pot e 50 si e respectat
0
0
Printre cele mai mari golanii mizerie de cladire, au avut un POT de aproape 90% nu inteleg cum, au construit pe fiecare mp hulpavii, nu au spatiu verde deloc, fara locuri de parcare!!! Au si supraetajat, magarie suprema, machedoni lacomi si fost primar corupt
9
1
Horica sa intelegem ca ai luat bot?
6
1
Judecatorii aveau si ei cas cu aracet, pentru ca erau de-ai lor.
10
2
Au dat niste cas cu aracet la judecatori!
10
3
Smecherii au sageti ca asta si fac bani si din puscarie..
8
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620